آیا صرع درمان قطعی دارد ؟ چند سال طول میکشد؟
آمارها نشان میدهند که حدود یک درصد از جمعیت تمامی مردم جهان، به بیماری صرع مبتلا هستند و از این بابت احساس ناراحتی میکنند. صرع نوعی اختلال عصبی مزمن است که بهصورت ناگهانی اتفاق میافتد و متأسفانه دلیل مشخصی ندارد.
فهرست
بسیاری از افرادی که بر اثر حملات عصبی مکرر تشنج میکنند و حتی نمیدانند که زمان حمله صرعی چقدر است، به دنبال راه درمان قطعی برای این بیماری هستند. البته در حال حاضر روشهای مختلفی برای کنترل این بیماری وجود دارد؛ اما اگر میخواهید بدانید که آیا صرع درمان قطعی دارد یا خیر و با طول درمان صرع و روشهای درمانی و کنترل آن آشنا شوید، در ادامه همراه ما باشید.
آیا صرع درمان قطعی دارد؟
بیماری صرع بر اثر اختلال در سیستم عصبی مرکز ایجاد میشود. در واقع زمانی که فعالیتهای مغز به صورت غیرطبیعی انجام شود، بیمار تشنج و حملات عصبی مکرری را تجربه میکند. از طرفی علائم بیمار متناسب با ناحیه و شیوع اختلال در مغز، به شکلهای مختلفی از جمله اختلالات هوشیاری، روانی، حرکتی و حسی خود را نشان میدهد. مثلاً ممکن است که فرد بیمار رفتارهای غیرمعمولی از خود نشان دهد و حتی در حرکتکردن هم دچار مشکل شود.
باتوجهبه آسیبهای واردشده به مغز و دیگر اندامهای عصبی، برای بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری، خیلی مهم است که آیا صرع درمان قطعی دارد یا نه؟ آیا میتوان با کمک دارو و روشهای درمانی دیگر، از تشنجهای مکرر و دردناک رها شد؟
باید بگوییم که در حال حاضر، روش درمانی قطعی برای درمان صرع وجود ندارد؛ چون این بیماری ممکن است که به علتهای مختلفی اتفاق بیفتد. البته با استفاده از روشهای درمانی مختلف، میتوان علائم آن را تا حدودی کنترل کرد. بر اساس آمارها، حدود 70 درصد افراد، با اجرای روشهای درمانی بهبود پیدا میکنند؛ اما 30 درصد دیگر، نسبت به دارو مقاومت نشان میدهند.
درمان صرع چقدر طول می کشد؟
در حالت کلی مدتزمان درمان بیماری صرع برای همه افراد مشخص نیست؛ چرا که این بیماری در انواع مختلفی خود را نشان میدهد که هر کدام علتهای خاصی دارند. بر همین اساس ابتدا باید تشخیص نوع بیماری توسط دکتر صرع به درستی انجام شود تا درمان آن مؤثرتر باشد.
از طرفی باتوجهبه این که نمیتوان گفت قطعاً صرع درمان دارد، باید پاسخ بدن به دارو هم بررسی شود. پزشک متخصص مغز و اعصاب، طبیعتاً روشهای درمانی مختلفی را برای درمان این بیماری تجویز میکند؛ اما ممکن است که برخی از بیماران بعد از چند سال، دیگر تشنج را تجربه نکنند و برخی دیگر، بههیچعنوان نتوانند داروهای خود را ترک کنند.
بر همین اساس نمیتوان زمان خاصی را برای درمان صرع در نظر گرفت. البته توجه کنید که تجویز دارو و انتخاب بهترین روش درمانی هم تأثیر زیادی در کوتاهتر شدن طول درمان دارد؛ از همین رو حتماً برای درمان این بیماری، به سراغ پزشک متخصص و ماهر در این زمینه بروید تا زمان درمان صرع، تا حدودی کوتاهتر شود. کلینیک فوق تخصصی مغز و اعصاب پزشک اول، با حضور جمعی از بهترین متخصصان مغز و اعصاب در مسیر تشخیص و درمان این بیماری در کنارتان خواهند بود و کمک میکنند تا با بهترین روشهای درمانی و کنترل این عارضه، صدمات ناشی از آن به حداقل برسند و در نهایت از بین بروند.
