آشپزی

۱۰ مورد از بهترین نمک برای فشار خون و سلامت قلب

در این مطلب حدود 10 مواد طبیعی که بهترین نمک برای فشار خون می باشند را معرفی می کنیم تا شما با خیالی راحت در غذاهای خود استفاده کنید. 

از جمله مواردی که می توان به عنوان بهترین نمک برای فشارخون نام برد شامل سرکه، مرکبات و غیره می شود که تا حدود زیادی می تواند جایگزین خوبی باشد حالا در ادامه این مطلب از پارت نیوز موارد بیشتری را می خوانید.

معرفی 10 تا بهترین نمک برای فشار خون

جایگزین‌های نمک می‌توانند به کاهش فشار خون و خطر حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری مزمن کلیوی کمک کنند. این جایگزین‌ها شامل محصولات بر پایه پتاسیم هستند که در فروشگاه‌ها عرضه می‌شوند، و همچنین طعم‌دهنده‌هایی که می‌توانید به غذاهای پخته یا تازه اضافه کنید.

۱. جایگزین‌های نمک تجاری

بسیاری از جایگزین‌های نمک تجاری با کلرید پتاسیم ساخته می‌شوند که طعمی شبیه به کلرید سدیم (نمک) دارد. در حالی که برخی افراد آن‌ها را جایگزین خوبی می‌دانند، برخی دیگر طعم تلخ یا فلزی ناخوشایندی را، به ویژه در مقادیر زیاد، توصیف می‌کنند.

جایگزین‌های “لایت” و “کم سدیم” با مخلوطی از کلرید پتاسیم و کلرید سدیم ساخته می‌شوند که طعمی شبیه به نمک معمولی سفره دارند.

یک بازبینی مطالعات در سال ۲۰۲۲ گزارش داد که این جایگزین‌های مبتنی بر پتاسیم می‌توانند به طور مستقل فشار خون سیستولیک (بالا) را تا ۶ میلی‌متر جیوه (mmHg) و فشار خون دیاستولیک (پایین) را تا ۲ میلی‌متر جیوه کاهش دهند.

با این وجود، این جایگزین‌های نمک می‌توانند سطح پتاسیم خون را در افراد مبتلا به بیماری پیشرفته کلیوی، بیماری کبدی یا دیابت تا سطوح خطرناکی بالا ببرند. برای این افراد، خطرات جایگزین‌های نمک ممکن است بیشتر از فواید آن‌ها باشد.

۲. سرکه، بهترین نمک برای فشار خون

سرکه، بهترین نمک برای فشار خون

سرکه می‌تواند ترشی و طراوت به غذاها ببخشد. برخی از انواع آن، مانند سرکه بالزامیک، همچنین طعم اومامی (Umami) را اضافه می‌کنند که می‌تواند طعم غذا را بدون نمک اضافی موجود در سس سویا یا سس ورسترشایر غنی‌تر کند.

اسید استیک موجود در سرکه ممکن است به طور مستقیم فشار خون را کاهش دهد. یک بازبینی از مطالعات در سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که مصرف روزانه ۳۰ میلی‌لیتر سرکه (تقریباً ۲ قاشق غذاخوری) می‌تواند به کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک حدود ۳ میلی‌متر جیوه کمک کند.

۳. میوه های مرکبات

میوه های مرکبات مانند لیمو و پرتقال معمولاً در آشپزی استفاده می‌شوند، از جمله آب میوه یا پوست رنده شده آن‌ها.

علاوه بر افزودن طعم، مرکبات حاوی مواد شیمیایی گیاهی به نام‌های اریوسیترین (eriocitrin) و هسپریدین (hesperidin) هستند که اثرات گشادکننده عروق دارند؛ به این معنی که باعث گشاد شدن رگ‌های خونی می‌شوند تا به کاهش فشار خون کمک کنند.

۴. سبزیجات معطر تازه یا خشک

پونه کوهی (آویشن)، آویشن، رزماری و مریم گلی می‌توانند طعم‌های متمایزی به غذا ببخشند و جز بهترین نمک برای فشار خون  محسوب می شوند. برخی گیاهان معطر تازه، مانند ریحان، ترخون، جعفری، نعناع، پیازچه یا شوید، حتی می‌توانند به سالاد اضافه شوند یا به تکمیل سس‌ها و خورش‌ها کمک کنند.

برخی از گیاهانی که تصور می‌شود اثرات کاهنده فشار خون دارند، عبارتند از: گشنیز، علف لیمو، مریم گلی و ریحان شیرین.

