جامعه

قوانین ارث بردن مرد از زن + در چه شرایطی تمام ارث زن به شوهرش می رسد؟  

ارث بردن مرد از زن قوانین مشخصی دارد. در قانون مدنی ایران قواعد و مقررات ارث به‌طور کامل تشریح شده است. یکی از این موارد زمانی است که زنی فوت می‌کند و تمام ارثش به همسرش می‌رسد.

به گزارش پارت نیوز؛ شرایط ارث بردن مرد از زن از آن موضوعاتی است که در قانون به آن اشاره شده است و دارای نکات بسیار زیادی است. میزان سهم ارث زن و شوهر از یکدیگر بسته به اینکه هریک از آن‌ها، فرزندی دارد یا خیر متفاوت است. در ادامه این مطلب به موضوع تقسیم ارث زن بین مرد و دیگر اعضای خانواده خواهیم پرداخت.

قوانین ارث بردن مرد از زن؛ سهم مرد از ارث زن چقدر است؟

ارث، عبارت است از تمام دارایی‌های یک فرد، اعم از طلب‌ها، بدهی‌ها، کلیه اموال منقول و غیرمنقول که پس از فوت، از وی به‌جا می‌ماند. قانون مدنی، در ماده 861 خود، موجبات ارث را سبب و نسب دانسته است. رابطه سببی، مانند رابطه زوجیت است که به واسطه عقد نکاح، میان طرفین ایجاد می‌شود و رابطه نسبی، رابطه خونی، نظیر رابطه مادر و فرزندی، رابطه پدر و فرزندی و سایر موارد می‌باشد.

میزان سهم الارث هریک از وراث، با توجه به شرع، در قانون مدنی بیان شده است. سهم ارث هریک از وراث، بسته به اینکه در کدام یک از طبقات و درجات ارث قرار دارند، متفاوت است. طبقات و درجات ارث، در قانون مدنی مشخص شده است و وجود هریک از افراد طبقه بالا، مانع از ارث بری افراد سایر طبقات خواهد بود.

از جمله افرادی که به واسطه سببیت، ارث می‌برد، شوهر است که میزان سهم ارث مشخصی دارد پس ارث بردن مرد از زن ظبق قانون می باشد.

سهم مرد از ارث زن، در ماده 913 قانون مدنی، مشخص شده است. میزان سهم الارث زوج یا شوهر از زوجه خود، بسته به فرزند داشتن یا نداشتن زن، متفاوت است. نکته قابل توجه اینکه، تفاوتی ندارد این فرزند، مشترک میان زن و مرد باشد یا حاصل ازدواج گذشته زن.

سهم مرد از ارث زن در صورت نداشتن فرزند

ارث زن در صورت نداشتن فرزند

در قسمت قبل، در خصوص سهم مرد از ارث زن، در صورت داشتن فرزند از طرف زن، توضیح دادیم و در مقاله ارث زن فرزند دار و بی‌فرزند ، توضیح داده شد که میزان سهم‌الارث زوج یا شوهر از زوجه، در صورت داشتن فرزند، یک چهارم از کل ترکه زن می‌باشد. اما در این قسمت، قصد داریم، در خصوص سهم مرد از ارث زن، در صورت نداشتن فرزند از طرف زن، در ازدواج دائم صحبت کنیم.

سهم مرد از ارث زن، در صورت نداشتن فرزند از سوی زن، در نکاح دائم، برابر با یک دوم کل ترکه زن می‌باشد. یعنی، میزان سهم الارث زوج یا شوهر از زوجه، نیمی از دارایی‌های همسر فوت‌شده او خواهد بود و  مابقی ترکه، بنا بر حصه مشخص‌شده در قانون مدنی، میان مابقی وراث، تقسیم خواهد شد.

قانون مدنی، در خصوص سهم‌الارث زن و ارث بردن مرد از زن، در صورت نبود فرزند از طرف شوهر نیز تعیین تکلیف نموده است، بر اساس قانون مدنی، میزان سهم‌الارث زن از شوهر متوفی خود، درصورتی‌که مرد، هیچ فرزندی نداشته باشد، یک چهارم از قیمت اموال غیرمنقول و یک چهارم از کلیه اموال منقول می‌باشد.

سهم مرد از ارث زن در صورت داشتن فرزند

در قسمت قبل، در خصوص ارث، موجبات آن و ارث بردن مرد از زن توضیح دادیم و گفتیم که میزان سهم‌الارث زوج یا شوهر از زوجه، بسته به داشتن فرزند یا نداشتن فرزند از طرف زن، متفاوت است. در این قسمت، قصد داریم تا در خصوص سهم مرد از ارث زن، در صورت داشتن فرزند از سوی زن صحبت کنیم. به‌موجب قانون مدنی، زوجین از یکدیگر ارث می‌برند، مگر اینکه موانع ارث، نظیر کفر، لعان، قتل و سایر موارد مندرج در قانون وجود داشته باشد.

بر اساس ماده 940 قانون مدنی، درصورتی‌که ازدواج دائمی باشد، و نکاح، در زمان مرگ، برقرار باشد، زوجین از یکدیگر ارث خواهند برد. سهم مرد از ارث زن، در صورت داشتن فرزند از سوی زن، دائمی بودن ازدواج و وجود نکاح، هنگام موت زن، برابر است با یک چهارم ترکه زن. این میزان که در ماده 913 قانون مدنی، بیان شده است، برگرفته از شرع مقدس می‌باشد.

بر اساس قانون مدنی، میزان سهم‌الارث زوجه از شوهر، درصورتی‌که شوهر فوت شده او، فرزندی داشته باشد، یک هشتم از قیمت اموال غیرمنقول و یک هشتم از کلیه اموال منقول، می‌باشد. در صورت تعدد همسران، یعنی درصورتی‌که متوفی، چندین همسر داشته باشد، این میزان برای از جهت ارث بردن مرد از زن باید به تساوی، میان آنان، تقسیم گردد.

در چه شرایطی مرد تمام ارث زن را می‌برد؟

ارث بردن مرد از زن در صورت بودن فرزند

گاهی ارث بردن مرد از زن به طور کامل خواهد بود. چنانچه زن فوت کند و دارای فرزند یا فرزندانی نباشد، شوهر نصف اموال زن را به ارث می‌برد و اگر زن وارث دیگری مانند پدر و مادر نداشته باشد نیز بقیه اموال زن برای شوهر خواهد بود. اما اگر زن فوت کند و دارای اولاد یا اولادِ اولاد باشد شوهر یک چهارم اموال زن را به ارث می‌برد.

آیا شوهر از مهریه زن متوفی ارث می‌برد؟

بله، شوهر از مهریه زن متوفی ارث می‌برد و سهم زوج از مبلغ مهریه کسر و الباقی بین پدر و مادر و فرزندان پرداخت می‌گردد.

ارث زن چگونه تقسیم می‌شود؟

در مقوله ارث بردن مرد از زن چنانچه زن فوت کند و فرزند یا فرزندانی ناشته باشد، شوهر نصف اموال زن را به ارث می‌برد و اگر زن وارث دیگری مانند پدر و مادر نداشته باشد نیز بقیه اموال زن برای شوهر خواهد بود. اما اگر زن فوت کند و دارای اولاد یا اولادِ اولاد باشد شوهر یک چهارم اموال زن را به ارث می‌برد.

انتهای مطلب

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
صفحه اصلی
جدیدترین
محبوب‌ترین
جستجو
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x