بشار اسد کیست؟ + تحصیلات و فعالیت های سیاسی
بشار اسد کیست؟ او نوزدهمین رئیس جمهور سوریه بود که پس از پدرش جانشین شد و تا سال 2024 حکم فرمانی کرد.
بشار اسد کیست؟ بشار اسد سیاستمداری است که فعالیت های سیاسی چشمگیری برای کشور خود؛ سوریه انجام داده است. همچنین پس از تحصیل در دانشگاه پزشکی به عنوان سیاستمدار وارد کار شد. در ادامه این مطلب از پارت نیوز با بشار اسد به طور کامل آشنا خواهید شد.
فهرست
بشار اسد کیست؟
بشار اسد سومین فرزند خانواده حافظ اسد است که در تاریخ ۱۱ سپتامبر سال ۱۹۵۶ متولد شد. وی مدرک پزشکی خود را در دمشق و لندن گرفت. پدر این خانواده پسر بزرگ خود را از قبل مرگ به عنوان جانشین انتخاب کرده بود. اما پس از حادثه ای که برای باصل اسد پیش آمد، فوت کرد و بشار اسد جای برادر خود را گرفت. باصل اسد سال ۱۹۹۴ از دنیا رفت.
بشار اسد که تا آن زمان علاقه چندانی به سیاست نشان نمیداد و در لندن در حال تحصیلات پزشکی با تخصص چشم پزشکی بود، به صحنه سیاست کشانده شد. بشار اسد اکنون رئیس جمهور سوریه است.
بیوگرافی بشار اسد
بشار اسد از ابتدا علاقه ی زیادی به سیاست نشان نداد و پس از مدرسه وارد دانشگاه دمشق شد و در سال ۱۹۸۸ درس خود را تمام کرد. پس از یایان تحصیلش در بینارستان نظامی به عنوان پزشک شروع به کار کرد.
وی سپس در سال ۱۹۹۲ برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت و در سال ۱۹۹۴ موفق به اخذ مدرک تخصصی چشم پزشکی گردید. او علاوه بر زبان عربی، به زبانهای انگلیسی، فرانسه و اسپانیایی تسلط دارد. همسر بشار اسد، اسماء نام دارد و دارای سه فرزند میباشد. پسر او حافظ با شرکت در تیم سوریه در المپیاد جهانی ریاضی ۲۰۱۶ با کسب ۱۳ امتیاز موفق به کسب دیپلم افتخار شد.
ریاست جمهوری بشار اسد
به دلیل سیاستی که سوریه داشت، بشار اسد پس از پدرش در سال ۲۰۰۰ به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد و در انتخابات حدود ۹۷ درصد آرا را برای خود کسب کرد.
بشار اسد در سال ۲۰۰۷ هفت سال دیگر برای ریاست جمهوری سوریه انتخاب شد. وی در آن سال در همه پرسی، ۱۱ میلیون رای مثبت آورد و فقط حدود ۲۰ هزار نفر با ادامه ریاست جمهوری وی مخالفت کردند.
جنگ داخلی سوریه
سال ۲۰۱۱ در جهان عرب مردم شروع به اعتراض کردند که این جریان وارد شهرهای مختلفی همچون؛ ، جبله، دمشق، لاذقیه، درعا و حمص شد که در نتیجه توسط ارتش سوریه سرکوب شد.
بشار اسد در ابتدای تظاهرات نظری در ارتباط با این شورش ها نداشت که پس از سرکوب شدن در رسانه ها حضور پیدا کرد و گفت علت این اعتراضات تنها اسرائیل بوده. او اعلام کرد که با اقتدار در برابر این توطئهها میایستد. اتحادیه عرب پس از خیزش سوریه ۲۰۱۲-۲۰۱۱ و کشته شدن هزاران معترض سوری توسط حکومت بشار اسد، عضویت سوریه در اتحادیه عرب به حالت تعلیق درآورد.
