اقتصاد کلان

سقف کارت به کارت در سال ۱۴۰۴

از سری شیوه‌های رایجی که برای جابه‌جایی پول بین حساب‌های بانکی توسط کاربران مورد استفاده قرار می‌گیرد کارت به کارت است که با توجه به اعلام سازمان‌های مربوط دارای سقف مشخصی به‌صورت روزانه و ماهانه خواهد بود که اگر مبلغ مورد نظر شما برای انتقال بیشتر از این بازه باشد اجازه استفاده از چنین سیستمی را ندارید. پس برای کسب اطلاعات لازم دراین‌خصوص پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطب را بخوانید.

انواع انتقال وجه به‌صورت کارت به کارت را بشناسید

باید این را در نظر داشته باشید که به‌طور معمول روش‌های تعیین‌شده برای انتقال وجه کارت به کارت در شبکه بانکی کشور متناسب با شرایط موجود کمی متفاوت خواهد بود، ازاین‌رو لازم است که به‌طور دقیق با آن‌ها آشنا شوید. امکان دارد شما بخواهید از روش‌های انتقال درون بانکی و شتابی استفاده کنید که از انواع شیوه‌های رایج انتقال وجه به‌شمار می‌روند.

کارت به کارت درون بانکی که با نام غیرشتابی هم شناخته می‌شود یعنی اینکه شما می‌خواهید وجه مورد نظر را بین 2 حساب مختلف در یک بانک جابه‌جا کنید، این درحالی است که در حالت شتابی شعب مبدا و مقصد کاملا با هم تفاوت دارند.

سقف انتقال کارت به کارت در روش‌های مختلف چقدر است؟

از زمانی که افراد به‌جای پرداخت نقدی از کارت‌های بانکی برای هرگونه گردش مالی استفاده می‌کنند، کارت به کارت به روشی ساده و قابل دسترس تبدیل شده که روزانه در سطح کشور میلیون‌ها تراکنش از این طریق انجام می‌شود.

در همین راستا بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از پول‌شویی و بروز هرگونه تخلف در نظام بانکی، محدودیت‌هایی برای انتقال با استفاده کارت در نظر می‌گیرد که با روش‌های زیر قابل اجرا است.

سقف انتقال کارت به کارت با استفاده از دستگاه عابر بانک (خودپرداز)

به‌دنبال نصب تعداد زیادی از دستگاه‌های خودپرداز در سطح تمامی شهرها و حتی برخی از روستاهای کشور، افراد زیادی این روش را برای انتقال کارت به کارت انتخاب می‌کنند که اطلاعات مورد نیاز برای این منظور شامل شماره کارت است.

سقف تعیین‌شده برای کارت به کارت با این روش برابر با 10 میلیون تومان است و تفاوتی ندارد که شما از دستگاه مربوط به کدام یک از بانک‌ها استفاده کنید. مشکل اصلی که در این زمینه امکان دارد برای شما پیش بیاید، معطلی در صف انتظار و اتلاف وقت خواهد بود.

سقف کارت به کارت با گوشی همراه

گوشی‌های هوشمند در عصر حاضر که فناوری حرف اول را می‌زند و به بسیاری از فرایندهای روزانه افراد سرعت می‌بخشد، نقشی موثر در فعالیت‌های بانکی دارد که کارت به کارت نیز جزئی از آن‌ها به‌شمار می‌رود.

با توجه به اینکه موبایل شما به‌راحتی به اینترنت وصل می‌شود، با نصب یک اپلیکیشن امکان انتقال وجه برای‌تان فراهم می‌شود و در هر مکان و زمانی می‌توانید خیلی راحت و بی‌دردسر کار خود را انجام دهید.

اپلیکیشن‌هایی که ازسوی توسعه‌دهندگان برای انجام فرایندهای مالی ارائه شده به این صورت هستند که هر بانک برنامه اختصاصی خود را دارد اما گروهی دیگر از این اپلیکیشن‌ها امکان پشتیبانی از چندین شماره حساب مبدا را برای شما فراهم می‌کنند.

اگر از موبایل بانک مربوط به حساب شخصی خود استفاده می‌کنید سقف کارت به کارت با گوشی در این حالت 10 میلیون تومان است اما برای نرم‌افزارهای پرداخت این مبلغ در حدود 5 میلیون تومان در نظر گرفته می‌شود.

