گل و گیاه

آموزش کاشت تربچه در خانه + نحوه آبیاری، کود و نور مناسب

کاشت تربچه در خانه کار بسیار راحتی است و پیشنهاد می شود افرادی که این سبزی خوش طعم و معطر را دوست دارند آن را کاشته و استفاده کنند.

به گزارش پارت نیوز؛ تربچه نوعی سبزی خوردن است که به واسطه طعم خاص و تندی که دارد افراد بسیاری آن را دوست دارند. کاشت تربچه در خانه یک راهکار راحت و در دسترس، برای افرادی است که علاقه‌مند به این نوع سبزی و کار باغداری و سبزی کاری در منزل هستند.

تربچه را چه زمانی بکاریم؟

به طور کلی بهترین زمان جهت کاشت انواع سبزیجات از جمله تربچه، فصل بهار است. البته برای کاشت تربچه در گلدان، در صورتی که بتوان شرایط محیطی مناسب را برای رشد گیاه فراهم کرد، محدودیت زمانی خاصی وجود ندارد. بنابراین با ایجاد شرایط گلخانه ای مناسب، هر زمان که دوست داشته باشید می‌توانید جهت کاشت تربچه قرمز اقدام کنید.

آموزش کاشت تربچه به صورت مرحله به مرحله

برای این که بتوان کاشت تربچه در خانه را به درستی انجام داد باید اصولی را رعایت کنید که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

چگونه در خانه تربچه بکاریم

مرحله اول: خرید بذر مناسب

اگر می‌خواهید محصولی باکیفیت و سالم به دست آورید، نیاز است در شروع کار از بذری سالم استفاده کنید. جهت اطمینان از تازگی و سالم بودن بذر، بهتر است از فروشگاه‌ها و مراکز معتبر مخصوص فروش بذر و لوازم باغبانی خرید کنید.

هنگام خرید بذر تربچه حتما به نوع بذر توجه داشته باشید چرا که برخی از بذرها بعد از رشد، تنها از برگ تشکیل شده اند. بنابراین اگر بوته‌های تربچه همراه با غده قرمز رنگ آن در خاک، مدنظر شماست، بهتر است این نکته را به فروشنده اعلام کنید.

مرحله دوم: تهیه خاک حاصلخیز

خاک مناسب، بدون آفت و حاصل‌ خیز نیز یکی از شرایط مهم و اساسی در رشد هر گیاه از جمله سبزی تربچه است. بهترین خاکی که می‌توان جهت کاشت تربچه در خانه در نظر گرفت، ترکیبی از خاک برگ، کودآلی و مقداری ماسه جهت زهکشی مناسب خاک است.

مرحله سوم: خیس کردن بذرهای تربچه

بذرهای تربچه به سرعت رشد می‌کنند با این وجود اگر می‌خواهید افزایش سرعت جوانه زنی را بیشتر کنید، بهتر است بذرها را به مدت ۸ ساعت درون آب ولرم قرار دهید.

بعد از پایان ۸ ساعت بذرها را درون آبکش بریزید و با استفاده از یک دستمال حوله ای به خوبی خشک کنید.

مرحله چهارم: آماده کردن گلدان

جهت تکمیل فرایند کاشت تربچه قرمز، از یک گلدان مناسب استفاده کنید. در انتخاب جنس گلدان هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و می‌توان از انواع گلدان پلاستیکی و سفالی برای این کار استفاده کرد.

فقط دقت داشته باشید که ارتفاع گلدان بیشتر از۱۵ سانتیمتر باشد تا امکان رشد مناسب برای بوته‌های تربچه به درستی فراهم شود. کف گلدان نیز باید دارای سوراخ‌های زهکشی باشد.

در نهایت گلدان را از خاک مناسب پر کنید و سطح خاک را به گونه ای که کاملاً خیس نشود، مرطوب کنید.

مرحله پنجم: کاشتن بذرها در گلدانکاشتن بذرها در گلدان

بذرها را در فاصله ۳ تا ۴ سانتی‌متری از یکدیگر تا عمق ۲ میلی متری خاک بکارید. جهت انجام این کار بهتر است ابتدا روی سطح گلدان حفره‌های ۳ سانتی‌متری از یکدیگر را ایجاد کنید سپس بعد از قرار دادن بذر درون حفره، سطح آن را با ترکیب کود طبیعی و ماسه بپوشانید.

مرحله ششم: آبیاری به موقع و مراقبت از گیاه

بعد از به پایان رسیدن کاشت تربچه در گلدان، سطح خاک را مرطوب کنید. جهت رشد بهتر بذرها بهتر است سطح گلدان را با استفاده از نایلون یا سلفون بپوشانید و تا زمان جوانه زدن بذرها، پوشش پلاستیکی را برندارید.

قرارگیری گلدان در پشت پنجره آفتاب گیر یا تراس به رشد سریع آن کمک می‌کند. البته دقت داشته باشید قرار گرفتن در معرض آفتاب مستقیم یا باد شدید به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. بهتر است تا زمان جوانه زنی تربچه، خاک به طور مرتب مرطوب شود. البته از پرآب و سنگین کردن سطح خاک پرهیز کنید.

نحوه کاشت تربچه

نحوه آبیاری تربچه

مرطوب بودن پیوسته سطح خاک کمک می‌کند رشد گیاه دچار اختلال نشود. بنابراین تا قبل از زمانی که گیاه دو برگی شود، آبیاری روزانه گیاه را ادامه دهید. بعد از آن آبیاری به مدت دوبار در هفته کفایت می‌کند. البته آبیاری بیشتر گیاه باعث غده زایی بیشتر تربچه می‌شود.

خا ک مناسب کاشت تربچه در خانه

برای این که بعد از به دست آمدن محصول، از ترد بودن و رنگ زیبای تربچه لذت ببرید، نیاز است از خاک مناسب جهت کاشت تربچه در گلدان استفاده کنید. ترکیبی از خاک باغچه، خاک برگ، کوکوپیت و پیت ماس، بهترین گزینه برای این گیاه است.

نور مورد نیاز رشد تربچه

به طور کلی نور یکی از فاکتورهای اصلی برای رشد انواع گیاهان است. تربچه قرمز نیز از دسته سبزیجاتی است که جهت رشد بهتر به نور کافی نیاز دارد. این نور می‌تواند از پشت پنجره یا به طور مستقیم از طریق قرار دادن در تراس تأمین شود. قرار گرفتن در معرض آفتاب به مدت ۶ ساعت در روز برای این گیاه کافی است.

کود مناسب کاشت تربچه در خانه

اگر می‌خواهید تربچه‌های به دست آمده کاملاً ارگانیک و فاقد هرگونه مواد شیمیایی باشند، بهتر است از کودهای طبیعی یا حیوانی جهت رشد بهتر گیاه استفاده کنید. شما می‌توانید هنگام کاشت، کود حیوانی را به خاک اضافه کنید یا بعد از انجام کاشت از کودهای حاوی ریزمغذی جهت تغذیه گیاه استفاده کنید.

انتهای مطلب/م.ع

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
صفحه اصلی
جدیدترین
محبوب‌ترین
جستجو
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x