سلامت

بهترین نوشیدنی های خواب آور کدام اند؟

یکی از روش‌هایی که می‌توانید با استفاده از آن خواب راحت و کاملی داشته باشید مصرف نوشیدنی ‌های خواب آور است.

به گزارش پارت نیوز؛ همه ما می‌دانیم که داشتن خواب کافی چقدر اهمیت دارد. نوشیدنی های خواب آور می‌توانند جایگزین مفید و مناسبی برای قرص‌ها و شربت‌های خواب‌آور باشند. اکثر ما از کودکی آموختیم که نوشیدن یک لیوان شیر گرم می‌تواند خواب راحتی را برای ما رقم بزند. اما نوشیدنی‌های خواب‌آور دیگری هم وجود دارند که می‌توانید با نوشیدن آن‌ها از بی‌خوابی شبانه رهاشده و آرام و سریع به خواب بروید. این نوشیدنی‌های خواب‌آور را می‌‌توانید به‌راحتی در خانه درست کرده، قبل از خواب بنوشید و با آرامش به خواب بروید.

بی‌خوابی چه عوارضی دارد؟

پیش از معرفی نوشیدنی های خواب آور به عوارض جبران ناپذیر بی‌خوابی‌ می‌پردازیم. بی خوابی بر روی بدن تأثیرات منفی بسیاری می‌گذارد، برخی از این تأثیرات عبارت‌اند از:

چین‌وچروک

خواب کافی برای حفظ پوست و درخشش سالم آن لازم است. اولین جایی که دچار چین‌وچروک می‌شود، پلک‌ها هستند. پوست‌های این ناحیه بسیار نازک هستند، بنابراین کمبود خواب باعث ایجاد پف چشم، خطوط ریز و سیاهی حلقه می‌شود. در درازمدت، کمبود خواب باعث پیری زودرس پوست می‌شود.

خواب‌آلودگی  و بی حالی روزانه

خواب‌آلودگی روزانه معمولاً به‌صورت افت موقتی انرژی و هوشیاری فرد در اواسط بعدازظهر ظاهر می‌شود. به‌احتمال‌زیاد بعد از یک وعده غذایی سنگین یا دوز کم الکل یا هنگام نشستن در یک اتاق گرم، گوش دادن به یک سخنرانی خسته‌کننده، یا شرکت در یک جلسه کسل‌کننده رخ می‌دهد. یکی از راه‌های رهایی از این نوع خواب آلودگی است استفاده از نوشیدنی های خواب آور قبل از رفتن به رختخواب باشد.

سرماخوردگی و آنفولانزا

چی بخوریم تا خوابمون ببره

افرادی که کمتر از شش ساعت شبانه می‌خوابند  مقاومت بدنشان در برابر عفونت ویروسی تا ۵۰ درصد کاهش پیدا می‌کند و کسانی که کمتر از هفت ساعت در شب می‌خوابند، سه برابر بیشتر از کسانی که بیشتر از آن می‌خوابند، سرما می‌خورند.

افزایش وزن

کمبود خواب باعث کاهش سطح لپتین در مغز و افزایش سطح گرلین در معده می‌شود. این هورمون‌ها مسئول تنظیم اشتهای فرد هستند.  در شرایط بی‌خوابی فرد احتمال پرخوری بیشتر افزایش می‌یابد.

دیابت

نوشیدنی های خواب آور بدون قند می‌توانند بر کنترل دیابت تاثیر گذار باشند. مطالعات در این زمینه نشان داده است که پس از یک هفته خواب ناکافی، بدن افراد سالم و بدون دیابت در حالت قبل از دیابت قرار می‌گیرد. محققان نتیجه این کار را به دلیل فعالیت بیش‌ازحد سیستم عصبی مرکزی [ناشی از نخوابیدن] دانستند که بر توانایی لوزالمعده در تولید انسولین کافی برای تنظیم کافی سطح گلوکز تأثیر می‌گذارد.

