7 نکته طلایی نگهداری از نوزاد که نمی دانستید!
با ورود یک نوزاد به زندگی تان مجموعهای از هیجانات و استرسها به زندگی شما اضافه میشود. در این مطلب به ارائه یکسری نکات مهم برای مراقب از نوزاد خواهیم پرداخت.
به گزارش پارت نیوز؛ مهم نیست برای چندمین بار پدر یا مادر میشوید ممکن است نکاتی در این مقاله بیاموزید که تا به حال نمیدانستید، پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید و با نحوه مراقبت از نوزاد و همچنین سوالاتی که ممکن است برای شما پیش بیاید آشنا شوید.
فهرست
نکات مراقبت از نوزاد
برای مراقبت از فرزند تازه متولد شده تان بهتر است طبق اصول رفتار کنید تا دچار اشتباه و کاهش اعتمادبهنفس نشوید.
بعد از زایمان کمک بخواهید
یکراه عالی برای مراقبت از نوزاد و تقویت اعتمادبهنفس خود و همسرتان کمک گرفتن از دیگران است. درحالیکه در بیمارستان هستید، از پزشکان، پرستاران و متخصصان برای پاسخ دادن به هر سؤالی که دارید استفاده کنید.
کمک خواستن شما را به پدر و مادر بدی تبدیل نمیکند، حتی عکس این اتفاق ممکن است رخ دهد و شما بتوانید نوزادتان را درست بزرگ کرده و مورد تحسین قرار گیرید.
سعی کنید تا آنجا که میشود نکات بیشتری در مورد نحوه در آغوش گرفتن، آروغ زدن و تغییر وضعیت نوزاد خود برای بهبود مهارتهای فرزند پروری بیاموزید. بردن نوزاد به خانه برای اولین بار تجربه خاصی خواهد بود. اگر برای نوزاد جدیدتان کمک میخواهید، با دوستان و اعضای خانواده صحبت کنید. آنها میتوانند در آمادهسازی خانه یا چیدن سیسمونی نوزاد برای ورود کودک کمک کنند و سنگینی کار شما را مقداری سبک کنند.
نوزادها بسیار حساس هستند
نوزادان تازه متولد شده از بسیاری جهات حساس هستند و در مراقبت از نوزاد هم پدر و هم مادر باید به این موضوع توجه ویژهای داشته باشند. سیستم ایمنی نوزادان و کودکان خیلی قوی نیست، بنابراین به یاد داشته باشید که پیش از دست زدن به آنها دستان خود را حتما بشویید یا از ضدعفونیکننده دست استفاده کنید.
از اینکه از دوستان و اطرافیان بخواهید در مراقبت از نوزادتان به شما کمک کنند اصلا خجالت نکشید چراکه امنیت و سلامت نوزاد شما از همه چیز بالاتر است.
همیشه هنگام در آغوش گرفتن سر و گردن را حمایت کنید. آنها عضلات موردنیاز برای انجام این کار بهتنهایی را ندارند و باید محکم کودک را نگه دارید.برای مراقبت از نوزاد هر وقت که او را در آغوش گرفتید یا خواستید او را به شخص دیگری بدهید، یا او را درجایش بخوابانید، زیر سر او را حتماً نگه دارید.
به یاد داشته باشید که نوزاد شما شکننده است و باید جای او را بهطور ایمن در صندلی ماشین و کالسکه فیکس کنید. شما باید بهآرامی با نوزادتان بازی کنید تا زمانی که قویتر شود. البته برخی معتقدند ماساژ بدن نوزاد میتواند عضلات بدن او را قویتر کنند اما در این مورد هنوز اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.
با نوزادتان ارتباط برقرار کنید
مراقبت از نوزاد به معنی رها کردن اوا به حال خود نیست. احتمالاً کودک شما در هفتههای اول زندگیاش خیلی هیجانانگیز نخواهد بود؛ اما شما همچنان باید به روشهای ملایم و متناسب با سن با آنها درگیر شوید. اجازه دهید کودک شما را تماشا کند، بشنود و لمس کند و به طور کلی با شما ارتباط برقرار کند. همانطور که کودک شما را مشاهده میکند، بهآرامی با شما پیوند برقرار میکند و یاد میگیرد که به شیوهای کنترل شده تر حرکت کند.