۵. ادویه‌ها

ادویه ها

ادویه‌ها می‌توانند به ایجاد طعم در غیاب نمک کمک کنند. هل، دانه کرفس، دارچین، زنجبیل، زعفران، کنجد و زردچوبه از جمله ادویه‌هایی هستند که تصور می‌شود اثرات کاهنده فشار خون دارند.

۶. سیر

سیر اغلب طعم اصلی غذاهای پخته شده مانند خورش‌ها و سوپ‌ها را تامین می‌کند. همچنین می‌تواند یک “ضربه” سیر مانند ایجاد کند که نیاز به نمک را کاهش می‌دهد.

اثرات سیر بر فشار خون به طور گسترده‌ای مستند شده است. سیر به افزایش اکسید نیتریک کمک می‌کند و آنزیم‌های مبدل آنژیوتانسین (ACEs) را مسدود می‌کند، همان آنزیم‌هایی که توسط داروهای فشار خون مانند لوتنسین (بنازپریل) و واسوتک (انالاپریل) مورد هدف قرار می‌گیرند.

۷. پیاز

هنگامی که پیازها کاراملی می‌شوند، قندهایی آزاد می‌کنند که می‌توانند طعم تقریباً هر غذایی را ارتقا دهند و در دسته بهترین نمک برای فشار خون قرار می گیرند. وقتی پیاز قرمز نازک خرد شود، طعم دلپذیری بدون تلخی ایجاد می‌کند. همین اتفاق زمانی می‌افافتد که پیازچه یا پیاز سبز در سالاد یا تفت‌داده شده ریخته می‌شوند.

مانند سیر، پیاز نیز خواص کاهنده فشار خون دارد. با مسدود کردن جریان کلسیم به عضلات صاف قلب، ضربان قلب را کند کرده و فشار خون را کاهش می‌دهد. همچنین حاوی یک آنتی‌اکسیدان به نام کوئرستین است که ممکن است فشار خون سیستولیک را تا ۵ میلی‌متر جیوه کاهش دهد.

۸. فلفل

فلفل سیاه

فلفل سیاه و سایر فلفل‌ها (مانند پاپریکا، فلفل چیلی، و فلفل کاین) سطوح مختلفی از تندی را فراهم می‌کنند که باعث ترشح هورمون‌های “حال خوب کن” به نام اندورفین می‌شود. اثر دلپذیر فلفل چیلی بر جوانه‌های چشایی و مغز ممکن است نیاز به نمک اضافی را از بین ببرد.

فلفل سیاه همچنین حاوی ترکیبی به نام پیپرین است که برخی مطالعات نشان می‌دهند جریان کلسیم را به رگ‌های خونی مسدود کرده و به گشاد شدن عروق کمک می‌کند.

یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ از چین نشان می‌دهد که کاپسایسین (ماده شیمیایی که طعم “تند” مشخصه چیلی را می‌دهد) می‌تواند با مصرف منظم، فشار خون سیستولیک را به طور متوسط کاهش دهد.

۹. جلبک دریایی

جلبک دریایی سرشار از کلرید پتاسیم و کم‌سدیم است. این ماده می‌تواند به غذا “شوری” اضافه کند. نوری تست‌شده (جلبک خشک‌شده) می‌تواند طعمی کاملاً آسیایی به برنج بدهد، در حالی که واکامه تازه می‌تواند طعم سوپ‌های ماهی و چودرها را تقویت و عمق بخشد.

جلبک دریایی همچنین حاوی پلی‌ساکاریدهای گیاهی است که به سدیم متصل شده و به حذف آن از بدن از طریق ادرار کمک می‌کنند، که باعث کاهش احتباس آب می‌شود. احتباس آب می‌تواند به فشار خون بالا کمک کند.

10. مخمر تغذیه‌ای

مخمر تغذیه‌ای نوعی مخمر غیرفعال شده است که طعم اومامی خوشمزه‌ای به غذا می‌بخشد. می‌توانید از آن به عنوان چاشنی برای پاپ‌کورن، پاستا، سس سالاد، یا خوراک‌ها استفاده کنید، یا به عنوان غلظت‌دهنده در سوپ‌ها، سس‌ها و خورش‌ها به کار ببرید.

اگرچه مخمر تغذیه‌ای خواص ضد فشار خون خاصی ندارد، اما منبع غنی از فولات و ویتامین B12 است که با افزایش سطح نیتریک اکسید در جریان خون به کاهش فشار خون کمک می‌کنند.

انتهای مطلب/آ.ع

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
صفحه اصلی
جدیدترین
محبوب‌ترین
جستجو
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x