سلامت

رازهای مراقبت بعد از سوراخ کردن گوش، برای جلوگیری از عفونت 

سوراخ کردن گوش یکی از رایج ترین روش های زیبا تر کردن ظاهر چهره شما می باشد. اما باید دقت کنید که این تغییر باعث دردسر نشود و سوراخ کردن گوش مستلزم مراقبت های ویژه ای می باشد که در ادامه به طور کامل توضیح می دهیم. 

به گزارش پارت نیوز؛ سوراخ کردن گوش از زمان های قدیم برای دختران انجام می شد و همیشه از آن استقبال می کردند. با گذشت زمان مردم چندین سوراخ در گوش خود ایجاد کردند که البته بسیار زیبا هم می باشد، نکته ای که باید به آن توجه کرد، حساس بودن گوش است، اگر شما نتوانید به خوبی روش های مراقبتی بعد از سوراخ کردن گوش را انجام دهید، متاسفانه دچار عفونت های شدید می شود و دردسر ساز خواهد بود.

چرا مراقبت بعد از سوراخ کردن گوش مهم است؟

سوراخ کردن گوش در واقع ایجاد یک زخم کوچک است و مانند هر زخم دیگری نیازمند مراقبت می باشد. شما اگر به درستی نتوانید از گوش سوراخ شده مراقبت کنید، مکن است دچار التهاب یا مشکلات دیگری شوید.

مراقبت های اولیه بعد از سوراخ کردن گوش

در این قسمت چند نکته را به شما آموزش می دهیم که با انجام این کارها گوش شما عفونت نخواهد کرد.

1. تمیز نگه داشتن گوش بعد از سوراخ کردن گوش

  • روزانه دو بار گوش را با آب گرم و صابون ملایم بشویید.
  • از دست زدن بیش از حد به گوش خودداری کنید.
  • از پنبه یا دستمال کاغذی تمیز برای خشک کردن گوش استفاده کنید.

2. استفاده از محلول شستشو

  • می توانید از محلول های شستشوی مخصوص پیرسینگ بعد از سوراخ کردن گوش که در داروخانه ها وجود است استفاده کنید.
  • این محلول ها به تمیز نگه داشتن زخم و کاهش احتمال عفونت کمک می کند.
  • از شستن گوش خود با شامپو مو اجتناب کنید، زیرا باعث التهاب می شود.

3. چرخاندن گوشواره

در روزهای اول، چندین بار در روز گوشواره را به آرامی بچرخانید تا از چسبیدن ترشحات به آن جلوگیری شود.

4. پرهیز از تماس با آب آلوده

بعد از سوراخ کردن گوش تا زمانی که زخم به طور کامل بهبود نیافته است، از شنا کردن، رفتن به استخر و سونا خودداری کنید.

5. استفاده از گوشواره مناسب بعد از سوراخ کردن گوش

بعد از سوراخ کردن گوش در هفته های اول از گوشواره های ساخته شده از جنس طلا یا استیل جراحی استفاده کنید. این مواد احتمال ایجاد حساسیت و عفونت را کاهش می دهد. همچنین از گوشواره های سنگین استفاده نکنید، زیرا باعث می شود سوراخ گوش کشیده شود و بزرگ شود. شا تا 6 هفته باید گوشواره مناسب استفاده کنید و بعد از آن می توانید هر نوع گوشواره ای را استفاده کنید. اما اگر بخش غضروفی گوش خود را سوراخ کرده باشید، باید تا ۱۲ هفته از گوشواره‌ی اولیه استفاده کنید.

6. اجتناب از آرایش مو

تا زمانی که زخم بهبود نیافته است، از اسپری مو، ژل و سایر محصولات آرایشی مو در اطراف گوش خودداری کنید.

7. استفاده از پماد بعد از سوراخ کردن گوش

استفاده از پماد را هر دکتری پیشنهاد می کند،شما باید در چند نوبیت به صورت روزانه گوش خود را پماد بزنید و رغنی کنید تا عفونت نکند.  همچنین نباید قسمت‌های غضروفی گوش را سوراخ کنید چون به عفونت‌ غضروفی منجر می‌شود.

