واریس چیست ؟/ ۵ روش درمان فوری واریس در خانه
در این مقاله به روش هایی برای درمان فوری واریس در خانه خواهیم پرداخت که به راحتی می توانید آن ها را انجام دهید و شر واریس های روی بدن تان خلاص شوید.
به گزارش پارت نیوز؛ درمان فوری واریس یعنی بتوانید رگ های برجسته و یا مویرگ های عنکبوتی را در کوتاهترین زمان ممکن درمان کنید. جدای از راه های درمانی که توسط پزشک انجام می شوند شما می توانید در خانه با راهکارهای بسیار ساده ای خیلی زود به نتیجه دلخواه تان برسید.
فهرست
واریس چیست؟
وریدهای واریسی ظاهری آبی یا بنفش تیره دارند و ممکن است از زیر پوست بیرون بزنند. زمانی که دریچه های کوچک در سیاهرگ ها ضعیف شوند، رگ های واریسی می توانند ایجاد شوند. این دریچهها معمولاً جریان خون را به سمت عقب در وریدها متوقف میکنند و هنگامی که آسیب ببینند، خون میتواند در سیاهرگها جمع شود. این باعث پیچ خوردگی و تورم رگ ها می شود که بسیار قابل مشاهده می شوند.
۱۰ روش درمان فوری واریس
اگر فردی مبتلا به واریس است، میتواند برای کمک به مدیریت این بیماری و بهبود علائم، درمانهای خانگی زیر را امتحان کند:
۱. ورزش کنید
ورزش منظم گردش خون بهتر در پاها را تشویق می کند، که به فشار دادن خون جمع شده در رگ ها کمک می کند. ورزش همچنین به کاهش فشار خون فرد کمک می کند، که یکی دیگر از عوامل موثر در ایجاد واریس است.
تمرینات کم ضربه کمک می کند تا عضلات ساق پا بدون فشار زیاد کار کنند. تمرینات موثر و کم تاثیر عبارتند از:
- شنا کردن
- پیاده روی
- دوچرخه سواری
- یوگا
۲. عصاره های گیاهی
یک مطالعه مروری در سال ۲۰۰۶ نشان می دهد که عصاره شاه بلوط اسب، Aesculus hippocastanum L.، ممکن است به کاهش درد پا، سنگینی و خارش در افراد مبتلا به نارسایی مزمن وریدی، که یکی از دلایل اصلی واریس است، کمک کند.
عصاره های گیاهی و اسانس ها باید قبل از استفاده موضعی یا استفاده در دیفیوزر برای رایحه درمانی در روغن های حامل رقیق شوند.
۳. درمان فوری واریس با جوراب های فشرده
جوراب های فشرده در اکثر داروخانه ها موجود است و می تواند با اعمال فشار به پاها کمک کند. این به ماهیچه ها و سیاهرگ ها کمک می کند تا خون را به سمت قلب حرکت دهند.
مطالعهای در سال ۲۰۱۸ نشان داد افرادی که از جورابهای فشاری تا بالای زانو با فشار ۱۸ تا ۲۱ میلیمتر جیوه برای یک هفته استفاده میکردند، کاهش درد و درد مرتبط با واریس را گزارش کردند.
۴. تغییرات رژیم غذایی
یکی از راهکارهای درمان فوری واریس تغییر در رژیم غذایی است. غذاهای سرشار از پتاسیم مانند بادام و مغز پسته می توانند با کاهش احتباس آب در بدن به واریس کمک کنند.
غذاهای نمکی یا غنی از سدیم می توانند باعث حفظ آب در بدن شوند، بنابراین کاهش مصرف غذاهای شور می تواند احتباس آب را به حداقل برساند. غذاهای سرشار از پتاسیم می توانند به کاهش احتباس آب کمک کنند.
غذاهایی که پتاسیم بالایی دارند عبارتند از:
- بادام و پسته
- عدس و لوبیا سفید
- سیب زمینیها
- سبزیجات برگ دار
- برخی از ماهی ها مانند سالمون و تن
غذاهای حاوی فیبر به حرکت روده ها و جلوگیری از یبوست کمک می کنند. این ممکن است مهم باشد، زیرا زور زدن می تواند دریچه های آسیب دیده را تشدید کند یا آنها را بدتر کند.
غذاهایی که فیبر بالایی دارند عبارتند از:
- آجیل، دانه ها و حبوبات
- جو، گندم و بذر کتان
- غذاهای سبوس دار
افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر احتمال دارد که رگ های واریسی را تجربه کنند، بنابراین، کاهش وزن اضافی می تواند فشار روی رگ ها را کاهش دهد و تورم و ناراحتی را کاهش دهد.
۵. فلاونوئیدهای بیشتری بخورید
افزودن غذاهای حاوی فلاونوئید نیز ممکن است به فرد کمک کند تا رگ های واریسی خود را کوچک کند. فلاونوئیدها گردش خون را بهبود می بخشد و سبب درمان فوری واریس می شوند البته این کار باید به تدریج انجام شود. فلاونوئید جریان خون را حفظ می کند و احتمال تجمع آن در رگ ها را کاهش می دهد. آن ها همچنین به کاهش فشار خون در شریانها کمک میکنند و میتوانند رگهای خونی را شل کنند، که همگی میتوانند رگهای واریسی را کاهش دهند.
غذاهای حاوی فلاونوئید عبارتند از:
- سبزیجات، از جمله پیاز، فلفل دلمه ای، اسفناج و کلم بروکلی
- مرکبات و انگور، گیلاس، سیب و زغال اخته
- کاکائو
- سیر
چگونه واریس را درمان کنیم؟
اقدامات زیر برای پیشگیری و درمان واریس استفاده می شوند که عبارتند از:
- ورزش منظم برای بهبود گردش خون و تقویت بازگشت خون به قلب.
- رژیم غذایی و ورزش برای حفظ وزن سالم.
- در صورت نشستن طولانی مدت از روی هم زدن پاها خودداری کنید، زیرا باعث کاهش جریان خون در پاها می شود.
- انجام مکرر “وقفه های پیاده روی” برای تحریک جریان خون در پاها و در سراسر بدن.
- پوشیدن جوراب ساق بلند، که فشار ملایمی برای فشرده کردن پاها ایجاد می کند و جریان خون را برای بازگشت تشویق می کند.
- از پوشیدن لباس های بیش از حد تنگ در اطراف کمر، کشاله ران و بالای پاها اجتناب کنید، زیرا این امر می تواند جریان خون را به سمت قلب محدود کند.
- مصرف نمک را کاهش دهید، زیرا سدیم بیش از حد می تواند منجر به تورم شود.
انتهای مطلب/م.ع