تماس چشمی و تغییرات حالات چهره زیادی داشته باشید. هنگامیکه شما لبخند میزنید، کودک شما یاد میگیرد که آن را به شما بازتاب دهد. نوزاد خود را اغلب در آغوش بگیرید. هرچه بیشتر آنها را در آغوش خود آرام کنید، رابطه شما نزدیکتر میشود. اگر هنگام در آغوش گرفتن فرزندتان تماس پوستی برقرار کنید، این کار خلق و خوی کودک شما را بهبود میبخشد.
مراقبت از نوزاد و دقت در نحوه خواب
هنگام خواب نوزاد خود را روی شکم خود قرار ندهید. در حالی که کودک شما هنوز یک نوزاد است، خوابیدن روی شکم میتواند برایش خطرناک باشد. همچنین مراقبت از کودکان نوزاد شما باید از قرار دادن اسباببازیها و حیوانات عروسکی در گهواره کودک خود اجتناب کنید.
سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) و خفگی از دلایل شایع مرگومیر بین نوزادان هستند. برای محافظت از کودک خود حتی در هنگام خواب، باید محیط گهواره یا تخت او را تا حد امکان ایمن کنید. حتی بهتر است در زمانی که کودک خواب است پدر و مادر هر چند وقت یکبار به او سرزده و وضعیت عمومی او را چک کنند.
اجازه ندهید نوزادتان در تمام طول شب بخوابد
به نظر میرسد که این کار غیرمنطقی باشد اما برای نوزادان اصلاً توصیه نمیشود که تمام طول شب را بخوابند. در طول روز و شب، نوزاد جدید شما ممکن است فقط دو یا سه ساعت در هر زمان بخوابد؛ که این طبیعی است!
کودک شما در رحم مادرش برنامهای نداشته است و تازه او در حال یادگیری تفاوت بین روز و شب است. نوزاد شما شکم بسیار کوچکی دارد و باید هر چند ساعت یکبار غذا بخورد. باگذشت زمان کودک شما برای مدت طولانیتری میخوابد؛ اما در مراحل اولیه، باید کودک خود را برای شیر دادن مکرر در طی شب بیدار کنید.
مراقبت از کودک کار سختی نیست
برای مراقبت از نوزاد دلبندتان خیلی به خودتان سخت نگیرید. وقتی نوزاد تازه متولد شده خود را به خانه بیاورید، زندگی شما بهطور قابلتوجهی تغییر خواهد کرد. ممکن است زمان کمتری برای آشپزی، تمیز کردن، خرید مواد غذایی، شستن لباسها یا بسیاری از کارهای عادی دیگر که معمولاً در روال شما قرار میگیرند داشته باشید. اولین روزهایی که در خانه با فرزندتان میگذرانید، لحظات بهیادماندنی بسیاری برای شما به وجود می آورند.
درست است که نوزاد شما کوچک است، اما میتوانید پیادهروی کنید، زمانی که آنها چرت میزنند، فعالیتهای ساده دیگری انجام دهید. هوای تازه برای شما و کودکتان مفید است.
همچنین ورزش برای سلامت جسمی و روحی شما بسیار مفید است. زمانی که نوزاد تازه متولد شده خود را به خانه میآورید، خوابتان کم میشود، بنابراین عاقلانه است که از هر فرصتی برای استراحت استفاده کنید و یا از همسرتان بخواهید که در مدتی که او حواسش به کودک است شما مقداری استراحت کنید.
اعتمادبهنفس داشته باشید
شما و نوزادتان بهسرعت یک برنامه روتین ایجاد میکنید و کارهایی که در ابتدا دشوار هستند باگذشت زمان آسانتر خواند شد و از انجام شان لذت خواهید برد.
اگر در مورد چیزی مطمئن نیستید، در تماس با یک متخصص مراقبتهای بهداشتی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چگونه میتوانید به بهترین شکل از نوزاد خود مراقبت کنید، تردید نکنید. مراقبت از کودکان نوزاد شاید در ابتدا امری محال و ترسناک به نظر برسد اما با کمی خویشتنداری، صبوری و یادگیری نکات مهم به کاری شیرین و لذتبخش برای شما و همسرتان تبدیل میشود.
سخن پایانی
در این مطلب به نحوه مراقبت از نوزاد و نکات مهم آن پرداختیم. به طور کلی این موضوع را در نظر داشته باشید که با ورود یک کودک به زندگی تان او نیز جز مهم ترین روتین ها و مسئله های مهم زندگی شما به شمار میرود و باید هر لحظه به او توجه داشته باشید و از او مراقبت کنید. شما نیز اگر راهکاری به ذهن تان میرسد خوشحال میشویم در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.
انتهای مطلب/م.ع