خودرو

بررسی مشخصات و مقایسه تارا با سورن پلاس + قیمت

دو خودرو تارا و سورن پلاس در میان محصولات سدان ایران خودرو از جایگاه خوبی از نظر ظاهر و فناوری برخوردار هستند. ام این که کدام یک را بخرید سوال است که ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد. پس در مقاله مقایسه تارا با سورن پلاس با ما همراه باشید.

به گزارش پارت نیوز؛ سدان‌های ایران خودرو اخیرا جزو پرفروش‌ترین خودروهای داخلی محسوب می‌شوند.این به این علت است که تا زمان حال حاضر رقیب قدرتمندی با قیمت نزدیک به این دو خودرو تولید نشده است. تارا دنده ای و سورن پلاس نیز جزو همین محصولات دسته‌بندی می‌شوند و از آنجا که رنج قیمتی آنها تا حدودی به یکدیگر نزدیک شده است، این احتمال وجود دارد که خریداران میان خرید یکی از دو تردید داشته باشید. در ادامه این مقاله به بررسی و مقایسه تارا با سورن پلاس خواهیم پرداخت.

دو خودرو تارا و سورن پلاس در میان محصولات سدان ایران خودرو از جایگاه خوبی از نظر ظاهر و فناوری برخوردار هستند. ام این که کدام یک را بخرید سوال است که ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد. پس در مقاله مقایسه تارا با سورن پلاس با ما همراه باشید.

مقایسه تارا با سورن پلاس از نظر طراحی ظاهری

تارا را می‌توان یکی از بحث‌برانگیزترین محصولات ایران‌خودرو در بحث طراحی دانست. اگرچه ظاهر این خودرو نسبت به سایر خودروهای بازار متفاوت است اما الزاماً نمی‌توان آن را زیبا دانست. در نمای جلوی تارا شاهد چراغ‌ها و جلوپنجره‌ای ساده هستیم که با ورودی سپر مشابهی همراه شده‌اند. اما در مقایسه تارا با سورن پلاس کدام خودرو از ویژگی‌های بهتری برخوردار است؟ در پایان این مقاله شما به پاسخ سوال خود خواهید رسید، پس در ادامه با سایت پارت نیوز همراه شوید.

این بخش خودرو هیجان خاصی را به بیننده منتقل نمی‌کند.  در پروفایل جانبی تارا اوضاع اندکی بهتر بوده و خطوط بکار رفته از سادگی آن کاسته‌اند؛ اما بی‌شک جنجالی‌ترین بخش تارا را می‌توان نمای عقب دانست که اگرچه طراحی پیوسته و باریک چراغ‌ها نقطه مثبتی تلقی می‌شود اما تأثیر مثبتی بر عریض نشان دادن خودرو نداشته‌اند. استفاده از گرافیک جدید چراغ‌ها و طراحی جذاب‌تر سپر و خروجی اگزوز قطعاً طراحی تارا را بهبود می‌بخشد.

سورن پلاس

در طرف مقابل سورن پلاس را داریم که چهره‌ای کاملاً آشنا برای خریداران است هرچند ایران‌خودرو تلاش داشته با برخی تغییرات آن را به‌روز کند. از جمله تغییرات ظاهری سورن پلاس در مقایسه با نسخه پیشین این خودرو می‌توان به گرافیک جدید چراغ‌های جلو و عقب، نصب دی لایت، جلوپنجره مشکی، اسپویلر لبه صندوق‌عقب و دستگیره درب متفاوت اشاره کرد.

با آن که اعمال چنین تغییراتی مثبت خواهد بود اما همچنان چهره خسته سمند در سورن پلاس مشهود است و ناهماهنگی طراحی جلو و عقب خودرو به همراه پروفایل جانبی ساده جزو نقاط ضعف آن خواهند بود. درهرصورت سورن پلاس را باید نسخه‌ای ارتقا یافته از سمند دانست، خودرویی که سال ۸۰ شمسی روانه بازار شده است. در مجموع از نظر طراحی ظاهری می‌توان تارا را پیروز دانست.

