
بررسی فواید غرغره آب نمک؛ درمان جادویی و موثر
اگر از فواید غرغره آب نمک مطلع شوید، هرگز آن را کنار نمی گذارید چرا که علاوه بر نظافت دهان و دندان بر روی گوارش نیز تاثیر مثبتی دراد.
به گزارش پارت نیوز؛ غرغره آبنمک واقعاً مؤثر است، حتی اگر اولین بار از مادربزرگتان در مورد آن شنیده باشید. شاید مادربزرگ از پشتوانه علمی آن خبر نداشته، اما در واقع شواهد علمی برای مؤثر بودن غرغره آبنمک وجود دارد.
فهرست
معرفی کامل فواید غرغره آب نمک
استفاده از آبنمک نوعی اثر اسمزی ایجاد میکند و غلظت نمک، مایعات دردناک را از دهان شما بیرون میکشد و همچنین به تسکین عفونت دردناک کمک میکند. آبنمک باعث تجزیه مخاط، مواد محرک و انواع قارچها از گلو میشود. با این حال، توصیه میشود که فقط دو یا سه بار در روز غرغره کنید، زیرا غرغره بیش از حد نیز خوب نیست. تعادل، کلید کار است.
1. تسکین التهاب و عفونت
غرغره آبنمک مشکلات متعددی را تسکین میدهد که اولین آنها گلودرد و سوزش گلو است. این غرغره بهویژه برای التهاب گلو ناشی از آلرژیهای فصلی، سرماخوردگی و عفونتهای سینوسی مفید است. علاوه بر این، این درمان ساده میتواند به جلوگیری از عفونتهای مجدد کمک کند.
2. کاهش باکتریهای مضر در دهان
آبنمک خنثیکننده اسیدهایی است که باعث تکثیر باکتریها در دهان میشوند. بنابراین، این به حفظ سطح pH متعادل کمک میکند که خود عامل مبارزه و پیشگیری از ژنژیویت (بیماری لثه) است. آبنمک با از بین بردن محیط اسیدی و مرطوب مورد علاقه باکتریها، پناهگاه آنها را از بین میبرد. آبنمک در برابر گسترش عفونتهای (قارچی) مانند کاندیدیازیس که یک عفونت قارچی مهاجم دهان و گلو است، محافظت میکند.
3. فواید غرغره آب نمک برای سرفه
غرغره آبنمک یکی از بهترین راهها برای پاکسازی مجاری تنفسی از گرفتگی ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزای همراه با احتقان سر و سینه است. غرغره آبنمک باعث رقیق شدن مخاط انباشته شده در دستگاه تنفسی و حفرههای بینی میشود.
4. آفتهای دهانی
آفتهای دهانی زخمهای دردناکی هستند که میتوانند در دهان ایجاد شوند. غرغره کردن آب نمک میتواند به کاهش درد و بهبود این زخمها کمک کند.
5. آلرژیها
از جمله فواید غرغره آب نمک می توان به این مورد اشاره کرد که برخی از آلرژیها، مانند تب یونجه، میتوانند باعث تورم مجاری بینی و گلو شوند که ناراحتکننده است. گرچه غرغره با آبنمک از بروز آلرژی جلوگیری نمیکند، اما ممکن است به کاهش مقداری از ناراحتی گلو کمک کند.
6. فواید غرغره آب نمک برای گلو درد
غرغره آب نمک میتواند روشی مؤثر برای تسکین ناراحتی ناشی از گلودرد باشد. هم “موسسه بهبود سیستمهای بالینی” و هم “انجمن سرطان آمریکا (ACS)”، غرغره کردن با آب نمک را برای تسکین گلودرد توصیه میکنند. طبق گفته ACS، استفاده منظم از غرغره آب نمک میتواند به تمیز نگه داشتن دهان و جلوگیری از عفونتها کمک کند، به ویژه در افرادی که تحت شیمیدرمانی یا پرتودرمانی قرار دارند.
7. فواید غرغره آب نمک برای دندان
غرغره منظم با آب نمک میتواند به حذف باکتریها از لثهها کمک کند، که این امر به تمیز نگه داشتن دهان و جلوگیری از تجمع پلاک و جرم دندان یاری میرساند. تجمع باکتری در دهان میتواند منجر به بیماری لثه و پوسیدگی دندان شود.
انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA) توصیه میکند که افراد پس از انجام هر گونه اقدام دندانپزشکی، دهان خود را به آرامی با محلول آب نمک ولرم شستشو دهند. انجام این کار میتواند به تمیز نگه داشتن محل جراحی و جلوگیری از عفونت کمک کند.
آیا آبنمک باکتریها را میکشد؟
آبنمک ممکن است برخی از باکتریهای دهان و گلو را از بین ببرد، اما همه آنها را نمیکشد. با این حال، محلولهای نمک میتوانند به بیرون کشیدن باکتریها به سطح لثهها، دندانها و گلو کمک کنند. هنگامی که باکتریها به سطح میآیند، با تف کردن آبنمک، مقداری از آنها شسته میشوند.
طرز تهیه آب نمک برای غرغرهحالا که از فواید غرغره آب نمک آگاه شدید نوبت به طرز تهیه آن می رسد و در این بخش به طور واضح توضیح داده شده است. غرغره آبنمک به راحتی و با هزینه کم تهیه میشود. انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA) توصیه میکند نصف قاشق چایخوری (tsp) نمک را به ۸ اونس آب گرم اضافه کرده و مخلوط کنید تا یکدست شود.
یک طرز تهیه جایگزین شامل افزودن جوش شیرین به محلول آبنمک است. به عنوان مثال، انجمن سرطان آمریکا (ACS) برای تهیه غرغره آبنمک، ترکیب زیر را پیشنهاد میکند:
- ۱ کوارت (حدود ۹۴۶ میلیلیتر) آب
- ۱ قاشق چایخوری نمک
- ۱ قاشق چایخوری جوش شیرین
چگونه با آبنمک غرغره کنیم؟
سر خود را به عقب خم کنید، یک جرعه بزرگ آبنمک بنوشید و سپس حدود 30 ثانیه غرغره کنید، آب را در دهان، دندانها و لثههای خود بچرخانید و بعد آن را تف کنید. اما یک جرعه کافی نیست؛ این روش را تکرار کنید تا لیوان آب شما تمام شود. میتوانید این کار را هر چهار تا شش ساعت یک بار تکرار کنید تا گلودردتان برطرف شود. با این حال، هشدار: اگر بعد از سه روز همچنان گلودرد دارید، وقت آن است که با پزشک تماس بگیرید.
انتهای مطلب/آ.ع