جامعه

31 اردیبهشت؛ روز ملی اهدای عضو، اهدای سلامتی و اقدامی خداپسندانه

اهدای عضو اقدامی خداپسندانه و خیر در جهت حفظ زندگی انسان ها است.

به گزارش پارت نیوز؛ اهدای عضو فرصتی دوباره برای زندگی بخشی و زیستن که نویدبخش ضرباهنگ خوش زندگی به بیماران و خانواده های آنان می شود و امید به فردایی بهتر را در وجود افرادی که به این اقدام نیازمندند باور می سازد. روز ۳۱ اردیبهشت در ایران، روز اهدای عضو نامگذاری شده است.

علم اهدای عضو این روزها پیشرفت زیادی کرده و این امر در بیشتر کشورهای جهان بخصوص در کشورمان ایران دیده می شود و  شامل اعضای قابل اهدا از قبیل قلب، ریه ها، کبد، روده ها، لوزالمعده و کلیه ها می باشد. علاوه بر این اعضا برخی از بافت های بدن نیز قابل پیوند می باشند. با اهدای قرینه می توان بینایی را به فردی که دچار صدمه شدید به چشم شده بازگرداند. تاندون و عضروف باعث بازسازی اعضای آسیب دیده مربوطه می شود.

پیوند استخوان می تواند از قطع عضو در سرطان استخوان جلوگیری کند. دریچه های قلب در کودکان مبتلا به بیماری مادرزادی دریچه و بزرگسالان با دریچه های آسیب دیده استفاده می شود. پیوند پوست برای بیماران سوختگی شدید نجات بخش است. تنها درمان ممکن برای برخی از سرطان های خون پیوند مغز استخوان است. برخلاف اندام‌ها، بافت می‌تواند تا 24 یا 48 ساعت پس از مرگ فرد اهدا شود و همچنین می‌توان آن را برای مدت طولانی ذخیره کرد.

فرد زنده هم می تواند اهداء کننده باشد و در بعضی از دهندگان زنده شامل خانواده و غریبه می توان عضو اهدایی گرفت. کلیه یکی از معمولترین اعضای اهدائی افراد زنده می باشد، زیرا یک فرد سالم با یک کلیه هم قادر است به زندگی طبیعی خود ادامه دهد. قسمتی از کبد یا ریه و در موارد نادر قسمتی از روده کوچک نیز قابل اهداء می باشد.

درصورت مرگ طبیعی نیز امکان اهدای عضو وجود دارد و بعد از مرگ کامل به صورت طبیعی تا ۴۸ ساعت نسوجی مانند قرنیه، دریچه قلب، استخوان و تاندون قابل اهدا می باشند.

اهداء کنندگان عضو از نظر بیماریهای خطرناک غربالگری خواهند شد و همه اهداء کنندگان عضو از نظر ایدز، هپاتیت، ویروس های مشابه و یک سری بدخیمی ها مورد بررسی های مورد نظر قرارخواهند گرفت.

در صورت داشتن کارت اهدای عضو، بسیار مهم است که نزدیکان نیز درجریان این امر خداپسندانه قرارگیرند تا درزمان فوت فرد درخصوص اهدای عضو غافلگیر و شوکه نشوند و آنرا مصیبتی افزون بر از دست دادن عزیز خود ندانند چراکه، بنا بر قانون جمهوری اسلامی ایران و اکثریت کشورهای جهان برای اهدای عضو رضایت اولیای دم ضروری می باشد و حتی علاوه بر داشتن کارت اهدای عضو درصورت عدم رضایت اولیای فردی که کارت عضو دارد اهدای عضو صورت نخواهد گرفت.

با در نظر گرفتن لزوم رضایت اولیای دم از اهدای عضو عزیز فوت شده شان دلیل دریافت کارت به دلیل این می باشد که، کارت اهدای عضو نشان دهنده میل و آرزوی قلبی فرد در مورد اهدای اعضای بدن خویش می باشد و همین امر می تواند با نشان دادن خواسته فرد به اولیای دمش تصمیم گیری را برای آن ها در آن زمان حیاتی آسان تر نماید و ضمناً این کارت می تواند جنبه فرهنگ سازی در سطح جامعه را نیز داشته باشد.

با درنظر گرفتن لزوم رضایت اولیای دم برای اهدای عضو توصیه می شود فرد دارنده کارت اهدا، خانواده خود را از رضایت قلبی برای این امر آگاه کرده و در صورت اطلاع خانواده از این امر لزومی به همراه داشتن مداوم کارت نیست.

انتهای مطلب/م.ع

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
صفحه اصلی
جدیدترین
محبوب‌ترین
جستجو
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x