به طور کلی، با سوراخ کردن گوش زخم کوچکی در ناحیه ایجاد می شود که استفاده از پماد‌هایی مثل تتراسایکلین در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اولیه به مدت حداقل ۳ بار در روز می‌تواند کمک‌کننده باشد. اگر بعد از ۲۴ ساعت میزان درد بیشتر شد یا در محل سوراخ شدن قرمزی و تورم به وجود آید، فرد باید به پزشک مراجعه کند. چون احتمالاً باید آنتی‌بیوتیک خوراکی مصرف کند.

8. استفاده از روبالشتی تمیز

بعد از سوراخ کردن گوش حتماً از روبالشتی‌های تمیز که بافت ریز و یکپارچه دارند استفاده کنید تا گوشواره به آن گیر نکند. از خوابیدن روی پیرسینگ گوش هم اجتناب کنید.

مراقبت بعد از سوراخ کردن گوش در نوزادان

زمانی که گوش های نوزاد خود را سوراخ می کنید، حواستان باشد زیرا آنها کوچک هستند و احتمال آسیب رساندن به خودشان بسیار بیشتر است. شما باید حتما نکات زیرا را هنگام سوراخ کردن گوش نوزاد خود رعایت کنید:

  • روزانه چند مرتبه گوش نوزاد را چک کنید تا در صورت بروز عفونت، به سرعت آن را درمان کنید.
  • در صورت عفونت کردن گوش نوزاد، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا شنوایی و سلامت گوش او را معاینه کند. چون عفونت گوش می‌تواند به شنوایی فرد آسیب برساند.
  • در حمام با یک پوشش پلاستیکی گوش نوزاد را بپوشانید تا مواد شوینده و آب با آن تماس پیدا نکنند.
  • برای نوزادان فقط گوشواره از جنس طلا یا روکش طلا تهیه کنید. هر جنس دیگری ممکن است باعث بروز حساسیت یا عفونت شود.

نشانه‌های عفونت بعد از سوراخ کردن گوش

معمولا عفونت گوش به دلیل دست زدن یابرخورد با جسم خارجی آلوده عفونت می کند و همچنین ممکن است، هنگام سوراخ کردن گوش و توسط سوزن یا ابزار غیراستریل انتقال پیدا کند یا ناشی از عدم رعایت اصول بهداشتی در دوره بهبود زخم باشد. نشانه های عفونت شامل موارد زیر می باشد:

  • قرمزی و تورم
  • تب کردن
  • درد
  • ترشحات زرد یا سبز رنگ با بوی بد

آیا عفونت گوش خطرناک است؟

ما چند نوع عفونت گوش داریم که به عفونت موضعی گوش پری‌کندریت (Perichondritis) یا عفونت گوش خارجی گفته می‌­شود. اما زمانی که عفونت وارد جریان خون شود،باعث عفونت خون یا سِپسیس (Sepsis) می‌­شود. با اینکه سِپسیس معمولاً خطر زیادی ندارد اما در صورت گسترش یافتن و درمان نشدن می­‌تواند باعث شوک عفونی (شوک سِپتیک) و در نهایت مرگ شود.

نکته ای که باید به آن توجه کنید، عفونت غضروف گوش است که خیلی خطرناک است، زمانی که غضروف گوش را سوراخ می کنید، عفونت ایجاد می شود، زیرا در غضروف عروق خونی کمتری وجود دارد و امکان مقابله ی گلبول های سفید با با سلول عفونی کمتر است و در نتیجه عفونت در این ناحیه می‌­تواند خطرناک‌­تر باشد.

به علاوه دوره درمان عفونت غضروف گوش طولانی‌تر است و بیشتر از ۳ ماه طول می‌کشد. عفونت غضروف گوش می‌تواند به سرعت به داخل غضروف سرایت کرده و مشکلات جدی‌تری ایجاد کند؛ بنابراین باز هم توصیه می‌کنیم تا حد امکان سراغ سوراخ کردن گوش در بخش‌های غضروفی نروید.

درمان عفونت سوراخ گوش

عفونت سوراخ گوش کاملا رایج است و معمولا شما با پماد و دارو می توانید آن را درمان کنید.

