علت قطع شدن سهمیه بنزین برخی رانندگان چیست؟
رانندگان تاکسیهای اینترنتی در خصوص عدم واریز سهمیه بنزین شان هم از سوی شرکت ها و هم از سوی دولت شاکی هستند.
به گزارش پارت نیوز؛ قرار بود رانندگان تاکسیهای اینترنتی ماهانه بر اساس پیمایش خود سهمیه بنزین دریافت کنند. اما طبق اعلام این رانندگان چندین ماه است که هیچ سهمیهای برای آنها واریز نشده است.
فهرست
اگرچه این رانندگان، اسنپ و تپسی را مقصر ماجرا میدانند اما معاون عملیات تپسی اعلام کرده که مشکل از دولت و وزارت کشور است که چهار ماه است هیچ سهمیهای به این شرکتها اختصاص نداده است.
آنگونه که تابناک اعلام کرده احسان نصر به تاخیر ۴ ماهه دولت برای ارائه سهمیه بنزین رانندگان تاکسی اینترنتی اشاره کرده و گفته: قبلا هم دولت واریز سهمیه بنزین رانندگان را با تاخیر انجام میداد اما اکنون ۴ ماه است که این اقدام انجام نشده است.
به عبارتی حداقل چهار ماه است که رانندگان اسنپ و تپسی مجبورند بنزین آزاد استفاده کنند. به گفته نصر، رانندگان تاکسیهای اینترنتی با هزینههای زیادی از جمله افزایش قیمت قطعات و… مواجه هستند. بنابراین عدم تخصیص سهمیه بنزین رانندگان، آسیب بزرگی به معیشت آنها وارد میکند.
عدم تخصیص سهمیه ماهانه بنزین به رانندگان تاکسیهای اینترنتی در حالی است که از سال ۹۸ به این سو قرار بود شرکتهای تاکسی اینترنی ماهانه پیمایش رانندگان خود را از طریق سامانه سماس در اختیار وزارت کشور قرار دهند و بر اساس میزان پیمایش خود سهمیه بنزین دریافت کنند.
وزارت کشور براساس مجموع پیمایشی که هر راننده در تاکسیهای آنلاین داشت، اوایل تا سقف ماهیانه ۳۰۰ لیتر و الان ۲۵۰ لیتر را به صورت مابه تفاوت به کارت رانندگان از طریق وزارت نفت واریز میکرد.
از سال ۹۸ تاکنون تاخیر در واریز سهمیه بنزین و یا ناهماهنگی در میزان پیمایش و سهمیه بنزین تخصیص داده شده، بارها باعث گله رانندگان شده بود اما این بار ماجرا به عدم واریز چهار ماهه این سهمیه مربوط میشود و همین مساله باعث انتقاد زیاد رانندگان شده است.
چهارماه تاخیر در واریز سهمیه سوخت تاکسی اینترنتی، مشکل کجاست؟
احسان نصر معاون عملیات تپسی در این باره به تابناک گفت: از نیمه دوم سال گذشته واریز سهمیه بنزین رانندگان تاکسی اینترنتی با تاخیر مواجه شده و هم اکنون بعد از گذشت ۴ ماه هنوز مابه التفاوت یارانه سوخت تاکسیهای اینترنتی واریز نشده است. طی سه سال گذشته هر چند با تاخیر اما ماهانه مابهالتفاوت سوخت رانندگان تاکسیهای آنلاین واریز میشد.
ما بیستم به بیستم هر ماه آمار پیمایش را به صورت اتوماتیک به وزارت کشور ارسال میکردیم و آنها بعد از تجمیع و صحت سنجی به وزارت نفت ارسال میکردند تا شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران بعد از پردازش، سهمیه آنها را به کارتهای بانکی اعمال کند. معمولا در یک بازه زمانی دو سه هفته این کار انجام میشد. اما به مرور زمان این واریز سهمیه مداوما با تاخیر مواجه شده است تا جایی که امروز با گذشت 4 ماه هنوز سهمیه سوخت واریز نشده است.
معاون عملیات تپسی در خصوص اثرات عدم واریز بنزین بر معیشت رانندهها، گفت: با توجه به اینکه رانندگان بعد از اتمام سهمیهی 60 لیتر ماهیانه عادی خود، مابقی را بصورت آزاد استفاده میکند عملا این عدم واریز سهمیه راننده را با مشکل مالی مواجه میکند؛ چرا که به صورت روزمره بنزین آزاد با هزینه دوبرابری را باید تامین کند و منتظر دریافت ما به التفاوت آن بمانند.