تارا در کابین شباهت‌های زیادی به پژو ۳۰۱ دارد اما در واقع داشبورد این خودرو از سیتروئن C3 XR برگرفته از بازار خودروی چینی است. همچنین کیفیت این خودرو بالاتر از بقیه محصولات ایران‌خودرو است؛ هرچند طراحی بخش میانی داشبورد می‌توانست بهتر از آنچه که اکنون تلید شده است، صورت بگیرد. اما نباید انتظار زیادی از کابین تارا داشته باشید چراکه این خودرو یک سدان اقتصادی می‌باشد.

در مقایسه آن سمت مقابل اما باید گفت کابین سورن پلاس اگرچه از همان داشبورد سورن ELX استفاده می‌کند اما طراحی آن یکدست‌تر و زیباتر احساس می‌شود. در این بخش نیز تغییرات جدیدی نسبت به سورن قبلی مشاهده شده که از جمله آن‌ها می‌توان به فرمان جدید، نمایشگر لمسی در تیپ‌های فول، تریم تزئینی طرح فیبر کربن و… اشاره کرد. کیفیت کابین سورن پلاس سطح پایین‌تر از تارا به نظر می‌رسد هرچند از نظر ما طراحی زیباتری نسبت به کابین تارا دارد.

بررسی مشخصات کلی سورن پلاس

تارا دنده ای با سورن پلاس

اگر برای مقایسه تارا با سورن پلاس، بخواهیم به پیشینه ساخت اولین خودروی ملی ایران بازگردید با نام سمند مواجه خواهید که سنگ بنای بسیاری از محصولات بعدی ایران‌خودرو همین سمند بوده است. یکی از نوادگان سمند که در واقع فیس لیفتی نسبتاً بزرگ از آن به شمار می‌رود سورن است که اگرچه در ابتدا به خاطر سبک طراحی خود با استقبال چندانی روبرو نشد اما در سال‌های اخیر با اعمال برخی تغییرات، استفاده از پسوند پلاس و البته قیمت بالاتر و بازاری تشنه‌تر از همیشه به گزینه‌ای محبوب برای خریداران تبدیل شده است.

بررسی مشخصات کلی تارا دنده اتوماتیک

تارا اتومات

در این مقایسه ما با تارا که از دسته خودروهای مدرن ایران خودرو به شمار می‌رود، سروکار داریم. تارا از جدیدترین محصولات سدان ایران‌خودرو به شمار می‌رود. تارا بر اساس پلتفرم پژو ۳۰۱ بنا شده است، برند داخلی و تغییراتی در قوای فنی و طراحی ظاهری در مونتاژ آن در ایران صورت گرفت ودر بازار عرضه می‌شود. پژو ۳۰۱ قرار بود با داخلی سازی بالا در ایران از خط تولید عبور کند.

با این حال پس از خروج شرکت پژو به دنبال ترس از تحریم ایالات‌متحده، تبدیل آن به محصولی بومی با استفاده از تجهیزات و داشته‌های ایران‌خودرو کلید خورد. این خودرو در ابتدا با کد K132 شناخته می‌شد و در انتها نام تارا به معنی ستاره برای آن انتخاب شد. پلتفرم پژو در این خودرو اندکی تغییر یافته و نام IKP1 برای آن انتخاب شده است.

تجهیزات و امکانات

تارا داخل کابین

در جدول زیر می‌توانیم لیست تجهیزات و امکانات این دو خودرو را برای مقایسه تارا با سورن پلاس را مشاهده کنید:

