
انشا درباره شب قدر + متن های جذاب و خواندنی
شب قدر، شبی است که در آن قرآن کریم بر قلب پیامبر اکرم (ص) نازل شد و به همین دلیل، از هزار ماه با ارزشتر است. این شب در دهه آخر ماه مبارک رمضان قرار دارد و مسلمانان در این شب به عبادت، دعا و استغفار میپردازند.
به گزارش پارت نیوز؛ انشا دربارهی شب قدر، یکی از شبهای بافضیلت ماه مبارک رمضان، فرصتی است برای شناخت بیشتر این شب پربرکت و تأمل در اعمال و فضائل ویژهی آن. این شب پرارزش، انسان را به تفکر و اندیشه وا میدارد و هر دانشآموزی را ترغیب میکند تا دربارهی آن مطلبی نوشته و در کلاس ارائه دهد. به این ترتیب، دیگران نیز با اهمیت شبهای قدر آشنا شده و میتوانند از برکات آن بهرهمند شوند.
فهرست
انشا درباره شب قدر
در ادامه انشا های جذابی را در اختیارتان می گذاریم که بتوانید از این متن های دوست داشتنی برای سال تحصیلی خود استفاده کنید.
شب قدر
شب قدر، شبی سرشار از نور، رحمت و برکت است که در آن سرنوشت یک سال انسانها رقم میخورد. این شب که در ماه مبارک رمضان قرار دارد، از جایگاهی ویژه در میان مسلمانان برخوردار است و ارزش آن از هزار ماه برتر شمرده شده است.
در این شب، درهای رحمت الهی گشوده میشود و فرشتگان برای تقدیر امور به زمین میآیند. یکی از مهمترین ویژگیهای شب قدر، نزول قرآن کریم است که در آن خداوند متعال کلام خود را بر پیامبر گرامی اسلام نازل کرد. همین امر سبب شده است که این شب به عنوان شب نزول برکت و هدایت شناخته شود.
مسلمانان در شبهای قدر با دلهای خالص و نیات پاک، به عبادت، تلاوت قرآن، دعا و استغفار مشغول میشوند. برخی تا سحر در مساجد و خانهها به راز و نیاز با خدا میپردازند و از درگاه او طلب مغفرت و هدایت میکنند. از دیگر اعمال مهم این شب، احیا گرفتن، خواندن دعاهایی مانند جوشن کبیر و زیارت عاشورا و طلب بخشش از خداوند است.
شب قدر، فرصتی برای بازنگری در اعمال و تصمیمگیری برای آیندهای روشنتر است. در این شب، انسان میتواند با توبهای حقیقی، گذشته را جبران کند و با امید به رحمت بیکران الهی، مسیر زندگی خود را در جهت خیر و نیکی تغییر دهد.
به راستی، شب قدر شبی است که خداوند، بندگانش را به سوی خود فرا میخواند و آنان را از تاریکی گناه به سوی نور هدایت میبرد. خوشا به حال کسانی که از این فرصت بینظیر بهره میبرند و دلهایشان را با یاد خدا روشن میکنند.
شب قدر؛ شب رحمت و مغفرت
شب قدر، یکی از بافضیلتترین شبهای سال است که خداوند در قرآن کریم آن را برتر از هزار ماه دانسته است. این شب، فرصتی طلایی برای بندگان است تا با عبادت و دعا، روح خود را جلا دهند و از رحمت و مغفرت بیپایان الهی بهرهمند شوند.
یکی از مهمترین ویژگیهای شب قدر، نزول قرآن کریم در این شب است. قرآن، کتاب هدایت و نجات انسانها، در چنین شب پرشکوهی بر پیامبر اسلام نازل شد و همین امر، جایگاه این شب را در میان مسلمانان دوچندان کرده است. همچنین، شب قدر زمانی است که سرنوشت یکساله انسانها تعیین میشود و فرشتگان به فرمان خدا بر زمین فرود میآیند تا مقدرات بندگان را ثبت کنند.
مسلمانان در این شب با خلوص نیت به عبادت و راز و نیاز میپردازند. از جمله اعمال این شب، خواندن دعاهای مخصوص، تلاوت قرآن، استغفار و طلب آمرزش، و احیا گرفتن تا سحر است. در این شب، دلها به سوی پروردگار متعال روانه میشوند و انسانها از خداوند میخواهند که گناهانشان را ببخشد و آنان را به راه راست هدایت کند.
شب قدر، فرصتی ارزشمند برای تحول روحی و اخلاقی است. در این شب، هر کس میتواند گذشته را جبران کند و برای آیندهای روشنتر تصمیم بگیرد. خداوند، درهای رحمت خود را گشوده و بندگانش را به سوی خود فراخوانده است. پس چه زیباست که از این شب پر برکت بهره ببریم و قلبهای خود را با یاد خدا آرام کنیم.
