کوری عاطفی چیست و چگونه کانون گرم خانواده را سرد می کند!
کوری عاطفی چیست؟ اگر به دنبال پاسخ این پرسش هستید تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
به گزارش پارت نیوز؛ در پاسخ به این پرسش که کوری عاطفی چیست باید گفت نوعی اختلال در روابط عاطفی خانوادگی است. در این وضعیت، زوجها به نقطهای میرسند که دیگر هیچ موضوع مهم و مشترکی برای گفتگو ندارند.
فهرست
آنها مانند دو نفری هستند که در یک خانه زندگی میکنند، اما به اشتراک گذاشتن هیچگونه عاطفهای نمیپردازند.
در صورتی که صحبتی صورت بگیرد، معمولاً در مورد بچهها یا موضوعات روزمره صحبت میشود و نه در مورد خودشان.
کوری عاطفی چیست؟
در برخی ارتباطات عاطفی دو نفر، با وجود اینکه هنوز با هم هستند، اما نمیتوانند حرفی برای گفتن داشته باشند، به هم توجه نمیکنند و به نظر میرسد که فقط به دلیل عادت یا اجبار در کنار یکدیگر هستند. آنها، احساسی نسبت به یکدیگر ندارند و در کنار هم زندگی میکنند، اما هر کدام به کارهای خودشان مشغول هستند و حتی در یک اتاق هم باشند، حرفی با هم نمیزنند.
در ابتدا، این نوع بیتوجهی ممکن است آزاردهنده به نظر برسد، اما به مرور زمان، افراد به آن عادت میکنند و حتی به دوستان و آشنایان خود میگویند که همچنان با هم صحبت نکردهاند و همه چیز خوب است. اگر به این مرحله رسیدهاید و دچار کوری عاطفی شدهاید، بهتر است به دنبال راهحلی برای این مشکل باشید، در غیر این صورت، رابطه زناشویی خود را به پایان برسانید.
علائم کوری عاطفی چیست؟
زیرا این نوع رفتارها در نهایت منجر به تنش و دعوا میشوند که رابطه را خراب میکند. اما چگونه میتوان بهترین راهحل را برای این مشکل پیدا کرد؟
در شرایطی که مشکلات و اختلافات بین دو طرف پیوسته ادامه دارد، ممکن است یکی از آنها تصمیم بگیرد رابطه را به پایان برساند، زیرا فکر میکند که بحث کردن و حل مشکلات فایدهای ندارد. اگر این مشکلات ادامه داشته باشد، به مرحلهای میرسند که دو طرف به یکدیگر سرکوب میکنند.
در این مرحله، هر دو طرف احساس کرختی و ناخوشایندی میکنند، زیرا وقتی با کسی مخالفت میکنیم، احساس رنجش و سرزنش از طرف آن شخص میکنیم، اما هیچ کدام از این رفتارها به حل مشکلات کمک نمیکند و باعث میشود که رابطه بین دو طرف به سمت خودرویی برود. در این شرایط، رابطه زن و مرد به حد رفع نیازهای روزمره و مراقبت از فرزندان محدود خواهد شد و هیچ صمیمیت عاطفیای نیز وجود نخواهد داشت.
چگونه دچار کوری عاطفی می شویم؟
با مشاهده روابط سرد و بیصدا بین برخی زوجها، متوجه میشویم که بسیاری از آنها با عشق و علاقه فراوانی شروع شده و قبل از ازدواج، بسیار صمیمی بودهاند. اما با شروع زندگی مشترک، تعاملات بین آنها کمتر شده و به حدی رسیده که دیگر هیچ گفتگویی بین آنها وجود ندارد.
این مشکل به نظر میرسد بیشتر در زوجهایی رخ میدهد که یکی از آنها بسیار درونگرا و دیگری بسیار برونگرا است.
احتمال اینکه این زوجها به کوری عاطفی برسند، بسیار بیشتر است. این تفاوتها در ابتدای رابطه مشهود است و علاوه بر این، عشق و علاقه فراوان باعث میشود که افراد با هم نزدیک شوند.
راه های درمان کوری عاطفی
پس از آن که به پرسش کوری عاطفی چیست پاسخ دادیم حال نوبت به راه های درمان آن می رسد. برنامهریزی حل مشکلات و حتی توافق در مورد چیزهای ساده میتواند برای افراد مبتلا به کوری عاطفی پیچیده باشد. کوری عاطفی اغلب میتواند همراه با سایر اختلالات روانشناختی مانند افسردگی و اضطراب همراه باشد.
در چنین شرایطی مهم است که به دنبال کمک تخصصی باشید این تنها راه برای رفع این مسئله است زوجین باید به مکانیزمهایی برای بهبود همدلی ارتباطات و بروز هیجانی خود دست پیدا کنند. در مسیر درمان، درمانگر بر روی تحریک عاطفی و شناسایی همدلی تواناییهای اجتماعی ارتباطات عاطفی و کاهش اضطراب کار میکند.
ممکن است زوجین یا یکی از آنها از پذیرش کمک تخصصی امتناع کنند چرا که معتقدند مشکل از دیگری است به دیگری انگ غیر منطقی بودن بزنند و اعتقاد داشته باشند کسی که مشکلات عاطفی دارد همسر آنها است نه خودشان مشکل محرومیت عاطفی یک مشکل جدی است به همین دلیل است که نیاز به درمانگر حس میشود درمانگران با احساسات و هیجانات کار میکنند. کوری عاطفی میتواند پیامد یک مسئله جدیتر باشد که درمانگر میتواند به تشخیص آن کمک کند زندگی مشترک سپری کردن زمان دو فرد متفاوت از یکدیگر است.
طبیعی است طی این مدت موضوعاتی محل مناقشه گردد سواد عاطفی هوش هیجانی و مهارت حل مسئله از جمله عواملی هستند که در نقاط اختلاف میتوانند کمک کننده باشد.
زمانی که فضایی برای تعامل در این نقاط پیدا نشود زوجین یا یکی از آنها میتواند طی زمان دچار کوری عاطفی شود
شرایطی که فضای گفتگو و تبادل احساسات از زندگی مشترک حذف میشود این نقطه میتواند سرآغاز بحرانهای فردی و زوجی شود.
از آنجا که کوری عاطفی مسئله حائز اهمیت است میتواند علت مهمی در طلاقها باشد، نیاز به مداخله تخصصی مطرح میشود. ارزیابی و آسیب شناسی این مسئله بسیار مهم است. درمان زمانی که هر دو طرف به عنوان یک جبهه متحد برای درک تفاوتهای خود و بهبود روابط خود تلاش کنند اتفاق می افتد.
انتهای مطلب/م.ع