بهترین روش های ترک اعتیاد سریع
اعتیاد یکی از پیچیدهترین بیماریها میباشد. اگر فرد تمایل واقعی به ترک اعتیاد داشته باشد و این امر برایش ارزشمند باشد میتواند با روشهای صحیح به نتیجه دلخواه برسد و درمان شود. این در حالی است که در برخی از بیماریها متأسفانه چنین مسئلهای دیده نمیشود.
به گزارش پارت نیوز؛ ترک اعتیاد به هر نوع ماده مخدر یا هرگونه عادت نادرست، جزو یکی از دشوارترین کارها است. اما چنانچه فرد مبتلا به اعتیاد تصمیم جدی و قلبی به این کار بگیرید روشهای بسیاری برای ترک وجود دارد. در ادامه به روشهای ترک انواع مواد مخدر خواهیم پرداخت. این روشها میتوانند زندگی فرد و عزیزانش را نجات بدهند.
فهرست
آشنایی با انواع روشهای ترک اعتیاد
بسته به نوع مخدر مصرفی فرد میتواند اعتیاد خود را درمان کند. اینکه مرد یا زن بیمار سختترین یا سادهترین روش را انتخاب کند مهم نیست؛ بلکه هدف اصلی انتخاب بهترین روش ترک مخدر بدون بازگشت است که بیمار پس از گذراندن این دوره سخت دوباره به وضعیت اولیه خود بازنگردد. 4 روش اصلی برای ترک مخدر وجود دارد که در ادامه بیشتر با آنها آشنا میشویم.
ترک اعتیاد به روش ناگهانی یا سقوط آزاد
به طور متداول در این روش با قطع ناگهانی ماده مخدر به بدن بیمار شوک وارد میکنند و با روشهایی مانند بستن فرد به تخت، او را از مصرف بازمیدارند. این روش نه تنها روش مطلوبی به حساب نمیآید بلکه در اعتیاد به برخی مواد مخدر باعث مرگ فرد مبتلا به سوء مصرف ماده مخدر نیز میشود. معمولا افراد در اولین فرصت بعد از رهایی از این شرایط دوباره به مصرف مخدر روی میآورند و بیماری درمان نمیشود.
ترک اعتیاد به روش تدریجی
یکی از بهترین و اصولیترین روشهای ترک همین روش کنار گذاشتن تدریجی مواد مخدر است. در این روش با کمک افراد متخصص دوز مخدرهای دریافتی به مرور کاهش یافته از میزان آن کم میشود. بعد از گذشت مدت زمان موردنیاز بدن فرد سمزدایی شده و به ترک اعتیاد کامل میرسد. احتمال موفقیت درمان بدون بازگشت در این روش بسیار بالاست.
ترک اعتیاد با روان درمانی
اعتیاد از دلایل مختلفی نظیر افسردگی، ترد شدن فرد از خانواده و جامعه، شکستهای زندگی و موارد دیگر نشأت میگیرد. در همه این موارد لازم است که فرد مبتلا به سوء مصرف مواد مخدر ابتدا به این باور قلبی برسد که باید مصرف ماده مخدر را کنار بگذارد. همیشه کلینیکهای روانپزشکی ترک اعتیاد بهترین مکان برای ترک به حساب میآیند زیرا در کنار روشهای دیگر از روان درمانی و مشاوره نیز استفاده میکنند. روانشناس در کنار پرداختن به علل و ریشههای اعتیاد، به بیمار میآموزد چگونه از وسوسههای فکری و تمایل برای مصرف دوباره مواد جلوگیری کند.
ترک اعتیاد با داروهای کمکی
در برخی موارد برای ترک از داروهایی که اثرات شبیه مواد افیونی دارند، استفاده میشود. شایعترین داروهای ترک اعتیاد متادون و قرص ب2 هستند که هردوی این داروها بهخودیخود اعتیادآور بوده و به هیچ عنوان نباید بدون تجویز پزشک مصرف شوند. درمانهای دارویی تنها در صورتی که تحت نظر پزشک و در کنار روشهای رواندرمانی استفاده شود میتواند مفید باشد.
بهترین روشهای ترک اعتیاد کدماند؟
علاوه بر اینکه روش تدریجی و کنار گذاشتن آهسته مواد مخدر یکی از اصولیترین روشهاست اما معمولا به تنهایی جواب نمیدهد. درواقع میتوان گفت که بهترین انتخاب، این است که همه روشها در کنار هم و تحت نظر کلینیکهای تخصصی ترک به کار گرفته شوند.