سقف کارت به کارت اینترنتی

هریک از درگاه‌های اینترنتی بانک‌ها و موسسه‌های مالی و اعتباری کشور نیز به شما این امکان را می‌دهد تا انتقال وجه کارت به کارت را انجام دهید که در این وضعیت نیز محدودیت‌های روزانه برای کاربران اعمال می‌شود.

به‌طور کلی سقف انتقال کارت به کارت در این روش طبق نظر بانک مرکزی مشابه با دیگر روش‌ها و برابر با 10 میلیون تومان به‌صورت روزانه برای هرکدام از حساب‌های فعال است و افراد حقیقی فاقد پرونده مالیاتی نیز به‌صورت ماهانه تا مبلغ 100 میلیون تومان اجازه انتقال وجه دارند. برای این کار تفاوتی بین بانک‌ها و موسسه‌های مالی دیده نمی‌شود و سقف تعیین‌شده کاملا برابر است.

آیا امکان افزایش سقف انتقال کارت به کارت وجود دارد؟

این سوال شاید برای خیلی از افرادی که بارها از این روش برای پرداخت‌های بانکی خود استفاده می‌کنند، پیش آمده باشد که آیا می‌توان تغییری در سقف کارت به کارت ایجاد کرد؟

با درنظرگرفتن این مسئله که قوانین و شرایط لازم برای انتقال وجه با استفاده از روش‌های مختلف کارت به کارت تنها ازسوی بانک مرکزی تعیین می‌شود، کاربران هیچ‌گونه دخالتی در این زمینه ندارند و نمی‌توانند سقف مبلغی را تغییر دهند.

وجود چنین محدودیت‌هایی ممکن است گاهی مشکلاتی را برای افراد به‌وجود آورد که برای رفع آن‌ها می‌توانید به سراغ استفاده از روش‌های جایگزین بروید که امکان انتقال وجه با مبالغ بالاتر را برای شما فراهم می‌کنند.

کارمزد مورد نیاز برای انتقال وجه کارت به کارت

همان‌طور که شما مبالغ مختلفی را با استفاده از سرویس کارت به کارت در سیستم بانکداری الکترونیکی کشور جابه‌جا می‌کنید، هزینه ثابت و مشخصی به‌عنوان کارمزد می‌پردازید که با توجه به مقدار وجه انتقالی کمی متغیر خواهد بود.

نکته مهمی که اهمیت پیدا می‌کند مربوط به این است که معمولا کارت به کارت بین حساب‌های مختلف مربوط به یک بانک کارمزد کم‌تری در مقایسه با انتقال وجه شتابی دارد.

در سال 1404 طبق مصوبه‌های اعلام‌شده، در هنگام کارت به کارت مبالغ کم‌تر از 1 میلیون تومان کارمزدی برابر با 720 تومان لازم است که به‌صورت پلکانی افزایش پیدا می‌کند و هرچقدر به سقف مجاز نزدیک شوید این هزینه نیز بیشتر خواهد شد.

به‌طور کلی به‌ازای افزایش هر یک میلیون تومان مبلغ انتقالی، 280 تومان به کارمزد پایه افزوده می‌شود که با رسیدن به سقف کارت به کارت به چیزی در حدود 4640 تومان می‌رسد.

جمع‌بندی

بانک مرکزی به‌طور معمول قوانینی درخصوص سقف کارت به کارت ارائه می‌دهد که برای انواع روش‌های مورد استفاده توسط کاربران که شامل اینترنتی، مراجعه به دستگاه خودپرداز و همراه بانک است تقریبا ثابت و برابر با 10 میلیون تومان خواهد بود، اما با نرم‌افزارهای پرداخت متفرقه این مبلغ نصف می‌شود.

باید این را در نظر داشته باشید که در هر نوبت استفاده از سیستم کارت به کارت باید کارمزد ثابتی را پرداخت کنید، ازطرفی باید گفت که امکان ایجاد تغییر در سقف مبلغی مشخص‌شده برای این روش توسط کاربران وجود ندارد.

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
صفحه اصلی
جدیدترین
محبوب‌ترین
جستجو
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x