بیماری قلبی

بی‌خوابی اغلب باعث تولید بیش‌ازحد هورمون‌های استرس در بدن می‌شود. چنین عدم تعادلی می‌تواند منجر به تصلب شرایین شده و علاوه بر فشارخون بالا، موجب از دست دادن عضلات، افزایش ذخیره چربی، از دست دادن توده استخوان و تولید کمتر هورمون‌های رشد و تستوسترون، می‌شود.

سرطان

زنان سالمی که به‌طور منظم ورزش می‌کنند، اگر کمتر از هفت ساعت بخوابند، ۴۷ درصد بیشتر در معرض خطر سرطان قرار می‌گیرند. چراکه  خوب خوابیدن می‌تواند سلاح ارزنده‌ای در مبارزه با سرطان‌ها باشد.

انواع نوشیدنی های خواب‌ آور طبیعی

در ادامه به معرفی برخی نوشیدنی های خواب آور که می‌توانید به‌راحتی در خانه آن‌ها را تهیه کنید خواهیم پرداخت.

چای بابونه

برخی افراد چای بابونه را به دلیل اینکه اثرات آرام بخشی به همراه دارد برای درمان بی‌خوابی می‌نوشند و محققان بر این باورند که تأثیر آن بر خواب از طریق فلاونوئید موجود در بابونه است. برخی از افراد شاید نسبت به بابونه واکنش‌های آلرژیک داشته باشند، اما بااین‌وجود سازمان غذا و داروی آمریکا بابونه را در فهرست گزینه‌های ایمن و مؤثر برای درمان بی‌خوابی قرار داده است.

چای سنبل‌الطیب

دمنوش های خواب آور

از قدیم الایام چای سنبل الطیب در دسته نوشیدنی های خواب آور قرار گرفته است. سنبل‌الطیب گیاهی است که به‌راحتی در دسترس بوده و در فروشگاه‌ها و عطاری‌ها می‌توان آن را یافت. برخی داروهای کمکی و خواب‌آور حاوی سنبل‌الطیب هستند و سنبل‌الطیب برای درمان بی‌خوابی گزینه مؤثر و بی‌خطری است. سنبل‌الطیب کاهش زمان خوابیدن یا تأخیر در خواب را برطرف کرده و به بهبود کیفیت خواب و کاهش بیداری‌های شبانه کمک می‌کند.

چای اسطوخودوس

چای اسطوخودوس نیز همانند چای بابونه دارای خاصیت آرام‌بخشی و تسکین دهندگی است. همچنین چای اسطوخودوس کیفیت خواب را بهبود بخشیده و احساس خستگی را نیز برطرف می‌کند.

آب‌آلبالو یا گیلاس

یکی دیگر از نوشیدنی های خواب آور محبوب که بسیاری از افراد در فصل گرما از نوشیدن آن لذت می‌برند آب آلبالو یا گیلاس است. اعتقاد بر این است که محتوای تریپتوفان موجود در آلبالو یا گیلاس، آن را به یکی از بهترین میوه‌ها برای درمان بی‌خوابی شبانه تبدیل کرده است؛ تریپتوفان یک اسیدآمینه است که به‌عنوان پیش ساز هورمون ملاتونین که تنظیم خواب کمک می‌کند، عمل می‌کند. گیلاس و آلبالو هر دو مقادیر قابل‌توجهی ملاتونین دارند اما این میزان در آلبالو بیشتر است.

 دم‌نوش گیلاس زمستانی

دم‌نوش تهیه‌شده از ریشه، میوه و برگ‌های گیاه گیلاس زمستانی به درمان شرایطی مانند استرس، اضطراب و ورم مفاصل کمک می‌کند. در طب آیورودا از دم‌نوش گیلاس زمستانی برای درمان بی‌خوابی استفاده می‌شود.

 دم‌نوش نعناع فلفلی

سال‌هاست که در طب سنتی از نعناع فلفلی  برای درمان بی‌خوابی استفاده می‌شود. همچنین گیاه نعناع فلفلی به دلیل خواص ضدویروسی، ضد میکروبی و حتی ضد حساسیت قوی که دارد شناخته‌شده است.

