ویزای آمریکا را چطور دریافت کنیم؟
ویزای آمریکا و چگونگی دریافت آن، ازجمله مهمترین موضوعاتی است که هر فرد احتمالاً یکبار از خود درباره آن سؤال کرده است. بهطورکلی، بسیاری از مردم جهان، مخصوصاً مردم ایران، به دنبال دریافت ویزا جهت مهاجرت یا اخذ تابعیت یک کشور دیگر مثل آمریکا هستند.
ویزای آمریکا و چگونگی دریافت آن، ازجمله مهمترین موضوعاتی است که هر فرد احتمالاً یکبار از خود درباره آن سؤال کرده است. بهطورکلی، بسیاری از مردم جهان، مخصوصاً مردم ایران، به دنبال دریافت ویزا جهت مهاجرت یا اخذ تابعیت یک کشور دیگر مثل آمریکا هستند. دریافت ویزا به دلیل طولانی بودن و اغلب پیچیده بودن فرآیند تأیید و کسب آن، نیازمند تحقیق و بررسی بسیار زیاد است. به همین دلیل در این مطلب به شما خواهیم گفت که ویزای آمریکا را چطور دریافت کنید.
فهرست
ویزا چیست و چه کاربری دارد؟
ویزا اصولاً تأییدیهای است که از آن برای ورود یا مهاجرت قانونی به یک کشور دیگر استفاده میشود. یعنی شما با دریافت یک ویزای معتبر میتوانید به یک کشور دیگر سفر کنید؛ بهعبارتدیگر، ویزا برگه مجوز ورود شما به آن کشور خواهد بود. در این میان ویزای کشور آمریکا یکی از مهمترین و پر درخواستترین ویزاهای جهان است. به همین دلیل نیز هرساله تعداد بسیار زیادی از مردم جهان، درخواست دریافت ویزای آمریکا را ثبت میکنند.
انواع ویزای آمریکا کدامند؟
بهطورکلی، حدود ۱۸۵ نوع مختلف برای ویزای آمریکا وجود دارد. اما تمام ویزاهای این کشور اساساً در دو دسته ویزای غیر مهاجرتی (NIV) و ویزای مهاجرتی (IV) جای میگیرند. هدف از انجام این کار، سادگی و راحتی هرچه بیشتر در شناسایی و درک ویزاها و همچنین تشخیص بهتر نوع ویزاهای صادرشده است.
ویزای غیرمهاجرتی
ویزای غیر مهاجرتی، به ویزایی گفته میشود که در آن، فرد دریافتکننده ویزا برای هدفی غیر از مهاجرت دائمی به آمریکا سفر میکند. موضوع این ویزا میتواند شامل تجارت، تحصیل، گردشگری، اشتغال و یا ملاقات و بازدید خانوادگی باشد. بهطورکلی، برای کسانی که قصد دارند برای مدت کوتاهی به این کشور سفر کنند و نیاز به ویزای آمریکا دارند، بیش از ۲۰ نوع ویزای غیر مهاجرتی ارائهشده است.
ویزای مهاجرتی
ویزای مهاجرتی به ویزایی گفته میشود که فرد دریافتکننده ویزا، قصد دارد بهصورت دائمی و همیشگی، ساکن آمریکا شود و تابعیت این کشور را بپذیرد. درواقع دریافت ویزای مهاجرتی به معنی شروع تغییر تابعیت شما خواهد بود و این نوع از ویزا، اصولاً با نام گرین کارد (Green Card) یا کارت سبز شناخته میشود.
تفاوت اصلی در این دو نوع ویزا را باید در مدتزمان اعتبار آنها بررسی کرد. ویزاهای مهاجرتی، به شما امکان میدهند تا بهصورت دائمی و همیشگی ساکن آمریکا شوید. اما ویزاهای غیر مهاجرتی، مدتزمان خاص و مشخصی اعتبار دارند و پیش از پایان اعتبار آنها، فرد مذکور باید خاک آمریکا را ترک کند.
مراحل دریافت ویزای آمریکا
با توجه به توضیحات ارائهشده درباره انواع ویزاهای آمریکا، اولین قدم در دریافت ویزای این کشور، مشخص کردن نوع ویزای درخواستی شماست. یعنی شما باید مشخص کنید که نوع و هدف سفری که قصد انجام آن را دارید چیست. مثلاً هدف شما تجارت، تحصیل، اشتغال، ازدواج، سرمایهگذاری یا هر چیز دیگری باشد، برای هر هدفی باید یک ویزای مشخص و مخصوص آن را دریافت کنید.
در گام بعدی، کاری که باید انجام بدهید این است که فرمهای مخصوص ویزای موردنظر خود را تکمیل کنید. در این مرحله توجه به دو نکته حائز اهمیت است. اول اینکه باید شرایط خاص خود و نوع مدارک درخواستی را برای نوع ویزای دریافتی خود بسنجید و سپس اقدام به انتخاب نوع آن کنید. نکته دوم نیز این است که به خاطر عدم ارتباط سیاسی مستقیم ایران و آمریکا، سفارتخانه این کشور در ایران حضور ندارد و برای دریافت ویزای آمریکا باید به سفارت آمریکا در یکی از کشورهای همسایه (ارمنستان، ترکیه یا امارات) مراجعه کنید.
