
زنان صاحبان صندلی های اجرایی استان خوزستان
استاندار استان خوزستان در حالی احکام معاونت فرمانداری و بخشداری های شهرستان های را امضاء و ابلاغ کرد که 3 زن در میان صاحبان صندلی های دولتی دیده می شوند.
به گزارش پارت نیوز؛ یکی از وعده های پزشکیان استفاده از زنان نخبه در مسئولیت های مهم کشوری بود. این مهم اکنون در دستور کار استاندار استان خوزستان قرار گرفته و وی برای 3 بانوی کشور احکام جداگانه صادر کرده است.
فهرست
سید محمدرضا موالی زاده استاندار خوزستان در احکامی “مرضیه اسماعیلی” را به عنوان سرپرست بخشداری مرکزی شهرستان باغملک، “مریم گشتیل” را به سمت سرپرست بخشداری مرکزی شهرستان هندیجان و “هاجر بافری گله” را به عنوان سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی فرمانداری شهرستان شوشتر منصوب و احکام را ابلاغ کرد.
این نکته اما از آنجایی جذاب می شود که تا به امروز، حضور زنان که در دولت های یازدهم و دوازدهم به اوج رسید و آنها در در مناصب اجرایی ایران قرار گرفتند در ادامه بهویژه در دولت چهاردهم بهطور قابلتوجهی افزایش یافته است.
آمار کلی حضور زنان در مناصب اجرایی
بر اساس گزارشها، تاکنون ۱۱۴ زن در وزارتخانهها و دستگاههای مختلف در مناصب حاکمیتی قرار گرفتهاند که تا به امروز این وضعیت سابقه نداشته است. جالب آن است که بدانید از این تعداد، ۴۵ زن در مسئولیتهای ارشد اجرایی کشور مشغول به کار هستند.
زنان برجسته در دولت چهاردهم
فاطمه مهاجرانی: وزیر آموزشوپرورش.
فرزانه صادق مالواجرد: وزیر راه و شهرسازی.
شینا انصاری: رئیس سازمان محیط زیست.
زهرا بهروز آذر: معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده.
مناصب کلیدی دیگر
در دولت پزشکیان، ۱۰ زن به عنوان فرماندار و یک زن به عنوان بخشدار تا به امروز منصوب شده بودند که با ابلاغ احکام خوستان این تعداد به عدد دو رسید.
همچنین، ۳ زن به عنوان سرپرست دانشگاهها و ۷ زن به عنوان مشاور امور زنان در دستگاههای اجرایی فعالیت میکنند.
روند تاریخی
پیش از دولت چهاردهم، حضور زنان در مناصب اجرایی کشور دارای محدودیت بود. به عنوان مثال، در دولتهای رئیسی، تنها چند زن به عنوان وزیر یا معاون وزیر منصوب شده بودند. از جمله، مرضیه وحید دستجردی به عنوان وزیر بهداشت در دولت دهم فعالیت کرد.
به نظر می رسد دولت پزشکیان با اهتمام به این موضوع گامی مهم در جهت تحقق عدالت اداری و بهرهگیری از ظرفیتهای زنان در مدیریت کشور برداشته است. این روند نشاندهنده تغییر نگرش و سیاستگذاری در سطوح بالای حاکمیت نسبت به نقش زنان در توسعه و پیشرفت کشور است.
انتهای مطلب