تارا سورن پلاس
ترمز سیستم ترمز ضد قفل (ABS و EBD)، ترمز جلو و عقب دیسکی، سیستم کمکی ترمز (HBA)، سیستم کمک در سربالایی (HSA)، سیستم کنترل پایداری الکتریکی (ESC)، سیستم کنترل کشش (TCS) سیستم ترمز ضد قفل (ABS و EBD)، ترمز جلو دیسکی با سیستم خنک شونده، ترمز عقب کاسه‌ای
کیسه هوای ایمنی کیسه هوای راننده و سرنشین جلو کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
فرمان برقی، کلیدهای کنترلی روی فرمان (MFC) هیدرولیک، کلیدهای کنترلی روی فرمان (MFC)
سیستم تهویه برقی، نشان‌دهنده دمای محیط تنظیم اتوماتیک، کانال تهویه برای سرنشینان عقب
سیستم صوتی مالتی مدیا، میرورلینک رادیوپخش، کد کلاس ۵۷۵۲۲ و ۵۷۵۲۳ و ۵۷۵۲۶ و ۵۷۵۲۷: مالتی مدیا
چراغ‌ها مه شکن‌های جلو و عقب، قابلیت تنظیم ارتفاع برقی نور چراغ جلو از داخل خودرو، مجهز به چراغ روز، سیستم روشنایی ترک خودرو (Follow Me Home)، کد کلاس ۳۲۳۰۹: مجموعه چراغ عقب جدید، چراغ خوش‌آمد گویی درهای جلو چراغ مه شکن جلو و عقب، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ‌ جلو از داخل خودرو، چراغ جلو و عقب جدید، چراغ جلو مجهز به چراغ روز، چراغ عقب جدید با لنزهای شفاف، چراغ نقشه‌خوان، سیستم روشنایی ترک خودرو (Follow Me Home)، کد کلاس ۵۷۵۲۶ و ۵۷۵۲۷ و ۵۷۵۲۹: روشن شدن چراغ‌های عقب هم‌زمان با چراغ روز (Position Lamp)
آینه‌ها آینه‌های جانبی برقی راهنما دار هم‌رنگ بدنه آینه‌های جانبی برقی تاشونده راهنما دار، مجهز به گرم‌کن، جمع کردن برقی آینه‌های جانبی از داخل اتاق و روی سوییچ
شیشه‌ها شیشه‌بالابر درهای جلو و عقب برقی، شیشه راننده مجهز به آنتی ترپ شیشه‌بالابر برقی درهای جلو و عقب، مجهز به آنتی‌ترپ و پاور ویندوز، کد کلاس ۵۷۵۲۲ و ۵۷۵۲۶ و ۵۷۵۲۷: بدون آنتی ترپ و پاور ویندوز
تزئینات تریم مشکی، روکش پارچه‌ای صندلی تریم مشکی، قطعات دکوراتیو داخلی جدید، زه و دستگیره همرنگ بدنه، دستگیره‌ درها طرح جدید، استفاده از طرح کروم روی نوار شیشه‌های جانبی، تغییر رنگ جلوپنجره به رنگ مشکی براق، افکت‌های جدید بر روی درها و داشبورد، اسپویلر عقب، روکش پارچه‌ای صندلی طرح جدید
تجهیزات ایمنی قفل مرکزی با ریموت، کمربندهای ایمنی سرنشینان جلو ۳ نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع، ستون فرمان تلسکوپی، ایزوفیکس، سنسور دنده‌عقب، سیستم قطع خودکار سوخت، کد کلاس ۳۲۲۰۹: دوربین دید عقب ایموبیلایزر، قفل مرکزی با ریموت، کمربندهای ایمنی سرنشینان جلو ۳ نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع، فرمان تلسکوپی، سنسور دنده‌عقب، کد کلاس ۵۷۵۲۲ و ۵۷۵۲۶ و ۵۷۵۲۷: دوربین دید عقب
رینگ و لاستیک ۱۵ اینچ فولادی ۱۵ اینچ آلومینیومی، کد کلاس ۵۷۵۲۴ و ۵۷۵۲۶: ۱۵ اینچ فولادی
صندلی صندلی راننده ۶ حرکته دستی و صندلی سرنشین جلو ۴ حرکته دستی، پشت‌سری صندلی‌های جلو و عقب قابل تنظیم، صندلی‌های عقب تاشو تنظیم پشتی صندلی راننده و سرنشین جلو برقی، پشت‌سری صندلی‌های جلو قابل تنظیم
سایر تجهیزات اخطار افت باد لاستیک‌ها (TPMS)، کروز کنترل و محدود کننده سرعت، بازکن قفل در صندوق‌عقب از داخل و روی سوییچ، کاور موتور، فناوری راهنمای تعویض دنده (GSI)، کد کلاس ۳۲۲۰۷ و ۳۲۲۰۹ و ۳۲۲۱۰: سنسور نور و باران، کد کلاس ۳۲۲۰۹: جای دست صندلی عقب، رودری های جلو و عقب جدید (تغییر کلید شیشه‌بالابر از کنسول به رودری)، جا موبایلی روی کنسول وسط کروز کنترل، بازکن در صندوق‌عقب از داخل اتاق و روی سوییچ، دسترسی به صندوق از داخل، نمایشگر روی داشبورد (MFD) به همراه Trip Computer بر روی پوسته بالایی داشبورد