تحریمها
در تاریخ ۲۳ مه ۲۰۱۱، وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بشار اسد و ۹ شخصیت ارشد حکومت سوریه را به فهرست افراد تحریمی این کشور افزودند. حدود دو هفته قبل از تاریخ مذکور اتحادیه اروپا در مورد بلوکهکردن داراییها و ممنوعیت سفر ۱۳ مقام عالیرتبه سوری از جمله بشار اسد، توافق کرده بودند.
وتوی همزمان روسیه و چین در حمایت از حکومت بشار اسد
پس از اینکه اتحادیه عرب اعلام کرد که حضور بازرسان در سوریه بیفایده است، در شورای امنیت پس از پنج روز رایزنی، سرانجام در ۴ فوریه ۲۰۱۲ و پس از گذشت یازده ماه از خیزش سوریه، دولتهای چین و روسیه با قطعنامهای که پایان حکومت بشار اسد را خواسته بود مخالفت و آن را وتو کردند.
نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۴ سوریه
در ۸ اردیبهشت ۱۳۹۳، بشار اسد برای شرکت در انتخابات ریاستجمهوری سوریه (۲۰۱۴) ثبت نام کرد و در ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ صلاحیت وی و دو نفر دیگر، ماهر حجار و حسن النوری تأیید شد. بشار اسد نهایتاً با کسب ۸۸٫۷ درصد آرا مجدداً برای سومین دوره هفت ساله رئیسجمهور سوریه شد.
قطعنامه برکناری بشار اسد
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۱۷ فوریه ۲۰۱۲، با تصویب قطعنامهای یازده ماه سرکوبی معترضان در سوریه را محکوم کرد. قطعنامه تصویب شده در مجمع عمومی از دولت بشار اسد میخواهد که ظرف ۱۵ روز طرح اتحادیه عرب را اجرایی کند. اتحادیه عرب خواستار کناره گیری بشار اسد از ریاست جمهوری و انتقال قدرت به معاونش بود. ۱۳۷ کشور که به این قطعنامه رای مثبت دادند، خواستار پایان خشونتها در سوریه شدهاند. ۱۲ کشور از جمله ایران، روسیه، چین، کوبا، ونزوئلا و کره شمالی به این قطعنامه رای منفی دادند.
نظر اسد در مورد رابطه با ایران
اسد خرداد ماه سال ۱۳۹۷ در گفتگو با شبکه العالم در پیرامون رابطه ایران و سوریه گفت: درباره موضوع ایران، باید به صورت واضح تأکید کنم، رابطه سوریه و ایران رابطهای راهبردی است و تحت تاثیر مسائل جنوب و شمال قرار ندارد، این رابطه با همه جوانبش به صورت واقعی با حال و آینده منطقه مرتبط است، و تحت تاثیر قیمتهای بازار بین المللی قرار نمی گیرد. نه سوریه و نه ایران هرگز این رابطه را در بازار سیاسی بین المللی مطرح نمیکنند، تا بخواهد مکانی برای سازش باشد. هر آنچه مطرح شده، طرح اسراییلی است، وهدف از آن به چالش کشیدن و در تنگنا قرار دادن ایران است. این مسائل همچنین همسو با تبلیغات بین المللی ضد ایران درباره پرونده اتمی است و جدا از این مسأله نمیباشد.
هر آنچه که اکنون در ارتباط با ایران اتفاق میافتد، با هدف ایجاد فضای بین المللی ضد ایران ایران است. از نظر ما، تصمیم گیری دربارۀ سوریه فقط متعلق به خود سوریها است. ما در یک نبرد یکسان هستیم، و اگر تصمیمی درباره ایران داشته باشیم، با ایرانیها سخن خواهیم گفت و با هیچ طرف دیگر صحبت نخواهیم کرد.
سقوط هواپیمای بشار اسد به همراه خانواده اش
اسرائیل شایعه ای مبنی بر سقوط هواپیمای بشار اسد منتشر کرده بود که در همان شب روسیه اعلام کرد، بشار اسد در سلامت کامل به سر می برد.
انتهای مطلب/آ.ع