روانشناسی

خصوصیات افراد خودشیفته + چگونه با فرد خود شیفته رفتار کنیم

افراد خود شیفته ویژگی شخصیتی به خصوص خود را دارند ولی برقرار ارتباط با آن ها سخت نیست.

به گزارش پارت نیوز؛ افراد خودشیفته با یک اختلال شخصیتی مواجه هستند. افرادی که با آن ها ارتباط دارند باید خصوصیت آن ها را بشناسند تا اذیت نشوند.

ویژگی های افراد خودشیفته

برای هرکسی پیش آمده که با فردی که دیگران به آن می گویند خودشیفته ارتباط داشته باشند. شما باید فقط رفتار مناسب با این افراد را باید یاد بگیرید. تا بتوانید به راحتی با چنین افرادی ئوقت بگذرانید در ادامه ویژگی های شاخص اختلال خود شیفته را برای شما شرح می دهیم:

با دیگران همدلی نمی کنند

خود شیفته ها اصولا با کسی همدلی نمی کنند و این موضوع برایشان اهمیتی ندارد. اصولا چنین افراد توقع هر کاری از بقیه دارند و خودشان برای دیگران هیچ کاری انجام نمی دهند.

به تحسین دیگران نیاز دارند

کسانی که شخصیت خود شیفته دارند نیاز به تحسین مداوم دیگران دارند و اگر کسی آن ها را تحسین نکند ناراحت می شوند. اعتماد به نفس چنین کسانی کاذب است به همین دلیل به توجه دیگران نیاز دارند.

اعتماد به نفس کاذب دارند

افرادی که اختلال خود شیفته دارند به داشتن اعتماد به نفس تظاهر می کنند و خود را پشت یک نقاب پنهان می کنند ولی در واقعیت آن ها هیچگونه اعتماد به نفسی از خود ندارند.

انتقاد پذیر نیستند ولی منتقدند

این افراد تحمل شنیدن انتقاد را ندارند ولی از همه ایراد می گیرند و مکرر در زندگی دیگران دخالت و آن ها را قضاوت می کنند این در حالی است که زندگی خودشان پر از ایراد است.

از دیگران سو استفاده می کنند

ویژگی های افراد خودشیفته

افراد خودشیفته با خوب جلوه دادن خودشان کارهایشان را به دوش دیگری می اندازند و از اطرافیان خود سو استفاده می کند. یا با تحقیر دیگران و برتر نشان دادن خود از به ذاهدافی که در سر دارند می خواهند که برسند. چنین افرادی برای دیگران کاری انجام نمی دهند ولی توقع هر کاری زرا از بقیه دارند.

در دنیای خیالی زندگی می کنند

افراد خودشیفته در رویاهای خود فرمانروایی بزرگی دارند و می توانند بر همه افراد حکومت بکنند. متاسفانه چنین کسانی آنقدر در رویاهای خود غرق می شوند و دیگر دست از تلاش بر می دارند.

با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند

متاسفانه خصوصیاتی که در شخصیت های خودشیفته وجود دارد باعث افسردگی در آن ها می شود. در نتیجه افرادی که از این اختلال رنج می برند باید شخصیت خود را عوض کنند زیرا که دیگران را نیاز آزار  می دهند.

در مورد موفقیت های خود اغراق می کنند

کافی است افراد خودشیفته به موفقیت برسند در این شرایط آن را به رخ یکدیگر می کشند. کسانی که این شخصیت را دارند موفقیت های خود را بزرگتر از آن چیزی که هست نشان می دهند.

خود برتربینی و غرور بیجا دارند

ویژگی های افراد خودشیفته

افراد خود شیفته خود برتر بینی و غرور بیجایی دارند که منجر به راحتی دیگران می شود. این افراد خود را بدون دلیل برتر از دیگران می دانند و هیچ موفقیتی از خود ندارند.

از روابط خود رضایت ندارند

این افراد اگر بهترین زندگی را هم داشته باشند بازهم ناراضی اند ایت افراد از هرچیزی راضی نیستند مگر اینکه منجر به نعریف و تمجید از آن ها شود. در این شرایط هم ممکن است از میزان تحسین، نحوه بیان جملات و حتی حسی که دیگران به آن ها منتقل می کنند راضی نباشند. در نتیجه چون احساس نارضایتی خود را از روابطی که دارند بیان می کنند، طرف مقابل از ادامه دادن به رابطه منصرف خواهد شد.

چگونه با افراد خودشیفته رفتار کنیم؟

شناخت دیگران باعث می شود که در روابط  با آن ها اذیت نشوید و آن ها را درک کنید. در ادامه نحوه بر خورد با کسانی که خو شیفته هستند را در اختیارتان می گذاریم:

به صورت مستقیم انتقاد نکنید

چون خودشیفته ها انتقاد پذیر نیستند بهتر است که از آن ها به طور مستقیم انتقاد نشود. سعی کنید وقتی اشتباهی میکنند با مثال زدن آن ها را قانع کنید.

از ویژگی های واقعی آن ها تعریف کنید

سعی کنید در مواجهه با این افراد فقط از ویژگی ها واقعیشان تعریف کنید و نخواهید آن ها را به دروغ راضی نگه ندارید.

از آن ها انتظار متواضع بودن نداشته باشید

نباید انتظار متواضع بودن و رفتارهای مناسب از آن ها داشته باشید. چنین کسانی اگر متواضع بودند و اصولی با دیگران ارتباط برقرار می کردند که دیگر خودشیفته نامیده نمی شدند. به همین علت برای جلوگیری از ایجاد کلافگی، عصبانیت و دلخوری بهتر است انتظار رفتار دیگری را از آن ها نداشته باشید، بلکه به آن ها کمک کنید تا شدت رفتارهای خود را کنترل کرده و به تدریج با این اختلال شخصیتی مقابله کنند.

برای برقراری ارتباط با آن ها حد و مرز تعیین کنید

ویژگی های افراد خودشیفته

هنگامی که با یک فرد خودشیفته در ارتباط هستید در رابطتان حد و مرز تعیین کنید و اجازه پیشروی از حد مورد نظر ندهید در این شرایط دیگر نمی توانند از شما سو استفاده کنند.

با افراد خودشیفته رقابت نکنید

با خد شیفته ها رقابت نکنید زیرا که اذیت می شوید سعی کنید که تمام تمرکز خود را روی کار خودتان بگذارید.

اعتماد به نفس خود را تقویت کنید

متاسفانه معاشرت با کسانی که شخصیت خودشیفته دارند شما را هم تحت تاثیر قرار داده و پیامدهای منفی برایتان به همراه دارد. ممکن است خود برتر بینی این افراد سبب کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس شما شود.  به همین دلیل دو کار زیر را انجام دهید:

اول اینکه نسبت به حرف های افراد خودشیفته بی اهمیت باشید. دوم اینکه از طریق روش های اصولی اعتماد به نفس و عزت نفس خود را نیز تقویت کنید. شما در هر صورت برای پیشرفت در زندگی به تقویت این دو ویژگی شخصیتی نیاز دارید، بنابراین با یک تیر دو نشان می زنید.

سخن آخر

در این ویژگی لفراد خودشیفته و همچنین نحوه بر خورد با آن ها را برای شما عزیزان شرح دادیم از اینکه نظرات گرانبها خود را با ما به اشتراک می گذارید سپاسگزاریم.

انتهای مطلب/ ی.ر

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
صفحه اصلی
جدیدترین
محبوب‌ترین
جستجو
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x