قوای محرکه مقایسه تارا با سورن پلاس

موتور تارا

مقایسه تارا با سورن پلاس در بخش قوای محرکه تفاوت‌های زیادی را آشکار می‌سازد. در تارا شاهد استفاده از پیشرانه مشهور ایران‌خودرو یعنی TU5 هستیم اما با وجود تغییراتی همچون سیستم زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها قدرت پیشرانه به ۱۱۳ اسب بخار و گشتاور به ۱۴۴ نیوتون متر رسیده است. این پیشرانه عملکرد نرمی دارد و از نظر مصرف سوخت نیز در مقایسه با سایر پیشرانه‌های تولیدی ایران‌خودرو کم‌مصرف‌تر خواهد بود. در مقابل باید به سورن پلاس اشاره کنیم که قلب تپنده آن نیز برای همه ما آشناست.

پیشرانه EF7 سورن پلاس ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۵۳ نیوتون متر قدرت دارد و همانند تارا یک گیربکس ۵ سرعته اتوماتیک نیرو را روانه چرخ‌های جلو می‌کند هرچند نسخه ۶ سرعته اتوماتیک تارا نیز عرضه شده است. در مجموع باید گفت پیشرانه TU5 ساکت‌تر، کم‌هزینه‌تر، کم‌مصرف‌تر و مطمئن‌تر از پیشرانه EF7 است و از این نظر می‌توان تارا را تا حدودی برتر دانست.

در جدول زیر مشخصات فنی تارا و سورن پلاس درج شده است:

تارا سورن پلاس
نوع موتور TU5P EF7
حجم موتور ۱۵۸۷ ۱۶۴۵
حداکثر توان موتور (اسب بخار) ۱۱۳ ۱۱۳
حداکثر گشتاور (نیوتون متر) ۱۴۴ ۱۵۳
حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت) ۱۹۰ ۱۸۹
شتاب صفر تا ۱۰۰ (ثانیه) ۱۲.۵ ۱۲
سیستم انتقال قدرت ۵ دنده دستی، کد کلاس ۳۲۲۰۹ و ۳۲۲۱۰: ۶ دنده دستی ۵ دنده دستی
مصرف سوخت ترکیبی (لیتر در هر صد کیلومتر) ۷.۰۶ ۷.۳۶
طول/عرض/ارتفاع (میلی‌متر) ۴۵۱۹/۱۹۵۳/۱۴۶۶ ۴۵۳۴/۱۹۴۴/۱۴۶۰
فاصله بین دو محور چرخ‌های جلو و عقب (میلی‌متر) ۲۶۵۲ ۲۶۷۱
وزن خودرو بدون سرنشین با مخزن سوخت پر و بدون تجهیزات اضافی (کیلوگرم) ۱۱۷۰ ۱۲۴۰
گنجایش مصرف سوخت (لیتر) ۵۰ ۶۳
حجم فضای صندوق‌عقب (لیتر) ۶۴۰ ۵۰۰

تارا به دلیل پلتفرم تازه‌سازی سواری نرم‌تر و بهتری نسبت به سورن پلاس خواهد داشت. همچنین وجود سیستم‌های ایمنی همچون کنترل پایداری و کنترل کشش باعث می‌شود هندلینگ این خودرو کمی بهتر از برادر سالخورده خود باشد. همان‌طور که گفته شد تارا از پیشرانه TU5P به‌روزتر استفاده می‌کند، پیشرانه‌ای که آرام‌تر و نرم‌تر به نظر می‌رسد.

