22 مورد از دلایل طلاق؛ چرا روابط زناشویی به بنبست میرسند؟
متاسفانه در کشور ما طلاق افزایش یافته است. اما موضوع مهم اینجاست که دلایل طلاق چیست و چه چیزی باعث بالا رفتن آمار طلاق شده است. در ادامه به طور کامل این موضوع را شرح می دهیم.
به گزارش پارت نیوز؛ دلایل طلاق متنوع و گوناگون می باشد و به عوامل زیادی بستگی دارد. نمی توان در کشور تنها یک حوزه را علت طلاق دانست و همه چیز با هم دست به دست هم داده اند، تا آمار طلاق رو به افزایش باشد.
فهرست
معرفی دلایل طلاق در ایران
طلاق، به عنوان پایان یک رابطه زناشویی، موضوعی پیچیده و چند وجهی است که دلایل متعددی در بروز آن نقش دارند. این دلایل میتوانند فردی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی باشند.
1. از جمله دلایل طلاق،عدم بلوغ عاطفی
عدم آمادگی برای پذیرش مسئولیتهای زناشویی و حل مشکلات، میتواند منجر به طلاق شود. زمانی که شخص نمی داند به دنبال چه چیزی است و هوز آماده قبول کردن یک زندگی مشترک نشده است، بعدها زندگی را دچار اختلال می کند.
2. اختلاف شخصیتها
تفاوتهای شخصیتی شدید و عدم توانایی در سازگاری با یکدیگر از جمله مهم ترین دلایل طلاق محسوب می شود. برخی شخصیت درونگرا دارند که با افراد برونگرا ازدواج می کنند و این موضوع بسیار آزار دهنده می باشد و نمی توانند یکدیگر را برای کدت طولانی درک کنند.
3. دلایل طلاق؛ انتظارات غیرواقعی
داشتن انتظارات بسیار بالا از همسر و عدم تطابق واقعیت با این انتظارات، میتواند به ایجاد ناامیدی و در نتیجه طلاق منجر شود. در برخی اوقات افراد انتظار دارند که تمام نیازها و عقده های خود را در خانه شوهر برطرف کنند که این خود مسئله ای وحشتناک است.
4. مشکلات روانی
از جمله دلایل طلاق، مشکلات روانی است. اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و اختلال شخصیت، میتوانند بر روابط زناشویی تاثیر منفی بگذارند و به طلاق منجر شوند. زمانی که شما از نظر روحی آماده پذیرش افراد در زندگی خود نشده اید، نباید وارد بحث ازدواج شوید که بعدها یاس و نا امیدی را به دنبال دارد.
5. مهم ترین دلایل طلاق در ایران؛ خیانت
خیانت یکی از دلایل اصلی طلاق در بسیاری از جوامع است و به اعتماد بین زوجین آسیب جدی میزند. در صورتی که یک طرف ازدواج به دیگری خیانت کند، در ذهن آن فرد این تصور پدید میآید که همسرش برای او ارزش و احترام قائل نبوده و به اندازه کافی او را دوست ندارد. به همین سبب است که یکی از اساسیترین انگیزههای ازدواج از بین رفته و آن فرد میخواهد از شخص خیانتکار جدا شود.
در این شرایط اعتماد بین زوجین کاملا از بین خواهد رفت و حتی شخصی که خیانت دیده است ممکن است در زندگی آینده خود نیز دچار مشکل بی اعتمادی باشد. در همین رابطه باید بدانید که خشم و تنفر یکی از دلایل خیانت میباشد.
6. عمده ترین دلایل طلاق، اعتیاد
اعتیاد به مواد مخدر، الکل یا قمار، میتواند به روابط زناشویی آسیب جدی وارد کرده و از دلایل طلاق می باشد. زمانی که فرد اعتیاد دارد، نمی تواند به فکر تشکیل خانه و زندگی باشد و فرزند و همسر به طور کلی فراموش می شوند و فرد معتاد تنها به مواد خود فکر می کند که چاره ای برای طرف مقابل جز طلاق باقی نمی گذارد.
