به نظر شما چگونه از رابطه سمی بیرون بیایم؟ آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید، آدمی که درگیر رابطه تاکسیک شده چگونه باید نجات پیدا کند؟ در ادامه این مطلب از پارت نیوز ۱۳ راهکار عالی را ترک رابطه سمی در اختیار شما قرار داده ایم.
فهرست
رابطه سمی چیست؟
رابطه سمی به رابطهای گفته میشود که در آن یکی یا هر دو طرف به طور مداوم احساسات منفی مانند غم، اضطراب، ترس، خشم یا ناامنی را تجربه میکنند. این نوع رابطه به جای اینکه به رشد و بهبود فرد کمک کند، باعث تخریب روحی و روانی او میشود.
چگونه از رابطه سمی بیرون بیایم؟
خروج از یک رابطه سمی میتواند چالشبرانگیز باشد، اما با برنامهریزی و حمایت مناسب، کاملاً امکانپذیر است. در ادامه، چندین راهکار برای کمک به شما در این مسیر ارائه شده است:
۱. به دنبال یک حمایتگر باشید
هنگام ترک یک رابطه مسموم، احتمالاً احساسات طاقت فرسایی مانند غم و اندوه، درگیری درونی، تسکین، افسردگی و غیره را خواهید داشت. بنابراین حتما قب از ترک مطمئن شوید که کسی هست تا شما را حمایت مالی، عاطفی و غیره بکند. البته این که قبل از ترک تبدیل به فردی مستقل شوید نیز باعث می شود تا راحت تر از رابطه سمی خارح شوید.
۲. به دوست خود خبر دهید که رابطه سمی دارید
چگونه از رابطه سمی بیرون بیایم؟ به اشتراک گذاشتن میزان سمی بودن رابطه شما با یک عزیز مورد اعتماد حیاتی است. این به اعتبار بخشیدن به احساسات شما کمک می کند و یک دیدگاه بیرونی از موقعیت ارائه می دهد. این مرحله همچنین می تواند به شکستن انزوایی که اغلب در روابط سمی احساس می شود کمک کند و عزم شما را برای ترک با جلب حمایت و درک کسی که به سلامتی شما اهمیت می دهد، تقویت کند.
۳. برنامه ریزی کنید
اگر تصمیم به ترک یک رابطه سمی گرفتهاید، برنامهای برای نحوه برخورد با این رابطه تنظیم کنید. اگر در حال حاضر شغلی ندارید، ممکن است به مدرسه رفتن، آموزش جدید یا شروع کار فکر کنید. استقلال مالی برای آزادی شما بسیار مهم است. همچنین، در مورد مکان نقل مکان، وسایلی که با خود می برید و غیره برنامه ریزی روشنی داشته باشید.
۴. احساسات خود را بیان کنید
چگونه از رابطه سمی بیرون بیایم؟ زمانی که تصمیم به ترک گرفتید، مهم است که احساسات خود را به شریک زندگی خود بیان کنید. اگر شریک شما از نظر عاطفی بالغ است، گفتگوی حضوری بهترین کار است. با این حال، اگر آنها تندخو، عاطفی یا از نظر عاطفی سوء استفاده می کنند، نوشتن احساسات خود یا تماس شخص ثالث ممکن است بهترین باشد.
۵. چگونه از رابطه سمی بیرون بیایم؟ قطع تماس
برای قطع رابطه با همسر سابق خود مصمم باشید و سعی نکنید که رابطه تلفنی یا مجازی داشته باشید. زیرا همین پیام و زنگ ها جداشدن را برای شما سخت تر می کند.
افراد سمی می توانند از نظر عاطفی دستکاری کنند و ممکن است از باج گیری عاطفی برای فریب دادن شما استفاده کنند. هنگامی که تصمیم به ترک شریک زندگی خود می گیرید، قانون عدم تماس را تمرین کنید، جایی که به هر شکلی از ارتباط با آنها پایان می دهید، مگر اینکه فرزندان مشترکی داشته باشید و نیاز به همکاری با والدین داشته باشید. با سابق سمی خود اگر اینطور است، فقط در مورد بچه ها ارتباط برقرار کنید.
۶. بلاک کردن از فضای مجازی
دیدن همسر سابق خود در رسانه های اجتماعی خاطره رابطه را تازه نگه می دارد، بنابراین بسیار مهم است که آنها را در تلفن خود مسدود کنید و راه هایی برای جلوگیری از برخورد حضوری با آنها پیدا کنید. این اقدامات مرز روشنی را تعیین می کند که رابطه سمی به پایان رسیده است و به شما کمک می کند به طور کلی به آنها فکر نکنید.