فرقی ندارد که ترک الکل است یا ترک مواد مخدر سنگین مثل هروئین، مهم این است که باید در کنار تمامی روشها حتما از گزینه روان درمانی و جلسات مشاوره گروهی برای ترک استفاده شود. این کار انگیزه فرد بیمار را بالا برده و میتواند به اثرگذاری فرآیند ترک اعتیاد کمک کند.
سادهترین روش ترک اعتیاد چیست؟
همیشه روشهای خانگی جذابترین و سادهترین روشها هستند. در درمان ترک به مواد مخدر هم روشهایی هستند که میتوانند به روند درمان در کلینیک کمک کنند. این روشها علاوه بر کمک به سمزدایی و پاکسازی بدن میتوانند باعث کاهش درد و علائم خماری شوند.
در حین ترک اعتیاد چه بخوریم؟
داشتن یک رژیم غذایی صحیح در کنار مصرف مولتیویتامینها و مکملها نقش موثری در بهبود شرایط بیمار در حال ترک دارد. قرار دادن سبزیجات، امگا 3، مایعات فراوان و ویتامینهای گروه ب به شدت میتوانند در فرآیند ترک به بیمار کمک کنند.
پروتئینها جزو موادی هستند که هورمونهای خلقوخو را به تعادل می رسانند و طبیعتا برای ترک مواد مخدر با دوز بالا مانند ترک حشیش بسیار مناسباند. در این میان باید یک سری غذاها از لیست رژیم غذایی کسانی که در حال ترک مواد مخدر هستند، حذف شود. الکل، نوشیدنیهای گازدار، خوراکیهای محرک و مواد قندی از این دستهاند.
برای درد خماری هنگام ترک اعتیاد چه باید کرد؟
معمولا بیماران مبتلا به اعتیاد از دردهای خماری می هراسند و همیشه این سوال برایشان به وجود میآید که چگونه باید درد خماری را کاهش بدهند. نشانههای خماری پس از مصرف هر ماده مخدر میتواند متفاوت باشد اما مهمترین چیزی که میتواند در کاهش درد خماری و علائم آن موثر باشد تغذیه مناسب است. نوشیدن مایعات و مواد مغذی همچون فروکتوز، ویتامین ها، آمینواسیدها و مواد معدنی است که به شکسته شدن مواد سمی کمک میکند و میتواند واکنش منفی بدن به مواد شیمیایی خصوصا در مشروبات الکلی را کاهش بدهد. بهترین خوراکیها برای کاهش درد خماری عبارتاند از:
چای زنجبیل یا نعنا
آب طبیعی سیب
آب نارگیل
تخممرغ
سوپ میسو و سوشی
جوی دوسر
عسل
البته برخی غذاها هم میتوانند علائم خماری را تشدید کنند. به خاطر داشته باشید که در این دوره بهتر است از خوردن غذاهای چرب، الکل و مرکبات ترش اجتناب کنید.
آیا ترک اعتیاد میتواند به سلامتی آسیب میزند؟
درمان وابستگی جسمی به مواد مخدر که اصطلاحا سمزدائی نامیده شده و در جامعه به ترک مواد مخدر معروف است در مواردی که بیمار تحت ارزیابی صحیح پزشکی و آزمایشها لازم انجام نگرفته و یا استانداردهای مراقبتهای پزشکی و پرستاری رعایت نشود میتواند با خطرات جدی همراه باشد، در غیر این صورت سمزدائی سلامتی فرد را مورد تهدید قرار نمیدهد.
سم زدائی از نظر علمی عبارت است از بکار بردن روشهایی که به بیمار کمک نماید تا دوره ترک را با حداقل علائم و بهطور کنترلشده و بیخطر پشت سر گذارد.
شایعترین عوارض ترک اعتیاد
همیشه روشهای ترک مواد مخدر، درمان در منزل و بدون نیاز به بستری شدن طرفداران بیشتری در بین مصرفکنندگان داشته است. اما در این شرایط افرادی هم وجود دارند که بارها در کمپهای ترک بستریشدهاند و با ترک ناموفق مواجه شدهاند. اما اگر روند درمان صحیح و اصولی باشد، تفاوتی ندارد که فرد بیمار بستری بشود یا نه. ترک سریع در کنار مزایایی که برای بیمار دارد، دارای معایب مختلفی نیز است. در ادامه به تعدادی از مهمترین عوارض و معایب ترک اعتیاد سریع پرداختهایم.
- حمله قلبی
- پارانویا
- دمای بالای بدن
- عفونت
- تهوع و استفراغ
- آسپیراسیون
- خفگی
- مرگ
انتهای مطلب