7. تغییر سبک زندگی
تغییرات سریع در سبک زندگی، افزایش فردگرایی و کاهش ارزشهای سنتی خانواده، میتواند بر روابط زناشویی تاثیر گذاشته و به طلاق منجر شود. زمانی که فرد به سنت های قبلی خود ارزش قائل نمی شود به مرور زمان باعث کاهش و از دست رفتن نگاه طرف مقابل به زندگی می شود.
8. از جمله دلایل طلاق در ایران، فشارهای اجتماعی می باشد
فشارهای اجتماعی ناشی از کار، خانواده، دوستان و جامعه، میتواند بر روابط زناشویی تاثیر گذاشته و به طلاق منجر شود. زمانی که فرد در جامعه دچار تنش باید، دیگر کشش تنش های داخل خانه را ندارد که این امر نهایتا به طلاق منجر می شود.
9. تفاوتهای فرهنگی
تفاوتهای فرهنگی بین زوجین، به ویژه در مورد نقشهای جنسیتی و ارزشها، میتواند منجر به بروز اختلاف شود. زمانی که افراد از فرهنگ های متفاوت تصمیم به ازدواج می گیرند، شاید در ابتدا متوجه نباشند اما این موضوع در آینده آسیب زننده است چرا که هر کس با سبک و فرهنگ خود بزرگ شده و عادت کردن به فرهنگ دیگری شاید غیر ممکن و سخت باشد.
10. عدم حمایت اجتماعی
نبود حمایت کافی از خانوادهها، به ویژه در زمینههای اقتصادی و اجتماعی، میتواند به افزایش نرخ طلاق منجر شود. زمانی که افراد نتوانند در ازدواج خود حامی پیدا کنند، در نتیجه جدایی را انتخاب می کنند.
11. اصلی ترین دلایل طلاق در ایران؛ مشکلات مالی
مشکلات مالی، مانند بدهی، بیکاری و نابرابری اقتصادی، میتوانند بر روابط زناشویی تاثیر گذاشته و نا امیدی برای ادامه زندگی ایجاد کند. زمانی که افراد نتوانند هزینه های مهم زندگی، همچون خرید خانه یا یک خودرو ساده را متقبل شوند و دائم درگیر بدهی باشند. تصمیم به جدایی و طلاق می گیرند.
12. تفاوت در سطح درآمد
تفاوت زیاد در سطح درآمد بین زوجین، میتواند به ایجاد حسادت، عدم برابری منجر شود، که از دلایل طلاق محسوب می شود. زمانی که زوجه درآمد بیشتری داشته باشد، شاید مرد حس عزت نفس خود را از دست بدهد ودیگر قادر به ادامه زندگی با خانم نباشد و این اتفاق ممکن است برعکس باشد.
13. از جمله دلایل طلاق در ایران، دلایل ارتباطی نادرست
عدم ارتباط موثر: عدم توانایی در برقراری ارتباط موثر و حل مشکلات، یکی از دلایل اصلی طلاق است.
کمبود صمیمیت: کاهش صمیمیت و احساسات مثبت بین زوجین، میتواند به طلاق منجر شود.
عدم احترام متقابل: عدم احترام به یکدیگر و نادیده گرفتن احساسات طرف مقابل، میتواند به تخریب رابطه زناشویی منجر شود.
14. ازدواج زودهنگام
ازدواج در سنین پایین، به دلیل عدم بلوغ عاطفی و اجتماعی، متاسفانه از دلایل طلاق در ایران محسوب می شود. کشور ما به دلیل داشن فرهنگ غنی، از قدیم عادت به ازدواج زود هنگام دختر و پسر داشتن که با پیشرفت و تغییر سبک زندگی دیگر این امر قابل قبول و پسندیده نیست و زمانی که افراد به سن 20 یا بیشتر می رسند، دنبال فرد مناسب خود می گردند.