توجه داشته باشید در شرایط اقتصادی که هزینه استهلاک خودرو و تامین قطعات افزایش یافته عدم واریز سهمیه سوخت فشار دوچندان به این قشر وارد میکند و زندگی را برای آنها دشوار کرده است. همچنانکه مطلع هستید طی سالهای اخیر وزن قابل توجهی از حمل و نقل درون شهری به ویژه در کلانشهرها توسط تاکسی آنلاین است و امروزه عملا بدون این خدمات زندگی شهری با سختی مواجه میشود؛ از سویی دیگر رانندگان نیز بسته به نوع فعالیت خود (تمام وقت یا پاره وقت) تمام یا بخشی از هزینه زندگی خود را از این طریق تامین میکنند، این افراد امروز با عدم واریز سهمیه سوخت دچار مشکل شدهاند.
نصر در پاسخی به سوالی مبنی براینکه تپسی در این رابطه چه اقدامات را انجام داده است؟ ما این موضوع را از مجموعه سماس(دستگاهی که زیرمجموعه وزارت کشور و اتحادیه کشوری تاکسیرانی است) چندین بار به صورت تلفنی و شفاهی پیگیری کردیم. و مکاتباتی با اداره حمل و نقل وزارت کشور و شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در این زمینه در حال انجام است؛ ولی هنوز پاسخی در رابطه با عدم واریز سهمیه سوخت تاکسیهای آنلاین دریافت نکردهایم. بنابراین زمانی مشخصی برای واریز تعیین نشده است و ما هم بیاطلاع هستیم که چه زمانی سهمیه سوخت واریز خواهد شد.
نصر درباره سازوکار دریافت بنزین رانندگان تپسی، اظهار کرد: زمانی که بنزین در سال ۹۸ سهمیهبندی شد، رایزنیهایی از سمت همهی شرکتهای تاکسیهای آنلاین بود که تسهیلاتی برای سوخت رانندهها در نظر گرفته شود، در آن زمان همکاری خوبی از سوی دولت، وزارت کشور و وزارت نفت صورت گرفت تا جاییکه در باره زمانی کمتر از یکماه سازوکاری تعریف شد که یارانه بنزین به صورت اختصاصی برای تاکسیهای آنلاین تعریف شود.
وی تصریح کرد: این سازوکار آن بدین صورت بود که شرکتهای تاکسی آنلاین ماهانه آمار پیمایش رانندگان را از طریق سماس (سامانهی مشترک اطلاعات سفر) به وزارت کشور ارسال میکردند و وزارت کشور براساس مجموع پیمایشی که هر رانندهای در تمامی تاکسیهای آنلاین داشته (اوایل سقف ماهیانهی سهمیه بنزین ۳۰۰ لیتر بوده که الان ۲۵۰ لیتر است) براساس پیمایش مابهالتفاوت بنزین سهمیه و آزاد را در کارت بانکی افراد شارژ میکرد.
یعنی رانندهها همانند شهروندان عادی ۶۰ لیتر بنزین سهمیهای داشتند و بعد از آن بنزین ۳ هزار تومانی استفاده میکردند و شرکت تپسی ماهانه آمار پیمایش رانندهها را به وزارت کشور ارسال میکرد و مابهالتفاوت بنزین هزار و ۵۰۰ تومانی و ۳ هزار تومانی را دولت در کارت بانکی رانندهها شارژ میکرد. اما امروز با عدم واریز سهمیه سوخت عملا گروه بزرگی از رانندگان که روی این کمک هزینه حساب کرده بودند در معیشت و ادامه شغل خود دچار مشکل شدهاند. ما همچنان پیگیری و نامه نگاری را ادامه میدهیم امیدواریم مسئولین مربوطه با الویت به این مساله رسیدگی کنند.
زمان واریز سهمیه بنزین رانندگان اسنپ و تپسی
آنچه در ادامه میآید بخش از پیامهای رانندگان تاکسیهای اینترنتی است که به عدم واریز سهمیه ماهانه بنزین خود انتقاد دارند.
«چندماهه که سهمیه بنزین برام واریز نشده هیچ کس هم جواب نمیده»
«خیلی راحت سهمیه ۳۰۰ تایی ما رو آوردن رو ۷۰ لیتر،الانم سه ماهه سهمیه واریز نشده. شاید یکی لنگ همین سهمیه باشه چرا مث ماهای قبل سهممون رو نمیریزین، نمیخواین بدین بگین نمیدیم دیگه این بهونه ها چیه؟»
«بنده هم مثل همه شما سهمیه بنزین برام واریز نشده اما در سیستم سماس زده واریز شده ولی به جایگاه سوخت میرم اعتبارم صفره و واریز نشده»
«برای من هم میزنه واریز شده ولی جایگاه میریم ولی اصلا واریز نشده»
«من۲۵۰۰ کیلومتر پیمایش داشتم.قسمت واریز برنامه هم زده واریز شده ولی هیچ پولی شارژ نشده است»
«با این کرایه های خیلی پایین و در آمد پایین مردم و اطلاع از فرهنگ درخواست خودرو و نبود لاستیک و روغن و هزینه های بسیار بالای قطعه و….. خیلی چیزای دیگه حالا چهار دوره پول واریز نشده. اینجا چه خبره؟»
انتهای مطلب