گل و گیاه

نحوه آبیاری کاج الودی چگونه است؟

زیستگاه اصلی کاج الودی که با نام دیگر سرو فشفشه‌ای نیز شناخته می‌شود آمریکای شمالی است. این گیاه زیبا که انواع مینیاتوری آن را می‌توانید دریک گلدان کوچک نگه‌داری کنید نیاز به آبیاری و شرایط نگه‌داری مناسبی دارد. در ادامه به شرایط مناسب اقلیمی و نحوه آبیاری کاج الودی خواهیم پرداخت.

به گزارش پارت نیوز؛ نحوه آبیاری کاج الودی می‌تواند بر رشد آن بسیار تاثیر گذار باشد این کاج اگر در فضای باز پرورش یابد ارتفاع آن به 2 متر خواهد رسید. برگ های این کاج سوزنی شکل و سبز متمایل به آبی‌اند و به صورتی فشرده به هم چسبیده و حالت اسفنجی به خود گرفته‌اند.

کاج الودی را اگر به صورت مینیاتوری و در گلدان نگه دارید رشدی آهسته دارد و یک شکل مخروطی زیبا به خود می‌گیرد. شاخ و برگهای ظریف این گیاه در کنار قامت بلند و ایستاده آن ترکیبی زیبا ایجاد کرده است.

شرایط نگهداری و نحوه آبیاری کاج الودی

در ادامه به شرایط نگه داری و چگونگی آبیاری آن خواهیم پرداخت.

آبیاری گیاه الودی

نور مناسب کاج الودی

یکی از گیاهانی که در نیم سایه نیز به رشد خود ادامه می‌دهد، کاج الودی است.اما این بدان معنی نیست که گیاه هیچ نیازی به دریافت نور ندارد.

نور متوسط و ملایم آفتاب برای این گیاه بسیار لازم و ضروری است. گاها برخی از انواع این گیاه مانند بونسای الودی، نیازمند دریافت نور زیاد و همچنین هوای آزاد نیز خواهند بود. در مواردی که از این گیاهان در منزل نگهداری می‌کنید، حتما به تهویه مطبوع آن‌ها نیز بیندیشید.

میزان و زمان آبیاری مناسب

این گیاه مخروطی نیاز به آبیاری به طور منظم تا زمانی که در جای خود تثبیت شود خواهد داشت و یا اگر در یک دوره خشک طولانی مدت باشد بایستی آبیاری به طور منظم انجام شود. برای چند ماه اول توپ ریشه پیشرفت کمی در خاک اطراف خود خواهد داشت و پس از آن برای حفظ رطوبت اطراف منطقه ریشه اصلی در فصل اول و یا هنگام فصول خشک سال آبیاری آن بسیار مهم است. بعضی از سوزنی برگان مانند ارس و سرخدار، بیش از دیگران در برابر خشکسالی مقاوم اند اما باید گفت اکثریت مخروطیان خواهان بافت خاک مرطوب هستند.

آبیاری بیش از حد به پوسیدگی ریشه و مرگ ناگهانی گیاه منجر می شود. یکی از راز های آبیاری این است که همواره پس از آبیاری در هر مرحله اجازه دهیم تا خاک در منطقه اطراف ریشه های محیطی خشک شود و در این زمان آبیاری برای مرتبه بعدی در دستور کار قرار گیرد. چون آبیاری بیش از حد و مرطوب بودن خاک اطراف درخت به طور همیشگی باعث رشد سطحی و ضعف ریشه ها می شود و این عامل نیز با یک دوره خشکی نسبتا طولانی به گیاه آسیب وارد خواهد نمود.

دمای مناسب برای نگهداری سرو الودی

کاج الودی مقاومت بسیار بالایی را در برابر تغییرات دمایی در بردارد. به نحوی که شما می‌توانید تا دمای 21- درجه سانتی‌گراد از این گیاه در بیرون از منزل نگهداری نمایید. این گیاه با مقاومت بسیار بالا و شگفت‌انگیز، یکی از گیاهان جذاب و مناسب برای بسیاری از مکان‌ها، شناخته‌شده است.در صورتی که شاهد کاهش بسیار زیاد دما و یخبندان بودید، بهتر است این گیاه را به داخل منزل منتقل نمایید.

حفظ رطوبت محیط

نحوه آبیاری کاج الودی از اهمیت بالایی برخوردار است. بسیاری از گیاهان دوستدار دریافت رطوبت از هوا بوده و در این صورت، رشد مطلوبی را تجربه خواهند نمود. این نوع از کاج‌ها نیز از غبار پاشی با آب لذت برده و در روزها و ماه‌های اول کاشت، از آبیاری روزانه لذت می‌برند.

خاک و کود مناسب

از دیگر عوامل رشد مطلوب گیاه، می‌توان به خاک و کود مناسب آن اشاره نمود.

از مهم‌ترین المان‌های خاک برای کاج الودی، می‌توان به:

زهکشی مناسب خاک، برخورداری از مواد مغذی و … اشاره نمود.

یکی از خاک‌های بسیار مناسب برای این کاج که سلامت و رشد ایده‌آلی را برای آن به ارمغان می‌آورد، خاک کمپوست می‌باشد.

عبور مناسب آب اضافی از خاک این گیاه، سلامت ریشه و رشد مناسب را نیز برای آن به همراه خواهد داشت.

نحوه آبیاری کاج الودی چگونه است؟

شرایط نگه داری و نحوه آبیاری کاج الودی

یکی از مهم‌ترین دلایل پوسیدگی ریشه در این گیاهان، عدم توجه به زمان و میزان مناسب آبیاری بوده است.

بهتر است زمانی برای آبیاری این گیاهان اقدام کنید که به میزان دو سانتی‌متراز سطح خاک به سمت ریشه، شاهد خشکی خاک باشید.

این گیاه از جمله گیاهانی است که نسبت به آبیاری نامناسب حساس بوده و به راحتی دچار پوسیدگی ریشه خواهد شد.

لازم به ذکر است که آبیاری این گیاهان در بیرون از منزل و بر روی سطح زمین، کمی متفاوت‌تر خواهد بود.

این گیاهان تا زمانی که از ریشه ضعیفی برخوردار هستند، نیازمند دریافت آب در زمان مناسب خواهند بود.

اما پس از رشد ریشه، گیاه بسیار مقاوم‌تر شده و نیاز کم‌تری به آب خواهد داشت.

انتهای مطلب

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
صفحه اصلی
جدیدترین
محبوب‌ترین
جستجو
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x