15. ازدواج اجباری
ازدواجهای اجباری، به دلیل نبود علاقه و رضایت، اغلب با شکست مواجه میشوند. زمانی که خانواده ها فرزندان خود را مجبور به ازدواج می کنند، به دلیل نداشتن علاقه برای ادامه زندگی قطعا به طلاق منجر می شود.
16. تغییر در اولویتها
تغییر در اولویتهای زندگی و اهداف هر یک از زوجین، میتواند از دلایل طلاق باشد. برخی افراد در ادامه راه اولویت و اهداف خود را تغییر می دهند که این امر باعث پایان زندگی مشترک می شود.
17. از جمله دلایل طلاق، خشونت خانگی
خشونت فیزیکی، عاطفی یا جنسی، یکی از دلایل مهم و قابل تاسف طلاق است. برخی افراد توانایی کنترل خود را هنگام عصبانیت ندارند که این موضوع باعث کتک کاری و خشونت می شود.
18. دخالت خانواده ها تاثیرگذار ترین دلیل طلاق
متاسفانه در فرهنگ ما هنوز والدین به دنبال دخالت کردن در زندگی فرزند خود حتی بعد از ازدواج هستند که برخی افراد وابسته و دهن بین به خانواده به جای آنکه همسر خود را اولویت قرار بدهند، حرف خلنواده را الگو می گیرند و به راحتی زندکی خود را نابود می کنند.
19. افزایش وزن علت طلاق
جالب است بدانید افزایش وزن یکی از دلایل طلاق است. شاید خیلی از افراد این مسئله را جدی نگیرند یا در نظرشان این مسئله مسخره بنظر برسد، اما در میان برخی زوجین این موضوع حیاتی بوده و ممکن است زمینه ساز طلاق شود.
20.اختلاف سنی دلیل طلاق
یکی از مسائلی که در هنگام ازدواج باید مد نظر داشت اختلاف سنی زوجین است. طبق تحقیقات انجام شده بزرگتر بودن مرد بین 2 تا 8 سال میتواند موجب ازدواج موفقتر باشد. هرچند که این یکی از موارد تاثیرگذار در ازدواج موفق است و خلاف این مسئله به تعدد بین افراد دیده میشود.
21. مشکلات جنسی
در صورتی که در مورد مسائل جنسی با همسر خود دچار اختلاف نظر باشید، این مسئله میتواند عامل جدایی شما شود. نداشتن رابطه جنسی یا عدم رضایت طرفین از رابطه جنسی به شدت بر سرد شدن طرفین از یک ارتباط تاثیرگذار است.
درخواستهای مختلف افراد از نوع رابطه جنسی، انتظارات آنها و میزان نیازشان میتواند دلیلی برای طلاق میان زوجین شود. از نظر قانونی نیز این یکی از دلایل موجه برای طلاق از جانب زن یا مرد میباشد.
22. اختلاف نظر در تربیت فرزند
وجود نظرهای متفاوت والدین نسبت به نوع تربیت کردن فرزند میتواند دلیلی بر اختلاف میان آنها شود. به همین سبب نیز بهتر است که پیش از ازدواج در مورد نحوه تربیت فرزند صحبت کنید تا اختلاف نظرهای احتمالی رفع شود.
هرچند که این اختلاف نظر در تربیت میتواند موجب اختلاف و جدایی والدین شود، اما با گرفتن مشورت از یک متخصص تربیت فرزند میتوان به نقطه نظر مشترک رسید و فرزند را با سلامت روح و روان تربیت نمود.
حرف آخر
در این مقاله عمده ترین دلایل طلاق را مطرح کردیم تا شما هم با آگاهی نسبت به این موضوع در ازدواج خود دقت بیشتری خرج کنید. شریک عاطفی شما بسیار مهم است که کیست و چگونه می خواهید ادامه راه را باهم بگذرانید، پس حتما مشاوره پیش از ازدواج را جدی بگیرید که به شما توصیه های لازم را می گویند.
انتهای مطلب/آ.ع