خاطره ای از شب قدر با مقدمه و نتیجه
مقدمه:
به نام خدا انشای من درباره شب قدر است که در ادامه انشایم را برای شما همکلاسی ها و معلم عزیزم میخوانید
متن انشا:
بچههای عزیز؛ خداوند برای ما انسانها، در طول سال یک شب ویژه و استثنایی گذاشته و فرموده که این شب از هزار ماه بهتره. امامان(ع) ، ما رو راهنمایی کردن و فرمودن که شب قدر توی ماه رمضانه و یکی از سه شب (نوزدهم، بیست و یکم، و بیست و سوم ماه رمضان) هست، که اگه کسی اون شب رو بیدار بمونه و دلش با خدا باشه، فرشتهها به اون سلام میکنند.
یک سوره در قرآن داریم که مربوط به این شبه و اسمش سوره قدر هست. در آخرین آیه این سوره، خداوند فرموده « این شب تا صبح آن، سلام میباشد». بزرگانی که توضیح قرآن رو نوشتند و به مفسرین قرآن معروفاند، گفته اند که منظور از سلام، اینه که در آن شب، فرشتهها از هر شخص با ایمانی که مشغول بندگی و عبادت خدا باشه، رد بشند، به اون سلام میکنند. این آیه به ما میگه که خدای مهربون توی این شب به همه کسانی که بیدارن و با خدا صحبت میکنن، یک مهربونی خاصی داره.
فرشتههای زمینی؛ شب قدر، شب بسیار ارزشمندی است و فرصت بسیار خوبی برای دعا کردن است. پس در این شب دستهایمان را به آسمان بلند میکنیم و از ته دل با خدا حرف میزنیم.
نتیجه:
شب قدر در شب های ۱۹ و ۲۱ و ۲۳ ماه رمضان هست که باید در این شب بسیار دعا کنیم و قرآن سر بگیریم
انشا درباره شهادت امام علی و شب قدر
شهادت امام علی (علیه السلام) و شب قدر دو وقایع مهم و ارزشمندی در تاریخ اسلام هستند که هر کدام اهمیت و ارزش خاص خود را دارند. شهادت امام علی (علیه السلام)، امام دوم شیعیان و پسر عموی پیامبر اسلام، در روز بیست و یکم ماه رمضان اتفاق افتاده است. امام علی (علیه السلام) به عنوان یکی از بزرگترین شخصیتهای تاریخ اسلام، با ویژگیهایی چون عدل، دانش، شجاعت و خلق برتر، تاثیر بسزایی در تاریخ و فرهنگ اسلامی داشته است.
شب قدر همان شبی است که قرآن آغاز شد و زمین به نور الهی پوشیده شد. این شب به عنوان شبی که خیرات و برکات فراوان دارد، در ماه مبارک رمضان قرار دارد. مسلمانان در این شب، به طلب بخشش و رحمت الهی میپردازند و اعمال عبادی فراوانی انجام میدهند. این شب به عنوان شبی که ارزشش برابر با هزار ماه است، بسیار مهم و ارزشمند است و افراد به دنبال اینکه از برکات و رحمت الهی در این شب بهرهمند شوند.
با توجه به ارزش و اهمیت این دو واقعه، هر دو از نظر مسلمانان بسیار ارزشمند و مهم هستند و هرکدام از آنها در تاریخ و فرهنگ اسلامی جایگاه ویژهای دارند.
انشای احساسی و زیبا درباره شب قدر
در شب قدر، زیر آسمان تاریک و پرستاره، قلبم پر از امید و خوشی است. با چشمان بسته و دستان بالا، به خداوند مهربان و مهربان ترازوی دعاهایم را ارسال میکنم. در آن لحظهها، احساس میکنم که دلم پر از نور و آرامش شده و هرچیزی که در دلم پنهان بوده، به آشکاری میرسد.
در این شب مبارک، حتی کوچکترین دعایی هم بزرگی و ارزش فراوانی دارد. من با زبان کودکانهام، از خداوند مهربان خواهش میکنم که برکت و رحمتش را بر من و خانوادهام فرستد. امیدوارم که در این شب قدر، همه دعاهایم به هدفشان برسند و خداوند مهربان، همه ما را ببخشد و به ما رحمت و برکت بیشتری عطا کند.
شب قدر، شبی است که قلب کودکان نیز پر از امید و ایمان است. در این شب، آنها با خالصانه ترین دعاها و امیدها به خداوند مهربان نزدیکتر میشوند و احساس میکنند که با حضور خداوند، هیچ چیز غیر ممکن نیست. امیدوارم که این شب، برای همه کودکان، پر از برکت و رحمت الهی باشد و آرامش و صلح در دلهایشان جا بیافتد.
