سلامت

12 روش خانگی درمان سوزش معده بدون قرص و دارو

سوزش معده یا اصطلاحا سوزش سر دل را عوامل بسیاری می‌توانند به وجود بیاورند. در این مقاله ما به شما چند روش معرفی می‌کنیم تا بتوانید درمان سوزش معده را در خانه بدون نیاز به دارو انجام دهید.

به گزارش پارت نیوز؛ در ابتدا باید مطمین که این سوزش مربوط به معده است نه مری یا قلب؛ سپس برای درمان سوزش معده اقدام کرد. مهمترین موردی که باید برای رفع سوزش معده رعایت کنید، یک رژیم غذایی مناسب است که به طور منظم از آن پیروی کنید. دنبال کردن یک رژیم غذایی می‌تواند این درد را برای همیشه از شما دور کند و پایتان را به بیمارستان باز نکند.

نوشیدن مقداری آب برای درمان سوزش معده

خوردن آب برای رفع سوزش معده

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای درمان سوزش سردل ممکن است بهترین راه باشد. نوشیدن آب به حفظ حرکت غذا در مسیر گوارشی کمک می‌کند. آبرسانی برای عملکرد خوب دستگاه گوارش نیز مهم است.

تنظیم زمان خواب و ارتباط آن با درمان سوزش معده

اگر آخر شب شام میل کردید احتمالا وقتی به خانه برگردید یک راست به رختخواب می‌روید. بعدا سعی کنید که زمان غذا خوردن‌تان را به زمانی زودتر جابجا کنید. بهترین کار این است که بین غذا خوردن و خوابیدن چند ساعت فاصله بگذارید.

اگر باز نیاز به دراز کشیدن دارید، روی پهلوی چپ دراز بکشید یا با یک حوله یا پتو در زیر پاها، آنها را ۱۰ تا ۱۵ سانت بالا ببرید. این کارهای ساده می‌توانند به میزان زیادی علائم سوزش سردل و ریفلاکس اسید معده را کاهش دهند که آنها را یکی از بهترین روشهای درمان سوزش سردل می‌سازد.

یوگا و انجام تمرینات تنفسی برای درمان سوزش معده

تنفس با یوکا برای درمان معده دردتنفس عمیق یکی از درمانهای خانگی سوزش سردل است که همه می‌توانند آن را انجام دهند. تمرین تنفسی عمیق می‌تواند مقدار هوای بلعیده را کاهش دهد و عضلات اطراف اسفنکتر مری که عامل برخی از علائم ریفلاکس اسید است، تقویت کند. روش تمرین تنفسی که به بسیار ساده است تنها احتیاج است که عمیق نفس بکشید و بازدمتان را آهسته بیرون بدهید.

پژوهشی در هپاتولوژی و گاستروانترولوژی بالینی در سال ۲۰۱۸ نشان داد که تنفس دیافراگمی، تنفس خیلی عمیق یا تنفس شکمی آروغ زدن و سایر علائم ریفلاکس را کاهش می‌دهد.

خودداری از مصرف غذاهای محرک معده درد

غذاهایی که بیش از همه مسئول سوزش سردل هستند شامل قهوه، شکلات، الکل، غذاهای پرادویه، غذاهای سرخ شده و غذاهای اسیدی همانند گوجه می‌شوند.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای و دروی از غذاهای چرب

رژیم غذای مدیترانه ای

با توجه به پژوهشی در نشریه اوتولارینژولوژی و جراحی گردن، غذاهایی که بر پایه سبک رژیم غذایی مدیترانه‌ای باشند به کاهش علائم ریفلاکس مری به گلو همپای درمان سه دارویی استاندارد، کمک می‌کند که این روش را یکی از بهترین روشهای خانگی درمان سوزش سردل می‌سازد.

رژیم غذایی در این تحقیق ۹۰% گیاهی بود و همچنین شرکت کنندگان آب قلیایی هم می‌نوشیدند. غذاهای چرب ریفلاکس ایجاد می‌کنند و سوزش را بیشتر می‌کنند.

کم کردن وزن با رژیم سالم خوری

چاقی روی شکم فشار وارد می‌کند که در نتیجه محتویات معده را بالاجبار به سمت مری می‌فرستد. وعده‌های سنگین و بزرگ نیز فشار روی شکم را افزایش می‌دهد و منجر به ریفلاکس اسید می‌شود.

خوردن وعده‌های کوچکتر و سالم، دوری از فست فود، غذاهای دودی و نمک سود شده  کاهش چند کیلو از وزن، یکی از روش های خانگی درمان سوزش معده می‌باشد که  که موثر عمل می‌کند.

کلسیم مایع بخورید

خوراکی های غیر لبنی کلسیم دار

یک روش برای درمان سوزش معده حاد می‌خواهید؟ مصرف یک قاشق از کلسیم مایع یا مکمل منیزیم است. قلیایی شدن بیشتر می‌تواند اسید معده را خنثی کند که در اکثر موارد درمانی فوری محسوب می‌شود. گزینه دیگر ماست ساده است.

