اقتصاد کلان

حساب قرض الحسنه جاری چیست و به درد چه کسانی می خورد؟

حساب قرض الحسنه جاری جز رایج ترین ها محسوب می شود و شما می توانید تمام تراکنش های روزانه خود را مانند واریز و برداشت پول، پرداخت قبض‌ها و انتقال وجه را انجام دهید. برای اینکه ماهیت و نحوه عملکرد این حساب را به طور کامل یاد بگیرید، در ادامه مطلب همراه ما باشید. 

زمانی که شما قصد دارید در بانک حسابی جدید ایجاد کنید، ابتدا باید هدف را مشخص کنید مثلا حساب قرض الحسنه جاری برای  دریافت دسته چک، عابر بانک، کارت اعتباری و برخورداری از تسهیلات بانکی مناسب است. از آنجایی که این حساب شرایط ویژه ای دارد ما در ادامه این مطلب از پارت نیوز تمام موارد را معرفی می کنیم.

حساب قرض الحسنه جاری چیست؟

همانطور که همه ما می دانیم، نمی توان تمام انتقالی ها را از طریق کارت بانکی انجام داد و برای مبالغ بالا نیازمند چک هستید که به همین منظور باید از حساب قرض الحسنه جاری استفاده کنید.

حساب قرض الحسنه جاری بین مشتریان بیشترین کاربرد را داشته و همه روزه از آن استفاده می کنند. شما به واسطه این حساب می توانید انتقالات پولی خود را در سطح وسیع تری که شامل دسته چک می باشد را انجام دهید.

همچنین از آنجایی که این حساب جاری است، سودی برای آن در نظر گرفته نمی شود و شما می توانید به راحتی با چک و کارت بانکی آن را برداشت کنید که احتمال دارد به دلیل جاری بودن برخی بانک ها به شما کارت بانکی ندهند.

این سپرده حساب برای اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت فردی یا گروهی افتتاح می‌شود. چنانچه دارنده چنین حسابی رتبه اعتباری قابل‌قبولی داشته باشد، به او دسته چک نیز تعلق می‌گیرد.

با توجه به این بخش از پارت نیوز شما اگر جز کسانی هستید که دسته چک صیادی لازم دارید باید در بانک های عامل حساب قرض الحسنه جاری ایجاد کنید. همچنین چک به دلیل آنکه پرداخت های مدت را به سرعت ممکن می کند جایگاه ویژه ای دارد.

تفاوت حساب قرض الحسنه جاری با سایر حساب‌ها

حساب قرض الحسنه جاری یکی از انواع حساب‌های بانکی است که ویژگی‌های خاص خود را دارد و با سایر حساب‌ها تفاوت‌هایی دارد. در ادامه، به بررسی تفاوت‌های حساب قرض الحسنه جاری با سایر حساب‌ها می‌پردازیم:

حساب قرض الحسنه جاری در مقابل حساب جاری عادی

هدف: هدف اصلی از افتتاح حساب قرض الحسنه جاری، کمک به نیازمندان و انجام کارهای خیرخواهانه است، در حالی که حساب جاری عادی برای انجام معاملات روزمره و جاری استفاده می‌شود.
سود: در حساب قرض الحسنه جاری، هیچ سودی به صاحب حساب تعلق نمی‌گیرد، اما در برخی از حساب‌های جاری عادی ممکن است سود اندکی پرداخت شود.
خدمات: خدمات ارائه شده در حساب قرض الحسنه جاری معمولاً محدودتر از حساب جاری عادی است و ممکن است شامل همه امکانات مانند صدور چک نباشد.

حساب قرض الحسنه جاری در مقابل حساب پس‌انداز

هدف: هدف از افتتاح حساب قرض الحسنه جاری، کمک به نیازمندان است، در حالی که هدف از افتتاح حساب پس‌انداز، پس‌انداز پول و کسب سود است.
سود: حساب قرض الحسنه جاری سودی ندارد، اما حساب پس‌انداز معمولاً سود مشخصی را به صاحب حساب پرداخت می‌کند.
دسترسی به پول: دسترسی به پول در حساب قرض الحسنه جاری معمولاً آزادتر است، در حالی که در حساب پس‌انداز ممکن است محدودیت‌هایی برای برداشت وجود داشته باشد.