پس از تکمیل فرمهای مخصوص، گام بعدی، دریافت وقت مصاحبه است. این مصاحبه در سفارت آمریکا و توسط یک افسر یا دیپلمات این کشور از شما صورت میگیرد. پس برای انجام این مصاحبه باید به یکی از سفارتهای آمریکا در کشورهای منطقه مراجعه فرمایید. پس از انجام مصاحبه و تأیید نهایی، ویزای شما بعد از گذشت مدتی صادر میشود.
انواع مختلف ویزای آمریکا را بشناسید
همانطور که گفته شد، ویزاها بهطورکلی به دو دسته مهاجرتی و غیر مهاجرتی تقسیم میشوند. هرکدام از این دو دسته، خود شامل چندین و چند نوع ویزای مختلف دیگر است. در ادامه به معرفی مهمترین آنها خواهیم پرداخت:
ویزاهای غیرمهاجرتی آمریکا
-
ویزای شغلی: ویزای شغلی شامل موارد زیر است:
- ویزای C-1/D: برای اعضای خدمه پروازهای بینالمللی یا کشتیها
- ویزای E-1: برای مدیران، متخصصان و سرپرست شرکتهایی که میخواهند تجارتی در آمریکا شروع کنند.
- ویزای E-2: برای مدیران، متخصصان و سرپرست شرکتهای سرمایهگذاری در ایالاتمتحده
- ویزای H-1B: برای افراد حرفهای و واجد شرایط و افراد دارای مدرک دانشگاهی
- ویزای I Visa: برای روزنامهنگاران و نمایندگان رسانهها
- ویزای L-1: برای انتقال داخلی کارمندان از هر ملیت
- ویزای پتو/L-1: برای انتقال داخلی کارمندان با روند درخواست ساده
- ویزای O-1: برای افرادی که مهارت و توانایی فوقالعادهای دارند
- ویزای TN: برای کارگران ماهر از کانادا و مکزیک
-
ویزای توریستی: ویزای آمریکا در دسته توریستی شامل موارد زیر است:
- ویزای B-1: برای مسافران کاری که تا 180 روز در ایالاتمتحده اقامت دارند
- ویزای B-2: برای گردشگرانی که میخواهند تا 180 روز در آمریکا بمانند
-
ویزای تحصیلی
- ویزای F (دانشجویی): برای تحصیل در دانشگاه یا کالج آمریکا
- ویزای J: ویزای دورههای فنی و حرفهای و مختص پزشکان، کارآموزان و اساتید
- ویزای M: ویزای دورههای فرصت مطالعاتی برای اهداف حرفهای، مؤسسات غیر آکادمیک و مؤسسات آموزشی حرفهای
ویزاهای مهاجرتی آمریکا
-
ویزای خانوادگی
- ویزای IR2، F1 و F3 برای زمانی که والدین شما شهروند آمریکا هستند
- ویزای F4 برای زمانی که برادر یا خواهر شما شهروند آمریکا است
- ویزاهای IR1 و CR1 برای زمانی که همسر شما شهروند آمریکا است
- ویزای IR5 برای زمانی که فرزند شما شهروند آمریکا است
- ویزای F2A برای زمانی که همسر شما گرین کارت دارد
- ویزای K-1 برای زمانی که نامزد شما شهروند آمریکا است
-
ویزای لاتاری
- برنامه قرعهکشی لاتاری (گرین کارت) برای ویزای آمریکا که توسط دولت آمریکا و اداره مهاجرت این کشور برگزار میشود
-
ویزای کاری
- ویزای EB-1A: مختص افراد دارای جوایز خاص ارزشمند جهانی
- ویزای EB-1B: مختص اشخاصی مانند اساتید دانشگاه، محققین و پژوهشگران
- ویزای EB-1C: مختص مدیران شرکتهای بینالمللی
- ویزای EB-2 و EB-3: مختص اشخاص دارای حرفه تخصصی
- ویزای EB4: مختص مهاجران خاص
-
ویزای سرمایهگذاری
- ویزای EB5: مختص سرمایهگذاران
سخن نهایی
دریافت ویزای آمریکا اولین گام برای مهاجرت چه بهصورت موقت و چه بهصورت دائمی است. این فرآیند به دلیل مشکلات مختلف ناشی از روابط نامناسب ایران و آمریکا، با چالشهای خاصی همراه است. بهترین کار پیش از هر اقدام، مطالعه کافی، کسب اطلاعات موردنیاز و اطلاع از پیشنیازها و شرایط خاص حاکم بر هر نوع از این ویزاهاست که مشاوران برگ سبز میتوانند در این زمینه به شما کمک کنند.