 شیر بادام

شیر بادام  به دلیل مقادیر بالای تریپتوفان، ملاتونین و منیزیم موجود در آن‌یکی از نوشیدنی‌های خواب‌آور قوی است و در طب سنتی برای درمان بی‌خوابی استفاده می‌شود.

 اسموتی موز و بادام

موز ماده غذایی دیگری است که حاوی مقادیر زیادی منیزیم، تریپتوفان و ملاتونین است که برای رفع بی‌خوابی شبانه مفید بوده و با ترکیب موز و شیر بادام به‌صورت اسموتی، یک نوشیدنی سرشار از تریپتوفان و ملاتونین دارید که به درمان بی‌خوابی کمک می‌کند.

آب سبزی‌ها سبز

آب سبزی‌هایی که با استفاده از کرفس، اسفناج، سیب سبز و آب یک لیموترش تازه تهیه می‌شود به کاهش استرس و درمان بی‌خوابی کمک می‌کند.

چای نعنا

انواع چای خواب آور

نعناع سال هاست که در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اعتقاد بر این است که چای دارای خواص ضدویروسی، ضد میکروبی و حتی ضد حساسیت است. نعناع همچنین ممکن است به مشکلات گوارشی مانند سوءهاضمه و سندرم روده تحریک‌پذیر کمک کند.

آب نارگیل

یکی از نوشیدنی های خواب آور آب نارگیل است. آب نارگیل علاوه بر این‌که به‌عنوان یک نوشیدنی انرژی‌زا شناخته می‌شود، به دلیل مقادیر بالای ویتامین‌های B، منیزیم و پتاسیم موجود در آن به کاهش استرس و درمان بی‌خوابی کمک می‌کند.

آب گریپ‌فروت

آب گریپ‌فروت به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد یکی از بهترین آبمیوه‌های طبیعی برای درمان بی‌خوابی شبانه محسوب می‌شود.

شیر گرم

یکی از نوشیدنی های خواب آوری که همیشه مادرها برای فرزندانشان تهیه می کنند شیر گرم است. برای بسیاری از سازمان‌های معتبر شیر گرم را برای یک خواب خوب توصیه می‌کنند. به این دلیل که شیر حاوی تریپتوفان است. تریپتوفان به طور طبیعی سروتونین را افزایش می‌دهد، یک انتقال دهنده عصبی که برای شادی و تندرستی شناخته شده است. به‌علاوه، سروتونین پیش ساز هورمون ملاتونین تنظیم کننده خواب است.

نوشیدنی هایی که باعث بی خوابی می شوند

نوشیدنی های که باعث بی خوابی می شوند

پس از معرفی نوشیدنی های خواب آور به معرفی نوشیدنی‌هایی که سبب بی خوابی می‌شوند می‌پردازیم. بعضی از نوشیدنی‌ها ممکن است به شما کمک کنند راحت‌تر بخوابید، اما بعضی دیگر به‌عنوان یک محرک عمل می‌کنند و باعث می‌شوند نتوانید بخوابید. از جمله‌ی این نوشیدنی‌ها می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم؛

  • قهوه
  • چای‌های کافئین‌دار (چای سبز و چای سیاه)
  • نوشیدنی‌های شیرین

محققان خواب کوتاه و بی‌کیفیت را با مصرف بیشتر نوشیدنی‌های شیرین و کافئین‌دار مرتبط دانسته‌اند. محققان مطمئن نیستند که کمبود خواب باعث افزایش مصرف قند می‌شود یا مصرف بیشتر قند منجر به کم‌خوابی می‌شود.

بهترین زمان مصرف نوشیدنی‌ های خواب‌ آور

متخصصان توصیه می‌کنند که افراد یک تا دو ساعت قبل از خواب نباید نوشیدنی مصرف کنند. مصرف نوشیدنی دقیقا قبل از خواب ممکن است باعث شود نصفه شب برای دستشویی رفتن از خواب بیدار شوید. بدیهی است که این موضوع منجر به مختل شدن خواب شبانه‌ی شما می‌شود.

انتهای مطلب

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
صفحه اصلی
جدیدترین
محبوب‌ترین
جستجو
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x