در مقایسه تارا با سورن پلاس باید به رانندگی با سورن پلاس اشاره کنیم که با نشستن پشت فرمان آن همان حس و حال سمند تداعی خواهد شد. پیشرانه EF7 نیز اگرچه در دورهای پایین صدای زیادی ندارد اما با افزایش دور آن صدای زیادی وارد کابین خواهد شد. در بحث ایمنی و پایداری نیز سورن پلاس از تارا عقب می‌ماند و هندلینگ آن نسبت به برادر خود تعریف چندانی ندارد. در مجموع به نظر می‌رسد پیروز این بخش تاراست چراکه از پلتفرم به‌روزتر و سیستم‌های کنترل پایداری و کشش سود می‌برد.

مقایسه قیمت تارا با سورن پلاس

در جدول زیر می‌توانیم قیمت خودرو تارا و سورن پلاس را مشاهده کنیم:

مدل مشخصات قیمت کارخانه (تومان) قیمت بازار (تومان)
سورن پلاس تیپ ۲ قالپاق + مالتی مدیا ۳۴۱,۱۳۰,۰۰۰ ۵۵۸,۰۰۰,۰۰۰
سورن پلاس تیپ ۳ دوربین مالتی مدیا ۳۵۵,۲۰۰,۳۰۰ ۵۷۴,۰۰۰,۰۰۰
سورن پلاس دوگانه‌سوز ۳۷۲,۴۰۷,۰۰۰ ۶۱۵,۰۰۰,۰۰۰
تارا دستی V1 ۳۹۴,۴۰۰,۰۰۰ ۶۵۷,۰۰۰,۰۰۰
تارا اتوماتیک V2 ۴۹۰,۵۵۱,۰۰۰ ۷۵۳,۰۰۰,۰۰۰
تارا دستی V3 به زودی
تارا اتوماتیک V4 ۵۳۰,۶۰۰,۰۰۰

همان‌طور که در جدول بالا خواندید، در مقایسه تارا با سورن پلاس، تارا به‌طور قابل‌توجهی گران‌تر از سورن پلاس است و برای مصرف‌کننده ایرانی که قیمت خودرو تأثیر زیادی روی انتخابش دارد شاید سورن پلاس گزینه منطقی‌تری به نظر برسد. از طرف دیگر بازار خریدوفروش تارا رونق کمتری نسبت به سورن پلاس دارد و همین موضوع می‌تواند پاشنه آشیل تارا باشد.

با رقم یک سورن پلاس صفر کیلومتر می‌توان یک تارای دنده دستی کارکرده با حدود ۵۰ هزار کیلومتر کارکرد را نیز انتخاب کرد. در مجموع باید گفت تارا برتری‌های خود در زمینه پلتفرم، آپشن‌های ایمنی و رفاهی و قوای محرکه را به سورن پلاس دیکته می‌کند اما شاید مغلوب یکی از مهم‌ترین فاکتورهای خرید مصرف‌کنندگان یعنی قیمت نهایی شود.

مقایسه تارا با سورن پلاس؛ تارا اتومات

داخل کابین سورن

سورن پلاس تنها با گیربکس ۵ سرعته دستی عرضه می‌شود درحالی‌که تارا اتومات به گیربکس ۶ سرعته مجهز است. از طرف دیگر قیمت تارا اتومات حدود ۲۰۰ میلیون تومان گران‌تر از تیپ پایه سورن پلاس است و همین امر مقایسه تارا با سورن پلاس، دو خودرو با یکدیگر را دور از ذهن می‌سازد.

مقایسه تارا پلاس با سورن پلاس

مقایسه تارا با سورن پلاس از پلتفرم و قوای محرکه مشترکی استفاده می‌کنند و بنابراین هر دوی آن‌ها را می‌توان یک خودرو با دو لباس متفاوت دانست. سورن قبلاً در نسخه ELX با پیشرانه توربو در دسترس بود اما در حال حاضر فقط دنا پلاس با چنین پیشرانه‌ای عرضه می‌شود. با توجه به مشخصات و ویژگی‌های هر دو خودرو، اگر طراحی ظاهری و داخلی برای خریدار اهمیت زیادی نداشته باشد سورن پلاس با توجه به قیمت پایین‌تر خود انتخاب معقولانه‌تری خواهد بود.

پایان مطلب/س.آ

3/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
صفحه اصلی
جدیدترین
محبوب‌ترین
جستجو
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x