حساب قرض الحسنه جاری در مقابل حساب سپرده

مدت‌ زمان: حساب قرض الحسنه جاری معمولاً برای مدت مشخصی افتتاح نمی‌شود و می‌توان آن را به صورت جاری استفاده کرد، در حالی که حساب سپرده برای مدت‌ زمان مشخصی افتتاح می‌شود و معمولاً با پرداخت جریمه می‌توان قبل از موعد مقرر به پول آن دسترسی داشت.
سود: حساب قرض الحسنه جاری سودی ندارد، اما حساب سپرده معمولاً سود مشخصی را به صاحب حساب پرداخت می‌کند.

جدول مقایسه حساب قرض الحسنه جاری با سایر حساب‌ها

ویژگی حساب قرض الحسنه جاری حساب جاری عادی حساب پس‌انداز حساب سپرده
هدف کمک به نیازمندان  معاملات روزمره پس‌انداز پول پس‌انداز بلندمدت
سود ندارد ممکن است داشته باشد دارد دارد
دسترسی  آزاد  آزاد ممکن است محدود باشد ممکن است محدود باشد
مدت‌ زمان نامحدود  نامحدود معمولاً مشخص معمولاً مشخص

شرایط لازم برای افتتاح حساب قرض الحسنه جاری

شرایط لازم برای افتتاح حساب قرض الحسنه جاری

معمولا برای افتتاح هر حساب ویژه ای مانند قرض الحسنه شرایط خاصی را باید رعایت کنید که در این مورد شما نیاز به یک معرف دارید.

شما نیازمند یک معرف معتبر هستید که یک حساب قرض الحسنه جاری در یکی از این بانک های عامل باید داشته باشد، علاوه بر این امضای وی مورد تایید بانک باشد را به همراه داشته باشد. همچنین افتتاح این نوع حساب نیازمند گرفتن استعلام از بانک مرکزی برای صاحب حساب می باشد.

شرط مهم دیگری که برای این حساب وجوددارد، داشتن سن ۱۸ سال تمام و و نداشتن چک برگشتی و بدهی معوقه و غیر جاری در سیستم بانکی است.

علاوه بر استعلام بانک مرکزی و معرف، مدارک هویتی و شغلی و همچنین تکمیل فرم افتتاح مهم است.

مدارک لازم برای افتتاح حساب قرض الحسنه جاری

در افتتاح حساب قرض الحسنه جاری برای اشخاص حقیقی و حقوقی باید مدارک متفاوتی را ارائه کنید که در ادامه به طور کامل بیان کردیم.

مدارک لازم برای افتتاح حساب قرض الحسنه جاری اشخاص حقیقی عبارتند از:

  • داشتن سن ۱۸ سال تمام و یا ارائه حکم رشد از دادگاه
  • کپی و اصل مدارک شناسایی شامل شناسنامه و کارت ملی
  • نداشتن سابقه چک برگشتی در نتیجه استعلام از بانک مرکزی
  • پرداخت حداقل مبلغ سپرده مشخص شده از سوی بانک
  • مدارک شغلی مانند جواز کسب و به طور کلی مدارکی که حاکی از فعالیت اقتصادی قانونی باشد

مدارک لازم برای افتتاح حساب قرض الحسنه جاری اشخاص حقوقی عبارتند از:

  • تقاضا نامه افتتاح حساب که به امضای صاحبان امضا شرکت رسیده باشد و مهر شرکت را داشته باشد
  • کپی برابر اصل اساسنامه شرکت با قید امکان افتتاح حساب قرض الحسنه جاری و داد و ستد با بانک
  • کپی برابر اصل شرکتنامه
  • آگهی روزنامه رسمی شرکت که در آن اطلاعات تاسیس شرکت، نام اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل و صاحبان امضا و اسناد شرکت قید شده باشد
  • آخرین صورت جلسه مجمع عمومی شرکت که در آن اختیارات هیئت مدیره و صاحبان امضا قید شده باشد
  • اصل و کپی شناسنامه کلیه امضا داران شرکت
  • تکمیل فرم های مورد نیاز بانکی

در صورتی که تمام مدارک ذکر شده را داشته باشید، می توانید به راحتی حساب خود را افتتاح کنید و در مرحله بعد نوبت به نحوه افتتاح حساب می رسد که در زیر آمده است:

نحوه افتتاح حساب قرض الحسنه جاری

با توجه به پیشرفت هایی که در حوزه بانکداری بوده برخی بانک هخا افتتاح حساب را به صورت غیر حضوری برای شما ممکن کرده اند. اما این حساب قرض الحسنه جاری چون شرایط ویژه ای دارد نیازمند حضور کاربر در بانک است و نمی توانید به صورت غیر حضوری برای خود حسابی ایجاد کنید.