مصرف آنتی‌بیوتیک‌

شما با مشورت پزشک خود بعد از سوراخ کردن گوش خود می توانید از آنتی بیوتیک استفاده کنید. البته دقت کنید که آنتی‌بیوتیک‌های معمولی برای درمان عفونت پیرسینگ گوش و غضروف خیلی موثر نیستند. در نتیجه زمانی که پیرسینگ شما عفونت کرداز آنتی بیوتیک های بسیار قوی استفاده کنید.

به طور مثال، سیپروفلاکساسین یکی از رایج‌ترین داروهای آنتی‌بیوتیک برای درمان عفونت پیرسینگ گوش و غضروف است؛ اما کودکان به هیچ عنوان نباید از آن استفاده کنند.

پماد تتراسایکلین

از جمله دارو هایی که برای درمان سوراخ كردن گوش و عفونت احتمالی تجویز می شود، پماد تتراسایکلین (Tetracycline) است. معمولا از پماد تتراسایکلین ۳ درصد توصیه باید استفاده کرد. با این وجود نباید به صورت خودسرانه پماد آنتی بیوتیک مصرف کنید.

طریقه مصرف دارو به این شکل است که ابتدا باید گوش عفونی را با محلول آب و نمک شستشو داده و چرک‌ها و آلودگی‌های اطراف سوراخ گوش را پاک کنید. سپس گوش را با یک پارچه یا گاز استریل خشک کنید. بعد به اندازه سر انگشت از پماد را روی سوراخ گوش بمالید. این کار روزانه یک تا ۳ مرتبه (با نظر پزشک) تکرار کنید تا عفونت به سرعت برطرف شود.

پماد جنتامایسین

پماد دیگری که برای درمان عفونت بعد از سوراخ کردن گوش تجویز می شود، جنتامایسین (Gentamicin) می باشد که برای از بین بردن عوامل باکتریایی مورد استفاده قرار می گیرد.

معمولاً برای درمان عفونت گوش سوراخ شده باید روزانه ۳ یا ۴ مرتبه (با نظر پزشک) از پماد جنتامایسین استفاده شود. نحوه مصرف این پماد به این صورت است که:

  •  ابتدا باید دست‌ها را بشویید.
  • سپس گوش عفونت کرده را به کمک محلول آب و نمک و دستور ذکر شده در قسمت بعدی شستشو دهید و آلودگی‌های اطراف زخم را به آرامی پاک کنید.
  •  سپس گوش را به کمک یک گاز استریل به آرامی خشک کنید. بعد مقدار کمی از پماد را اطراف سوراخ گوش بمالید و در نهایت دست‌ها را ضد عفونی کنید.

استفاده از آسپرین برای درمان عفونت سوراخ گوش

آسپرین از جمله داروهاای است که برای درمان عفونت سوراخ گوش بسیار موثرند. همچنین آسپرین به سرعت زخم شما را بهبود می بخشد. نجوه مصرف قرص آسپرین به این گونه است که:

  •  ابتدا یک قرص آسپیرین بردارید و آن را داخل یک کاسه قرار بدهید.
  • هنگامی که قرص آسپرین را له می‌کنید، چند قطره آب هم به آن اضافه کنید.
  • خمیر به‌دست‌آمده را مستقیماً روی منطقه‌ی آسیب‌دیده بمالید و اجازه دهید به مدت حدود ۱۰ دقیقه بماند.
  • سپس آن را با دستمال تمیز و خشک کنید. بهتر است این کار را حداقل ۲ بار در روز انجام دهید.

درمان عفونت غضروف گوش

غضروف گوش دیر تر از نرمی گوش درمان می شود و کارهایی که شما باید انجام دهید، شامل موارد زیر می باشد:

  • روزانه سه مرتبه محل سوراخ را با محلول آب و نمک (مطابق دستور قسمت قبل) شستشو دهید. حتما پس از شستن گوش، دو طرف آن را با یک پارچه استریل خشک کنید.
  • از مصرف خودسرانه الکل، هیدروژن پراکسید، پمادهای آنتی بیوتیک و سایر داروها پرهیز کنید. این داروها اگر به درستی و با دوز مناسب استفاده نشوند، دوره بهبودی زخم شما را طولانی می‌کنند.
  • به هیچ عنوان گوشواره را از سوراخ غضروف خارج نکنید. ترجیحاً از گوشواره‌ی طلا استفاده کنید تا فرآیند بهبود تسریع یابد.