انشای داستانی درباره ماه رمضان و شب قدر
ماه رمضان ماهی است که با همه ماهها فرق دارد و ما در این ماه روزه میگیریم. من در انشای خود قصد دارم خاطره اولین روزی را که روزه گرفتم، بنویسم.
بچه که بودم همه ذوق و شوقم این بود که سحرها با پدر و مادرم بیدار شوم و سحری بخورم. اما مادرم همیشه ضعیف و نحیف بودن مرا بهانه میکرد و مرا برای سحری خوردن بیدار نمیکرد تا اینکه هفت ساله شدم و به مدرسه رفتم و از همکلاسیهایم شنیدم که روزه میگیرند، به همین خاطر از مادرم با اصرار خواستم که مرا برای سحری بیدار کند. چقدر آن سفره سحری را دوست داشتم.
برای اولین بار در کنار خانوادهام نشستم و صدای روح بخش دعای سحر را شنیدم. احساس میکردم بزرگ شدهام. البته مادرم گفت که چون از بقیه کوچکتر هستم، نمیتوانم روزه کامل بگیرم و روزهام کله گنجشکی خواهد بود ولی خواهر و برادرم روزه کامل میگرفتند.
چند روز روزه کله گنجشکی گرفتم تا اینکه یک روز بالاخره قصد کردم که روزه کامل بگیرم. ظهر ناهار نخوردم و تشنگی و گرسنگی را تا عصر تحمل کردم. فقط چند ساعت به افطار مانده بود که تشنگی آنقدر به من فشار آورد که رفتم یک لیوان پر از آب خوردم. بعد از اینکه تشنگیام رفع شد، عذاب وجدان گرفتم و شروع کردم به گریه کردن! مادرم پیش من آمد و با مهربانی پرسید:«چرا گریه میکنی؟ ا
مروز خدا از تو خیلی راضی است چون اولین روزه کامل را گرفتی.» من که با این حرف داغ دلم تازهتر شده بود، گریهام شدیدتر شد و با صدای بلند گریه کردم و گفتم: «مامان من روزم باطل شد چون آب خوردم!» مادرم با مهربانی دستی به سرم کشید و گفت: «عزیزم روزت باطل نشده و تو هنوز روزهای چون هنوز به سن تکلیف نرسیدی روزهات قبول است. تازه اگر حواست نباشد و چیزی بخوری، باز هم روزهات باطل نمیشود.»
از این حرف مادرم آنقدر خوشحال شدم که حد نداشت.
از این انشا نتیجه میگیریم که سراسر دوران کودکی گذشته از خاطرات تلخ و شیرین و مهر و محبت والدین و همدلی در انجام واجبات دینی در خانواده پر است. همینطور خاطره اولین روزه، خاطره شیرین روزی است که دیگر هیچ وقت در عمرمان تکرار نمیشود.
رازهای شب قدر؛ شبی سرنوشتساز
شب قدر، شبی است که در پس پردهی تاریکی آن، نوری از امید و رحمت الهی نهفته است. این شب، فرصتی بینظیر برای انسانهاست تا بار دیگر مسیر زندگی خود را مرور کنند و دروازهای به سوی تحول و تعالی بگشایند.
آنچه شب قدر را از دیگر شبها متمایز میکند، نقش سرنوشتساز آن است. در این شب، تقدیر یکسالهی انسانها رقم میخورد و هرکس با اعمال و نیات خود، مسیر آیندهاش را ترسیم میکند. فرشتگان به فرمان پروردگار، بر زمین فرود میآیند و پروندهی بندگان را مرور میکنند. در چنین لحظاتی، فرصتی نادر برای بازنگری در گذشته و برنامهریزی برای آینده فراهم میشود.
اما شب قدر تنها به رقم خوردن سرنوشت محدود نمیشود؛ بلکه شب راز و نیاز، شب آشتی با خدا و شب زدودن غبار غفلت از دلهاست. دلهایی که شاید مدتها درگیر روزمرگی و غفلت بودهاند، در این شب فرصتی مییابند تا در پرتو نور الهی، طراوت و آرامش واقعی را تجربه کنند.
در این شب، هر کس به گونهای با خدا سخن میگوید؛ یکی با اشکهای توبه، دیگری با آیات قرآن، آن یکی با ذکرهای آرامشبخش، و دیگری با سکوتی که از عمق جان برمیآید. شب قدر، شب نزدیک شدن به معبودی است که همیشه در انتظار بازگشت بندگانش بوده و هست.
شاید زیبایی شب قدر در این باشد که هر کس، بدون هیچ واسطهای، میتواند با پروردگارش سخن بگوید و مسیر زندگی خود را به سوی نیکی و آرامش تغییر دهد. این شب، آغازی دوباره برای آنان است که میخواهند سبکبارتر و امیدوارتر، راه زندگی را ادامه دهند.
انتهای مطلب/ ی.ر