مسکن

راهنمای ثبت نام مسکن ملی + قوانین و شرایط برای مجردها

یکی از نیازهای افراد جامعه تهیه مسکن است. در این مطلب به نحوه ثبت نام مسکن ملی خواهیم پرداخت.

به گزارش پارت نیوز؛ ثبت نام مسکن ملی یکی از روش‌هایی است که این روزها افراد بسیاری برای خانه‌دار شدن از آن استفاده می‌کنند. همواره همه دولت‌ها اقدام به ارائه تسهیلات مختلفی در جهت رفع نیاز مسکن جامعه انجام می‌دهند.

پرداخت وام مسکن، طرح مسکن ملی در سال جدید و طرح مسکن مهر از جمله طرح‌هایی است که دولت در جهت حل مشکل مسکن ارائه کرده است. این طرح با هدف خانه‌دار شدن اقشار ضعیف جامعه است که بنای دولت آن است تا پایان اجرای این طرح ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در اختیار متقاضیان این طرح قرار گیرد.

طرح مسکن ملی چیست؟

طرح مسکن ملی یک طرحی است که از سوی دولت یازدهم و دوازدهم و با کمک به خانه‌دارشدن اقشار ضعیف جامعه ارائه شده است. در مرحله اول ثبت‌نام این طرح، از سه سال گذشته به مردم وعده‌داده‌شده است که ۴۰۰ هزار واحد مسکونی به افراد داده می‌شود.

شرایط ثبت نام مسکن ملی

مدارک ثبت نام طرح مسکن ملی

ثبت نام در طرح مسکن ملی پیش‌شرط‌هایی نیز دارد. این طرح در درجه اول برای استفاده‌ی افراد متأهل در نظر گرفته شده است.

اولین و مهم‌ترین شرط ثبت نام مسکن ملی این است که متقاضی و افراد تحت سرپرستی او از تاریخ ۱/۱/۱۳۸۴ نباید صاحب زمین مسکونی یا واحد مسکونی باشند. همچنین از تاریخ ۲۲/۱۱/۱۳۵۷ نباید از امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن مثل زمین، واحد مسکونی یا تسهیلات یارانه‌ای خرید و ساخت واحد مسکونی استفاده کرده باشند.

  1. متقاضی باید متأهل یا سرپرست خانوار باشد و زنان خودسرپرست هم حداقل باید ۳۵ سال سن داشته باشند.
  2. متقاضی باید در شهری که در آن تقاضای استفاده از مسکن ملی دارد حداقل ۵ سال زندگی کرده باشد. منع قانونی برای تسهیلات بانکی مثل چک برگشتی یا تسهیلات معوقه هم نداشته باشند.
  3. متقاضی باید بتواند هزینه‌ی مازاد تسهیلات بانکی را که برای ساخت مسکن لازم است تأمین کند. متقاضیان واجد شرایط برای ثبت نام مسکن ملی ، بر اساس اعلام دستگاه یا نهاد مربوطه باید بتوانند حداقل سی درصد هزینه‌ی ساخت مازاد بر تسهیلات بانکی سپرده‌گذاری کنند.
  4. همچنین توانایی پرداخت اقساط ماهیانه‌ بانکی تسهیلات هم مهم است. متقاضی باید بتواند اقساط ماهیانه وام بانکی با نرخ سود ۱۸ درصد را پرداخت کند.

مدارک لازم برای ثبت ‌نام مسکن ملی

مدارک ثبت نام مسکن ملی

برای ثبت نام در طرح مسکن ملی یکسری مدارک نیاز است در ادامه به آن خواهیم پرداخت:

تصویر کارت ملی متقاضی و افرادی که تحت تکفل وی هستند.

تصویر شناسنامه متقاضی و افرادی که تحت تکفل وی هستند.

تصویر گواهی سرپرستی، برای افرادی که مشمول شرط سرپرست خانوار هستند.

تصویر گواهی مبنی بر سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا در پنج سال اخیر، طبق موارد زیر:

  • گواهی تحصیل فرزندان
  • مدارک مرتبط با محل تولد متقاضی یا همسر یا فرزندان
  • جواز کسب شاغلین اصناف برای متقاضی یا همسر
  • سابقه پرداخت بیمه، برای متقاضی یا همسر
  • گواهی اشتغال به کار از مراجع دولتی، برای متقاضی یا همسر
  • گواهی پرداخت حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگان

سند مالکیت برای آن گروه از متقاضیان که دارای زمین هستند.

مدارک لازم برای ثبت‌نام طرح مسکن ملی در سال جدید

نحوه ثبت ‌نام مسکن ملی

در ابتدا باید به سایت tem.mrud.ir وارد شوید.

در صفحه اصلی سایت روی دکمه (ثبت‌نام مسکن ملی) کلیک کنید.

در این صفحه مقررات مربوط به ثبت ‌نام مسکن ملی در سال جدید برای شما نمایش داده می‌شود. این متن را بادقت مطالعه کرده و سپس تأیید را بزنید.

در صفحه جدید، اطلاعات مربوط به کد ملی و شماره همراه خود را در کادرهای تعیین شده وارد کرده و پس از واردکردن کد امنیتی در کادر مربوطه، دکمه (مرحله بعد) را کلیک نمایید.