برای افتتاح حساب شما مدارک خود را به صورت کامل آماده کرده و در یکی از شعب بانک ارائه می کنید و فرم افتتاح حسابی که به شما می دهند را پر کرده تا اطلاعات شما مشخص شود.

در مرحله بعد به سراغ اخذ استعلام از بانک مرکزی می روند تا مطمئن باشند که شما هیچ گونه سوء سابقه بانکی ندارید، در نهایت حساب قرض الحسنه جاری فرد افتتاح شده و می توانید از مزایای آن از جمله داشتن دسته چک استفاده کنید.

مزایا و معایب حساب قرض الحسنه جاری

مزایا و معایب حساب قرض الحسنه جاری

تمام حساب های بانکی مزایا و معایبی دارد که این حساب را هم در بر می گیرد.

مزایا: 

  • امکان دریافت دسته چک
  •  پرداخت های بانکی با مبالغ بالا و یا پرداخت های اشخاص حقوقی از طریق چک

معایب 

  • عدم پرداخت سود بانکی

ویژگی‌های اصلی حساب قرض الحسنه جاری

بدون سود: به این معنی که شما بابت پولی که در این حساب دارید، سودی دریافت نمی‌کنید.
دسترسی آسان: می‌توانید به راحتی از طریق دستگاه‌های خودپرداز، اینترنت بانک یا شعبه بانک به حساب خود دسترسی داشته باشید.
صدور چک: با افتتاح این حساب، می‌توانید چک صادر کنید.
امنیت بالا: پول شما در بانک به صورت امن نگهداری می‌شود.
خدمات متنوع: بسیاری از بانک‌ها خدمات متنوعی مانند کارت بانکی، اینترنت بانک، موبایل بانک و خدمات پرداخت آنلاین را برای حساب‌های قرض الحسنه جاری ارائه می‌دهند.

چرا حساب قرض الحسنه جاری؟

سادگی و راحتی جز مواردی است که باعث می شود تا به سمت این حساب بروید و برای انجام کارهای روزمره مانند پرداخت قبض، خرید و انتقال پول بسیار مناسب است. همچنین امنیت این حساب نیز شما را راحت می کند. علاوه براین شما دسترسی سریع و آسان به این حساب خواهید داشت که دلیل دیگر شما برای ایجاد این حساب می باشد. آخرین علتی که می توان گفت شما به سمت این حساب بروید، ارائه خدمات متنوع است.

چه کسانی از حساب قرض الحسنه جاری استفاده می‌کنند؟

شاید شما هم این سوال را از خود بپرسید که آیا تمام افراد می توانند این حساب را ایجاد کنند یا نه که ما به شما می گوییم بله این افراد شامل: افراد عادی، کسب و کارهای کوچک و دانشجویان می شوند و با رعایت شروط و مدارک لازم قادر به افتتاح حساب هستند.

حرف آخر

به توجه به این مطلب از پارت نیوز حساب قرض الحسنه جاری یک حساب بانکی ساده و کاربردی است که برای انجام تراکنش‌های روزمره بسیار مناسب است. اگر به دنبال یک حساب بانکی امن و قابل اعتماد برای نگهداری پول خود هستید، حساب قرض الحسنه جاری می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

سوالات متداول

در این بخش پارت نیوز سعی کرد به سوالات پر تکرار شما پاسخ دهد.

 حساب قرض الحسنه جاری چه مزیتی دارد؟

مزایای آن شامل: دسترسی آسان، صدور چک، امنیت بالا و خدمات متنوع است.

 افتتاح حساب قرض الحسنه جاری چه شرایطی دارد؟

برای افتتاح حساب قرض الحسنه جاری استعلام از بانک مرکزی و داشتن یک معرف معتبر الزامی است که در متن مقاله به آن اشاره شده است.

 آیا به حساب قرض الحسنه جاری سود تعلق می گیرد؟

خیر. به طور کلی به حساب های قرض الحسنه و حساب قرض الحسنه جاری سود تعلق نمی گیرد که در متن مقاله به آن اشاره شده است.

انتهای مطلب/آ.ع

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
صفحه اصلی
جدیدترین
محبوب‌ترین
جستجو
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x