شیرین بیان مصرف کنید

اگر با مصرف هر وعده غذایی ترس از برگشت سوزش معده خود را دارید؛ می‌توانید از DGL  (deglycyrrizinated licorice) استفاده کنید. این عصاره ریشه شیرین بیان است و همینطور یک گیاه دوست داشتنی است چرا که ریفلاکس اسید معده را به سرعت کاهش می‌دهد.

این ماده ممکن است به حفظ سلولهای پوششی معده در برابر تشکیل اسید هم کمک کند. عصاره شیرین بیان معمولا جایگزین ضد اسیدهای دیگر است. این ماده را می‌توان برای کمک به کنار گذاشتن رژیم سه دارویی هم استفاده کرد. یک دوز از این ماده را ۱۰ تا ۲۰ دقیقه قبل از غذا خوردن میل کنید.

سیگار از عوامل اصلی ریفلاکس معده است

مضرات سیگار برای رفلاکس و سوزش معده

دلیل دیگری برای ترک سیگار: دخانیات ماهیچه حلقوی تحتانی مری را که مجموعه‌ای از عضلات مسئول نگه داشتن محتویات به خارج از مری است، ضعیف می‌کند. وقتی این نوار عضلانی خیلی ضعیف شود، غذا برگشت داده شده و اسید معده به راحتی وارد مری می‌شود.

دمنوش گیاهی برای تسکین معده‌های ملتهب

چای گرم فقط تشکین دهنده روح نیست. نوشیدن چای نارون و مارشمالو که نوعی دمنوش ختمی محسوب می‌شود، می‌تواند یک درمان دم دستی برای سوزش معده باشد. این چای‌ها واجد خواص تسکین دهنده‌ای هستند که می‌توانند معده و مری را پوشش دهند و تحریک بافت مخاطی را کاهش دهند. این دو چای را می‌توان پوشش دهنده گلو هم به حساب آورد. چای بابونه نیز گزینه خوب دیگری برای گلو است.

از مصرف نعناع و سرکه سیب خودداری کنید

دمنوش نعناع و سیب

بعضی از افراد سعی می‌کنند تا چای نعناع بنوشند و این نوشیدنی در حالی که به گوارش کمک می‌کند می‌تواند سوزشسردل را تحریک کند. روغن نعناع  که در کپسولهای انتریک کوتد است، هم کمک می‌کند). به همین ترتیب بعضی از افراد هم ممکن است از سرکه سیب به عنوان یک تسکین دهنده گوارشی استفاده کنند اما دانشکده پزشکی هاروارد اشاره می‌کند که مدارک کمی برای استفاده از این ماده برای درمان ریفلاکس وجود دارد.

این ماده در صورتی مفید است که علائمی که از کمبود اسید معده و یا هضم ضعیف ناشی می‌شوند نیز منجر به ریفلاکس و علائم مشابه شوند.

زنجبیل هم برای درمان سوزش معده خوب است

بسیاری از گیاهان دارویی برای کمک به گوارش مشهور هستند. در عین حال به لحاظ فنی ریشه زنجبیل یکی از گزینه‌های خوشمزه است که از قرن‌ها پیش برای تسهیل سیستم گوارشی تحریک شده، استفاده می‌شود. حداقل بیشتر اوقات چون در بعضی از افراد می‌تواند تحریک کننده و باعث سو هاضمه شود. مهم نیست که چه چیزی را می‌پزید، گزینه‌های گیاهی وجود دارند که می‌توانند آن را کامل کنند.

علت سوزش سر معده چیست؟

تنفس هنگام درد معده

به تازگی موسسه ملی دیابت و گوارش و بیماری‌های کلیوی آمریکا، علت سوزش سردل را ناشی از ریفلاکس اسید معرفی کرده است. ریفلاکس اسید، برگشت مایعات یا مواد غذایی هضم شده است که با اسید معده مخلوط شده‌اند. این ترکیب اسیدی به سمت مری و گلو می‌رود که موجب سوزش می‌شوند.

سخن پایانی

توجه داشته باشید که هر چیزی که فشار روی شکم را افزایش دهد می‌تواند محتوای معده را به داخل مری برگرداند. این موارد از جمله چاقی، بارداری هستند. سوزش معده در برخی موارد، موجب نگرانی نیست اما سوزش مکرر می‌تواند منجر به اختلالات گوارشی مزمن شود یا حتی موجب سرطان معده یا مری خواهد شد، پی آن را جدی بگیرید.

در این مقاله ما به شما روش‌های کاربردی خانگی را یاد دادیم تا پیش از مراجعه به پزشک خودتان بتوانید درمان سوزش معده را آغاز کنید؛ اما در نظر داشته باشید که اگر این سوزش طولانی مدت است حتما نیاز است تا به پزشک متخصص مراجعه کنید. پس از مطالعه این مقاله می‌توانید برای تکمیل اطلاعات خود به مقاله «با خوردن این سبزی رفلاکس معده تان بدتر می شود!» نیز مراجعه کنید.

پایان مطلب/س.آ

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
صفحه اصلی
جدیدترین
محبوب‌ترین
جستجو
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x