روش‌های درمان خانگی برای گوش تاره سوراخ شده

اگر به دنبال درمان خانگی هستید و پزشک و داروخانه دسترسی ندارید از روش های زیر استفاده کنید.

۱. روغن درخت چای

روغن درخت چای درمان خانگی بسیار مؤثری برای درمان عفونت پیرسینگ غضروف گوش است. این روغن دارای خواص ضد باکتری است و باعث ایجاد سوزش یا تحریک پوست نمی‌شود. برای انجام این درمان فقط کافی است ۲ تا ۳ قطره روغن درخت چای را روی پنبه بریزید و آن را در منطقه‌ی اطراف پیرسینگ بمالید. باید این کار را دو بار در روز و تا زمانی که تورم دور سوراخ به طور کامل برطرف شود، تکرار کنید.

۲. کمپرس آب گرم و نمک دریا

آب داغ و نمک دریا را با هم مخلوط کنید و یک تکه پارچه را در آن خیس کنید. سپس آن را روی سوراخ گوش بگذارید، زیرا این کار سبب کاهش التهاب و درد می‌شود. البته در صورت دسترسی نداشتن به نمک دریا می‌توانید از کمپرس آب گرم استفاده کنید چون در درمان عفونت گوش و غضروف مفید است.

۳. آب لیمو

لیمو به علت خواص ضد التهابی و ضدعفونی‌کننده‌ای که دارد، برای درمان عفونت پیرسینگ بسیار عالی‌ بوده و ثابت شده که می‌تواند روند بهبودی را سرعت ببخشد. برای انجام این کار، آب نصف یک لیمو را بگیرید. آب لیمو را با آب مخلوط کنید و بعد یک تکه پنبه را در محلول به دست آمده خیس کنید. پد را روی سوراخ گوش یا غضروف بمالید و این روند را دو تا سه بار در طول روز تکرار کنید.

۴. عسل

عسل دارای خواص شفابخش است و معمولاً برای درمان سوختگی‌ها، زخم‌ها و سایر مشکلات پوستی استفاده می‌شود.

۵. سرم نمکی

محلول نمکی با 1/2 قاشق چایخوری نمک به یک فنجان آب تهیه کنید. یک تکه پنبه را در محلول خیس کنید و به گوش خود بزنید.

نکات مهم دیگر

زمان بهبودی: زمان بهبودی بسته به محل سوراخ و مراقبت‌های شما متفاوت است. معمولا 6 تا 8 هفته طول می‌کشد تا زخم به طور کامل بهبود یابد.
تغذیه مناسب: مصرف ویتامین C و روی به بهبود زخم کمک می‌کند.
صبر و حوصله: فرآیند بهبودی نیاز به صبر و حوصله دارد. از کندن زخم یا دستکاری بیش از حد آن خودداری کنید

حرف آخر

در این مقاله تمام مواردی که بعد از سوراخ کردن گوش باید رعایت کنید را به شما آموزش دادیم. از شما کاربران خواهشمندیم اگر پیشنهاد یا انتقادی دارید، با ما و دوستان به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

 

چه زمانی می‌توان گوشواره را عوض کرد؟

بهتر است تا زمانی که زخم به طور کامل بهبود نیافته است، گوشواره را عوض نکنید.
آیا می‌توان از پماد آنتی‌بیوتیک استفاده کرد؟ در صورت تجویز پزشک می‌توانید از پماد آنتی‌بیوتیک استفاده کنید.

آیا می‌توان از چسب زخم استفاده کرد؟

استفاده از چسب زخم توصیه نمی‌شود، زیرا می‌تواند باعث ایجاد رطوبت و افزایش احتمال عفونت شود.

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
صفحه اصلی
جدیدترین
محبوب‌ترین
جستجو
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x