۷. به خود یادآوری کنید که شما لایق بهتری هستید
رابطه سمی معمولا حس بی ارزشی را به شما القا می کند و شما ماه ها سال ها فکر می کردید که لایق این بی احترامی هستید و الان برای ترک رابطه باید جلوی این افکار را بگیرید تا برای جداشدن سست نشوید.
از بین بردن عزت نفس تکنیکی است که شرکای سمی از آن برای نگه داشتن شریک زندگی خود در دام رابطه استفاده می کنند. شما باید برای رفاه روحی و روانی خود به جلو حرکت کنید.
۸. از یک درمانگر کمک حرفه ای بخواهید
یک رابطه سمی می تواند عزت نفس شما را از بین ببرد. اگر با هم زندگی می کردید یا از نظر مالی به همسر سابق خود وابسته بودید، مشکلات روانی زیادی خواهید داشت. اگر بچه ها درگیر شوند، از نظر فرزندپروری مشترک عوارض زیادی به همراه خواهد داشت.
بنابراین برای پاسخ به سوال چگونه از رابطه سمی بیرون بیایم؟ یک درمانگر خوب میتواند به شما کمک کند تا با آن مقابله کنید، احساس ارزشمندی خود را بازسازی کنید، و به هر مشکل روحی و روانی که ممکن است داشته باشید رسیدگی کنید.
۹. چگونه از رابطه سمی بیرون بیایم؟ احساسات خود را بنویسید
نوشتن در مورد احساسات و عواطف خود ممکن است آخرین کاری باشد که دوست دارید انجام دهید. ممکن است بیش از حد استرس داشته باشید که نمی توانید تمرکز کنید و نگران باشید که نوشتن آن ممکن است حال شما را بدتر کند. با این حال، تحقیقات نشان میدهد که نوشتن روشی فوقالعاده برای پردازش زمانهای دشوار و تجربه یک رهاسازی دلخراش است. یک گزارشگیری درباره احساسات شما همچنین میتواند به عنوان یادآوری این باشد که چرا رابطه ناسالم بود در لحظاتی که به سختی میتوانید به تصمیم خود پایبند باشید.
۱۰. هدف خود را برای مستقل بودن تعیین کنید
استقلال به شما قدرت می دهد تا کنترل زندگی و آینده خود را دوباره به دست آورید. با ایجاد اهداف خاص، مانند تضمین ثبات مالی، یافتن یک ترتیب زندگی جدید، یا دنبال کردن رشد شخصی، می توانید اعتماد به نفس و احساس هدف را خارج از پویایی سمی ایجاد کنید. این فرآیند هدف گذاری انگیزه و جهت روشنی را برای برداشتن گام های لازم به سوی آزادی و شفا فراهم می کند.
۱۱. به تصمیم خود پایبند باشید
پس از ترک یک رابطه سمی، طبیعی است که دلتنگ آن شخص شوید و فقط لحظات خوب را به یاد آورید و قسمت های سمی را فراموش کنید. این می تواند وسوسه انگیز باشد که بخواهید آن شخص را به زندگی خود بازگردانید، اما به خاطر داشته باشید که پس از یک فرآیند طولانی و متفکرانه و به دلایل مشخص تصمیم به ترک گرفتید.
۱۲. روی مراقبت از خود و عشق به خود تمرکز کنید
التیام زخم ها زمان می برد، بنابراین به خود فرصت دهید تا ثابت کنید که شایسته عشق ورزیدن و داشتن یک رابطه سالم هستید. به یاد داشته باشید که حتی در تاریک ترین و چالش برانگیزترین روزها خود را دوست داشته باشید زیرا فقط شما می توانید خود را نجات دهید.
چرا ترک یک رابطه سمی بسیار سخت است؟
ترک رابطه سمی ممکن است مانند یک شکست درونی به نظر برسد، یا اینکه از چیزی که روی آن سرمایه گذاری کرده اید صرف نظر می کنید. در حالی که راه هایی برای تغییر یک رابطه سمی وجود دارد، مهم است که اذعان کنید که نمی توان همه روابط سمی را نجات داد.
در اینجا چند دلیل وجود دارد که ترک یک رابطه سمی بسیار سخت است:
ترس از ناشناخته یا تلافی: ترس از ناشناخته یا تلافی می تواند ترک یک رابطه سمی را بسیار دلهره آور کند. این ترس میتواند باعث اضطراب فلجکننده شود و شما را در برداشتن گامهایی در جهت ترک، حتی زمانی که میدانند برای رفاه شما ضروری است، مردد کند.
