شهادت امام حسن عسکری(ع) در سال 1403 + آغاز امامت و شاگردان خاص امام حسن عسگری
شهادت امام حسن عسکری (ع) یازدهمین امام شیعیان در سال 1403 برابر با 22 شهریور می باشد. امام حسن عسگری پس از 6 سال امامت در سال ۲۶۰ قمری به دستور معتمد عباسی مسموم و به شهادت رسید .
به گزارش پارت نیوز؛ شهادت امام حسن عسکری (ع) غم بزرگی برای شیعیان بود. زیرا وی شاگردان بسیاری داشت که همواره چراغ هدایت اسلام در زمان خلفای عباسی بود. در ادامه زندگینامه و امامت ایشان را به طور کامل شرح می دهیم.
فهرست
تاریخ شهادت امام حسن عسکری (ع)
تاریخ شهادت امام حسن عسکری (ع) در تقویم شمسی برابر با پنج شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ است.
تاریخ دقیق شهادت امام حسن عسکری (ع) در تقویم قمری برابر با ۸ ربیعالاول ۱۴۴۶ است.
تاریخ دقیق شهادت امام حسن عسکری (ع) در تقویم میلادی برابر با ۱۲ سپتامبر ۲۰۲۴ است.
زندگی نامه امام حسن عسکری (ع)
امام حسن عسکری (علیهالسلام) فرزند امام علی النقی (ع)، پدر حضرت مهدی (عج) و یازدهمین پیشوای شیعیان می باشد. مادر امام حسن عسکری حدیثه نام داشت که بسیار پارسا و شایسته بود که از او به نام سوسن نیز یاد شده است. نام ایشان حسن و کنیه شأن ابومحمد بود. در بعضی منابع کنیههای ابوالحجه، ابوالحسن و ابوالقائم نیز برای ایشان ذکر شده است. امام حسن عسکری (ع) در سال ۲۳۲ هجری قمری (سال ۸۴۷ میلادی) و در شهر مدینه منوره به دنیا آمد.
القاب امام حسن عسکری (ع)
از جمله القابی که به امام یازدهم نسبت داده اند، عسکری می باشد. زیرا ایشان در سامرا و در محله عسکری به دستور خلیفه عباسی اقامت اجباری داشت. از مشهورترین لقبهای آن حضرت، «نقی»، «زکی»، «فاضل»، «امین» را میتوان نام برد.
همسر و فرزندان امام حسن عسکری (ع)
همسر امام حسن عسکری با نام های زیادی مانند نرجس، ریحان، سوسن، صقیل و مریم در منابع آورده شده است و اطلاعات دقیق در این موضوع در دسترس نیست. البته برخی گفته اند که دلیل مشخص نبودن نام همسر ایشان پنهان کردن تولد امام مهدی می باشد. در روایت رایج بین مردم گفته میشود که نرگس خاتون دختر امپراطوری روم شرقی، همسر امام یازدهم و مادر مهدی موعود (عج) است.
شیعه معتقد است که امام حسن عسکری (ع)، به جز مهدی موعود (عج)، فرزند دیگری نداشتند. مفید در کتاب الارشاد مینویسد: «حسن بن علی عسکری (ع)، به جز صاحبالزمان، فرزند دیگری از خود به جای نگذاشت.»
مدت امامت امام حسن عسکری (ع)
امام حسن عسکری (ع) در سال ۲۵۴ هجری قمری و پس از شهادت پدر بزرگوارشان، بر طبق وصیت و احادیث امام هادی (ع) به امامت رسیدند. امامت ایشان به مدت شش سال ادامه داشت.
شهادت امام حسن عسگری (ع)
امام حسن عسکری (ع) در ۸ ربیعالاول سال ۲۶۰ هجری قمری در شهر سامرا، به دستور معتمد عباسی به وسیله خوراندن زهر به ایشان به شهادت رسیدند.
محل دفن امام حسن عسکری (ع)
امام حسن عسکری را در سامرا و کنار مزار پدرش دفن کردند. مدتها بعد در این مکان یک زیارتگاه ساخته شد و به حرم عسکریین شناخته می شود و از زیارتگاههای شیعیان در عراق به شمار میآید.
فهرست اصحاب امام حسن عسکری
در رجال طوسی از ۱۰۴ نفر به عنوان اصحاب امام عسکری یاد شده است. باقر شریف قرشی در کتاب حیاة الامام الحسن العسکری، ۱۰۶ تن و عزیزالله عطاردی در مسند الامام العسکری ۱۴۹ تن را به عنوان اصحاب امام یازدهم شیعیان معرفی کردهاند.
راویان ثقه
برخی از اصحاب امام عسکری(ع)، در رجال طوسی با لفظ ثقه توثیق شدهاند:
- احمد بن اسحاق بن سعد اشعری قمی.
- داود بن قاسم جعفری.
- اسحق بن اسماعیل نیسابوری.
- داود بن ابی زید نیسابوری.
- سندی بن ربیع.
- عثمان بن سعید عمری.
- علی بن جعفر.
- عبدالله بن جعفر حمیری قمی.
- محمد بن علی بن بلال.
- محمد بن ابی صهبان قمی.
- محمد بن بلال.
وکیلان
در کتاب سازمان وکالت ۲۱ نفر به عنوان وکیلان امام عسکری(ع)ذکر شده است.[۷]
- عثمان بن سعید عمری.
- محمد بن عثمان عمری.
- احمد بن اسحاق قمی.
- محمد بن احمد بن جعفر قَطّان قمی.
- قاسم بن علاء آذربایجانی.
- علی بن جعفر همانی.
- ابراهیم بن عبده.
- ایوب بن ناب.
- حسین بن نضر قمی.
- اباصدام.
- خیران، خادم قراطیسی.
- ایوب بن نوح.
- عروة بن یحیی دهقان.
- محمد بن علی بن بلال.
- ابراهیم بن مهزیار اهوازی.
- علی بن مهزیار اهوازی.
- ابراهیم بن محمد همدانی.
- محمد بن صالح همدانی.
- محمد بن جعفر اسدی رازی.
- احمد بن هلال کرخی عبرتائی.
- محمد بن احمد بن حماد مروزی محمودی.
معرفی حضرت مهدی (عج) به شیعیان
امام حسن عسکری (ع)، به خوبی می دانست که معرفی فرندش به عنوان جانشین بسیار حساس است. زیرا دشمنان امام زمان در تلاش بودند تا او را پیدا کرده و به شهادت برسانند. زیرا دشمنان به خوبی متوجه شده بودند که فرزندی از خاندان اهل بیت متولد خواهد شد که نجات دهنده عالم و از بین برنده ستمگران خواهد بود. در نتیجه تلاش های زیادی کردند که از تولد حضرت مهدی جلوگیری کنند بعدا به دنبال نقشه ای برای شهادت وی بودند.
حرف آخر
شهادت امام حسن عسکری برای خاندان هال بیت بسیار غم انگیز بود. وی در دوره امات خود تلاش زیادی کرد تا سنت اسلام را به شاگردانش انتقال بدهد. اما دائم توسط خلفای عباسی تهدید می شد، اما باز هم با جان و دل به کار خود ادامه می داد. از شما کاربران محترم خواهشمندیم اگر پیشنهاد یا انتقادی دارید، با ما و دوستان به اشتراک بگذارید.
انتهای مطلب/آ.ع