موثرترین روش های درمان صرع
با کمک روشهای مختلف دارویی و غیردارویی، میتوان به طور قابلتوجهی تشنج و علائم صرع را کنترل کرد. بیمار معمولاً بعد از معاینات لازم برای تشخیص نوع صرع، با کمک روشهای زیر، درمان میشود:
1.مصرف داروهای ضد تشنج
متداولترین روش درمانی برای حملات مغزی، داروهای ضدتشنج است که بر اساس آمارها، حدود 60 تا 70 درصد از علائم این بیماری را بهبود میدهد. در حال حاضر بیش از 10 نوع داروی تأییدشده برای جلوگیری از تشنج تولید شده است که پزشک متخصص متناسب با نوع بیماری، یک یا چند مورد از آنها را تجویز میکند. انتخاب این داروها به عوامل مختلفی مانند نوع تشنج، پاسخ بدن به داروها، علائم و شرایط پزشکی بیمار، عوارض جانبی دارو، سن و سلامت عمومی بدن بستگی دارد.
2. رژیم درمانی
جالب است بدانید که با اصلاح روشهای زندگی و رژیمهای مختلف، میتوان علائم صرع را بهبود ببخشید. در برخی از مواقع حذف وعدههای غذایی، سبب بروز حملات صرعی میشود؛ از همین رو پیشنهاد میکنیم که هر روز و در ساعت مشخصی غذا مصرف کنید.
از طرفی مصرف آب کافی در طول روز، کمک زیادی به کاهش علائم تشنج میکند. همچنین مصرف غذاهای سرد، برای این بیماران اصلاً مناسب نیست؛ بنابراین پزشک ممکن است که رژیمهای غذایی خاصی را برای بیمار تعیین کند.
3. جراحی
درصورتیکه داروهای ضدتشنج کمکی به درمان صرع نکند و از میزان تشنجها کم نشود، امکان جراحی برای درمان این بیماری وجود دارد. جراحی صرع به شکلهای مختلفی از جمله برداشت بافت غیرطبیعی، برش دستههای فیبری متصل شده در نواحی مغز، تخریب بافت غیرطبیعی مغز بهصورت هدفمند یا کاشت دستگاههای تعدیلکننده در مغز انجام میشود.
4. درمان با آر تی ام اس
یکی از روشهای جدید و تأثیرگذار در درمان حملات صرع، درمان با دستگاه آر تی ام اس است. در این روش با واردکردن جریان مغناطیسی القایی به مغز، عملکرد آن تنظیم میشود؛ از همین رو فرد بیمار کمتر تشنج میکند.
در این روش بیمار تنها باید روی صندلی بنشیند و دستگاه به آن متصل شود؛ از همین رو برخلاف جراحی، نیازی به برش سر وجود ندارد. البته باوجود این روش کاربردی، باز هم نمیتوانیم بگوییم که صرع درمان دارد؛ چون ممکن است که برای همه بیماران نتیجه مثبتی نداشته باشد؛ اما نتایجی که برخی از بیماران مبتلا به صرع دریافت کردهاند، بسیار امیدوبخش بوده است.
سخن پایانی
ممکن است که افراد به دلایل مختلفی از جمله ضربه به سر، ژنتیکی، عفونت مغزی، سکته، زوال عقل، بیماریهای عفونی و آسیبهای قبل از تولد، دچار صرع و تشنجهای مکرر شوند. قطعاً حملات عصبی مداوم و ناگهانی، کیفیت زندگی انسان را پایین میآورد و آسیبهای دیگری را وارد میکند؛ اما اگر میخواهید بدانید که در مورد شما آیا صرع درمان قطعی دارد حتما به پزشک متخصص مغز و اعصاب در کلینیک معتبر و تخصصی مانند پزشک اول مراجعه کنید. زیرا انتخاب پزشک متخصص، تأثیر زیادی بر مثبتبودن روند درمان دارد.
کلینیک پزشک اول بنیانگذار تکنیکهای درمانی بدون نیاز به مصرف دارو در زمینه مغز و اعصاب و روان در ایران با هدف ارائه خدمات تشخیصی و درمانی به عنوان اولین مرکز بینالمللی مغز و اعصاب در ایران فعالیت خود را آغاز کرده است و با بهرهگیری از برترین پزشکان و اساتید مغز و اعصاب و روان کشور و کادری مجرب، آماده ارائه خدماتی همچون تحریک مغناطیسی مغز (rTMS)، نقشه برداری مغز (qEEG) ، نوار مغزی (EEG)، نوروتراپی، سونوگرافی مغز، تحریک الکتریکی مغز و… به شما عزیزان در بالاترین سطح استانداردهای درمانی و تشخیصی است. مراجعه به این مرکز این اطمینان را میدهد که شما با کمک پزشکان متخصص و دستگاههای مجهز، راههای درمانی مختلفی را برای درمان این بیماری امتحان خواهید کرد.