در این مرحله از ثبت نام مسکن ملی وارد صفحه‌ای دیگر می‌شوید که در آن، باید مراحل ثبت‌نام این طرح را که شامل واردکردن اطلاعات مربوط به شهر و اطلاعات محل سکونت، مشخصات فرد متقاضی، مشخصات اعضای خانواده فرد متقاضی، شامل همسر و فرزندان، سوابق سکونت در شهر مورد تقاضا، تعهدات مالی و ملک موردنظر است را طی نمایید.

در آخر سایت طرح ملی مسکن، یک رهگیری را برای شما صادر می‌کند. این کد را در جایی یادداشت نمایید، چرا که پیگیری ثبت‌نام طرح مسکن ملی در سال جدید تنها با استفاده از این کد امکان‌پذیر است.

ثبت نام مسکن ملی برای مجردها

مجردها هم می‌تواند در صورت داشتن پیش‌شرط‌هایی از این طرح حمایتی استفاده کنند.

گروه اول کسانی هستند که تعهدنامه محضری می‌دهند در زمان انعقاد قرارداد واگذاری واحد مسکونی عقدنامه رسمی ازدواج دائم را ارائه می‌کنند.

ثبت نام برای این گروه در صورتی مجاز است که مرد مجرد بالای ۲۳ سال تا ۴۵ سال باشد. سابقه‌ی مالکیت مسکن یا زمین با کاربری مسکونی نداشته باشند. از امکانات دولتی یا نهادهای عمومی غیردولتی مثل زمین، واحد مسکونی یا تسهیلات یارانه خرید یا ساخت واحد مسکونی از ۲۲/۱۱/۱۳۵۷ استفاده نکرده باشند. همچنین همسرشان هم در زمان انعقاد قرارداد باید این شرایط را داشته باشد. علاوه بر این‌ها باید پنج سال هم در شهر مورد تقاضا سابقه سکونت داشته باشند و تعهد محضری بدهند که تا زمانی که قرارداد واگذاری واحد منعقد می‌شود عقدنامه محضری ازدواج دائم را ارائه می‌دهند.

از زمان تنظیم قرارداد تا تحویل مسکن، اگر عقدنامه‌شان فسخ شود یا طلاق بگیرند وزارت راه و شهرسازی می‌تواند قرارداد مسکن ملی را فسخ کند، وجوه دریافتی برگردانده می‌شود و واحد به شخص دیگری واگذار می‌شود.

واحد مسکونی طرح نهضت ملی برای استفاده زوجین است. اگر هر کدام به‌طور مستقل ثبت نام کرده باشند هم مجموعا فقط یک واحد به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

غیر از این گروه، پنج گروه از افراد مجرد دیگر هم می‌توانند بدون شرط ارائه‌ی عقدنامه، برای طرح مسکن ملی ثبت نام کنند: نخبگان علمی با معرفی بنیاد ملی نخبگان، مردان مجرد بالای ۴۵ سال و زنان مجرد بالای ۳۵ سال، معلولان جسمی حرکتی که حداقل ۲۰ سال سن دارند با معرفی سازمان بهزیستی و در نهایت، بیماران خاص بر اساس ضوابط وزارت بهداشت درمان و‌ آموزش پزشکی.

به‌طور کلی در زمان انعقاد قرارداد اولویت با متأهل‌ها است و در میان آن‌ها هم اولویت با خانواده‌هایی است که جمعیت بیشتری دارند.

مدارک مورد ثبت نام مسکن ملی برای مجردها

برای ثبت نام باید تصویر کارت ملی، تصویر شناسنامه و گواهی سابقه سکونت در شهر محل تقاضا را بارگذاری کنید.

به عنوان گواهی سابقه‌ی سکونت می‌توانید یکی از این موارد را ارائه کنید: گواهی تحصیل متقاضی تا پیش از دانشگاه، گواهی محل تحصیل در دوره دانشگاه به اضافه‌ی حداقل دو سال سابقه‌ بیمه، مدارک مربوط به محل تولد شناسنامه متقاضی یا والدین، جواز کسب شاغلین اصناف برای متقاضی یا والدین او، سابقه پرداخت بیمه متقاضی یا والدین، گواهی اشتغال به کار ادارات دولتی متقاضی یا والدین او، گواهی مبنی بر پرداخت مستمری‌بگیران و بازنشستگان یا والدین متقاضی، پروانه اشتغال به کار مهندسی، کاردانی و معماران تجربی برای متقاضی.

توجه داشته باشید اجاره‌نامه به عنوان گواهی سابقه‌ی سکونت پذیرفته نمی‌شود.

سخن پایانی

در این مقاله به نحوه ثبت نام در مسکن ملی و همچنین شرایط و قوانین لازم برای خانواده ها و همچنین مجردها پرداختیم. اگر شما نیز در این طرح شرکت کرده و یا قصد شرکت دارید می توانید تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

انتهای مطلب

 

۳/۵ - (۱ امتیاز)

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
صفحه اصلی
جدیدترین
محبوب‌ترین
جستجو
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x