داشتن فرزند با فرد: اگر شما یک والدین هستید، نگرانی در مورد تاثیر آن بر فرزندان شما می تواند مانع مهمی برای ترک آن فرد باشد. ممکن است در مورد ترتیبات حضانت، رفاه عاطفی فرزندانتان و ثبات زندگی فرزندانتان پس از جدایی نگران باشید. کودکان می توانند دیدگاه مثبت تری نسبت به والد سمی داشته باشند، زیرا رابطه آنها اغلب بسیار متفاوت از رابطه والدین و والدین است.
هنوز هم شخص را دوست دارید: با وجود مسمومیت، احساسات واقعی عشق یا وابستگی به شریک زندگی می تواند موانع عاطفی برای ترک ایجاد کند. ممکن است امیدوار باشید که اوضاع بهبود یابد یا از از دست دادن جنبه های مثبت رابطه بترسید و رها کردن آن را سخت می کند.
وابستگی مالی: وابستگی مالی یا نگرانی در مورد ثبات مالی پس از جدایی می تواند ترک یک رابطه سمی را بسیار چالش برانگیز کند. منابع محدود یا عدم استقلال مالی می تواند شما را در موقعیتی که می خواهید فرار کنید به دام بیاندازد.
شرم از رابطه: احساس شرم یا خجالت در رابطه می تواند شما را از درخواست کمک یا اعتماد به دیگران باز دارد. ممکن است به دلیل اینکه علائم را زودتر ندیده اید، احساس گناه یا شرم کنید یا قوی تر باشید که زودتر آن را ترک کنید.
وابسته بودن: در یک رابطه وابسته، که در آن یک فرد بیش از حد به دیگری برای تایید و احساس هویت تکیه می کند، ترک می تواند مانند از دست دادن بخشی از خود باشد. تشخیص نشانههای وابستگی مشترک، مانند خوشایند مردم، مشکل در تعیین مرزها، و عزت نفس پایین، برای درک اینکه چرا ترک این روابط بسیار دشوار است، بسیار مهم است.
آشنایی و راحتی: بدن و ذهن ما تمایل به آشنایی دارند و این می تواند ما را در موقعیت هایی نگه دارد که برای سلامتی ما مضر است. آشنایی می تواند احساس ثبات در میان هرج و مرج ایجاد کند، بنابراین با وجود مسمومیت و درد، قابل پیش بینی در روال و پویایی رابطه وجود دارد که می تواند احساس آرامش کند.
سوء استفاده عاطفی سمی چه احساسی دارد؟
سوء استفاده عاطفی سمی، احساسی پیچیده و مخرب را در فرد ایجاد میکند. این احساسات ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، اما برخی از احساسات رایج عبارتند از:
- احساس گناه: فرد دائماً احساس میکند که مقصر همه اتفاقات بد است و باید برای رفتارهای طرف مقابل پاسخگو باشد.
- ترس: ترس از ترک رابطه، ترس از عصبانی کردن طرف مقابل و ترس از تنهایی.
- شرم: شرم از اینکه در چنین رابطهای قرار گرفته است و احساس میکند که دیگران او را قضاوت میکنند.
- اضطراب: اضطراب مداوم در مورد اینکه چه زمانی و چگونه طرف مقابل به او آسیب میرساند.
- خشم: خشم از خود و طرف مقابل به دلیل این وضعیت.
- بیارزشی: احساس بیارزشی و عدم توانایی در داشتن یک رابطه سالم.
- تنهایی: حتی در حضور طرف مقابل، احساس تنهایی و انزوا.
- سردرگمی: سردرگمی در مورد اینکه آیا این رابطه واقعاً سمی است یا خیر.
سخن آخر
در این مطلب از پارت نیوز ما ۱۳ راهکار برای رهایی از رابطه سمی در اختیار شما قرار دادیم که امیدواریم کمک کننده باشد. اما نکته اصلی اینجاست که بتوانید بعد از تشخیص روی خود کار کنی، از تنهایی نترسید و مطمئن باشید که شما لایق بهترین ها هستید و بعد از فردی که به شما آسیب زده است، فرصت زندگی مجدد و آشنایی با فرد دیگری را خواهید داشت. بنابرابن تمام تلاش خود را بکنید تا در آینده ای کاشی برای شما باقی نماند.
انتهای مطلب/آ.ع