انرژی

سهمیه بنزین تپسی و اسنپ حذف شد/کرایه ها افزایش می یابد؟

جدال و تنش میان رانندگان و مسافران زیاد است و هر دو گروه از وضعیت کرایه های تاکسی های اینترنتی ناراضی هستند. حذف سهیمه سوخت رانندگان می تواند بحران را شدیدتر کند.

به گزرش پارت نیوز؛ روز گذشته شرکت نفت اعلام کرد که قرار است سهمیه بنزین تاکسی های اینترنتی  به زودی قطع شود. این اتفاق باعث ناراحتی بسیاری از رانندگان اسنپ و تپسی و سایر تاکسی های اینترنتی شد.

قبل از این تصمیم نیز، شاهد اعتراض بسیاری از رانندگان اسنپ و تپسی بودیم. این در حالی است که مشتریان نیز ناراضی هستند. آنها معتقدند کرایه مصوب تپسی و اسنپ بسیار بالا است. از آن سو، رانندگان ناراضی هستند و معتقدند نرخ کرایه باید حداقل ۲۰ درصد بیشتر شود.

در این وضع، فشارهایی بر شرکت های تاکسی اینترنتی وارد شده و می شود که می توانند بر افزایش نرخ کرایه ها تاثیر بگذارند. از جمله این فشارها، برداشته شدن گزینه «عجله دارم» است که باعث افزایش نرخ فزاینده کرایه ها شد و دودش مستقیم در چشم مسافران رفت.

حالا هم بحث حذف سهمیه بنزین رانندگان تاکسی های اینترنتی مطرح است. حذف این سهمیه ها باعث افزایش هزینه سوخت خودروها و افزایش کرایه ها می شود. این افزایش کرایه هم باعث نارضایتی مسافران می گردد و هم به این دلیل که هیچ سودی برای رانندگان ندارد، آنها را راضی نمی کند. مساله اخیر به جدل و درگیری رانندگان و مسافران منجر می شود و تاثیرات مخرب اقتصادی و اجتماعی فراوانی به شهرهای پرجمعیت و ساکنانشان وارد می کند.

مرتضی یک راننده تاکسی اینترنتی است. او ۵ سال است در این شغل فعالیت می کند. مرتضی که روزانه حدود ۵ الی ۹ ساعت رانندگی می کند از وضعیت پیش آمده راضی نیست. او که راننده یک پژوی ۴۰۵ مدل ۹۰ است، معتقد است استهلاک خودرویش در طول فعالیت در اسنپ و تپسی و … بسیار بالا است و بیش از نیمی از درآمد ماهیانه اش اختصاص به تعمیر خودرو اش دارد. مرتضی معتقد است افزایش تعداد رانندگان، به خصوص رانندگانی که از شهرهای کوچک به تهران و کلان شهرها مهاجرت می کنند، بهره بالایی که شرکت از رانندگان می گیرد و ترافیک شدید و افزایش مصرف سوخت و استهلاک خودرو از دیگر مشکلات عمده شغل او است.

مرتضی می گوید: «تنها حسن شغل ما سهمیه بنزین است که آن را هم از ما می گیرند…. بدون سهمیه بنزین چگونه با ۶۰ لیتر بنزین رانندگی کنم…. با لیتری ۳ هزار تومان (اگر نرخ آن زیادتر نشود) چگونه زندگی خود را بگذرانم؟ حتما کرایه ها باید زیاد شوند. با سهمیه بنزین هم، نرخ کرایه ها کم بود، چه برسد به الان.»

از آن سو، مسافران معتقدند نرخ کرایه های اینترنتی زیاد است. نوید که در هفته چند بار از تاکسی های اینترنتی استفاده می کند می گوید: « زمانی که تاکسی های اینترنتی شروع به فعالیت کردند، نرخ کرایه را نصف کردند تا رقیب خود یعنی آژانس ها را کنار بزنند اما به محض نابودی آژانس ها و بی رقیب شدن تاکسی های اینترنتی، نرخ کرایه ها چند برابر شد. من برای سفر از پیروزی تا میدان انقلاب باید بیش از ۶۰ هزار تومان بدهم، در حالیکه چند سال پیش کرایه حرکت از پیروزی تا انقلاب فقط ۱۲ هزار تومان بود. من در هفته چند بار باید از پیروزی به انقلاب بروم و برگردم. ماهیانه ۱۰ میلیون تومان درآمد دارم و بیش از ۲ میلیون تومان از این درآمد را باید صرف رفت و آمد کنم. این انصاف نیست.»

نوید درباره احتمال افزایش هزینه تاکسی های اینترنتی پس از حذف سهمیه سوخت می گوید: «حالا که سهمیه بنزین تاکسی های اینترنتی حذف شده حتما نرخ کرایه ها بیشتر می شود. حتی ممکن است شاهد دو برابر شدن نرخ کرایه باشیم. این مساله می تواند کارمندانی مانند من را بیچاره کند.»

جدال میان رانندگان و مسافران زیاد است و هر دو گروه نیز از وضعیت کرایه های تاکسی های اینترنتی ناراضی هستند. حذف سهیمه سوخت رانندگان می تواند بحران را شدیدتر کند. مسئولان باید بعد از حذف سهمیه ها با شرکت های تاکسی اینترنتی تعامل داشته و بر افزایش نرخ ها نظارت داشته باشند تا شاهد افزایش فزاینده نرخ کرایه نباشیم.

انتهای مطلب/م.ع

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
صفحه اصلی
جدیدترین
محبوب‌ترین
جستجو
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x